Jump to content

utkurei19

Üye
  • Posts

    251
  • Joined

  • Days Won

    3

Posts posted by utkurei19

  1. AizChen, 16 saat önce yazdı:

    laptop'a kurdum wifi yok aktif et diyorum reset atıyorum pc hala aktif olmuyor ne yapmam gerekiyor

    Lite sürümse manuel driver kurman gerekiyor update üzerinden driver kurulumu mümkün değil.

    Normal sürümde update ile otomatik kurulsun istiyorsan chickOS Helper'ı açıp windows update otomatik sürücü kurulumunu aktif et.

  2. xpity, 47 dakika önce yazdı:

    Ltsc hariç demiştim, özellikle 2016 olanı. Bir de yanlış hatırlamıyorsam Emre028 hazırladığı Win10.Pro.Lite.22H2.x64_Privacy Edition olanı 5-10 sn değilde  2-3 sn bekliyordu. Tekrar sanal da deneyip paylaşırım. Tabi sizde haklısınız, işlemcinin potansiyelinin üstünde kullanım sağlıyoruz. Ama ssd olmasına rağmen bekletmesi de ilginç..

     

    Evet sanalda testleri yaptım. Emre028 in Win10.Pro.Lite.22H2.x64_Privacy Edition sistemini ve sizin sistemle test ettim, sizinki 32 sn masaüstüne geldi, diğeri 24 saniye de. Ortalığı kızıştırma amaçlı yapmadım. Sadece bilgi paylaşma amacı ile yazıyorum, kimse yanlış anlamasın. Arka planda çalışan hizmet sayısı 13 buda açılıştaki gereksiz kasmaların önüne geçiyor diye düşünüyorum.

    Hızlı başlangıç aktif olabilir chickOS'ta deaktif.
    Hızlı başlangıç bilgisayarın tamamen kapanmasını engeller

  3. xpity, 3 saat önce yazdı:

    Öncelik ile eline sağlık. Sanala kurup test ettim, Lite da olsa mini de olsa bu windows 10 ların (ltsc ve ltsb hariç) hepsi hoş geldiniz yazısına gelince 5-10 sn arası bekleyip sonra masaüstüne geçiyor. Aynı pc de windows 7 ve windows 8 kurunca hoş geldiniz deyip masa üstüne geçiyor. O kadar kırpma yapıldığı halde neden hala açılış ekranında bu kadar bekliyor ve buna ne sebep oluyor anlamış değilim. TR_by yaptığı windows 10 miniyi de sanal da denedim ondada aynı sorun var. Yani sorun değil aslında işletim sistemleri açıldıktan sonra gayet stabil çalışıyor fakat açılışta bekletmesi sorun. İmzamdaki sistemi kullanıyorum.

    Bütün sistemlerde aynı sorunu yaşıyorsanız 10 yıl önce çıkmış mobil işlemciyi kullandığınızdan olabilir belki.

  4. xpity, Bir saat önce yazdı:

    VMware ile denedim, aynı hatayı verdi. Power iso ile autounattend.xml sildim sorun düzeldi.

    VMware ile denedim, aynı hatayı verdi. Power iso ile autounattend.xml sildim sorun düzeldi.

     

    Edit : Şimdi de bu sorunu vermeye başladı. Gerçek sistemde deneyenler olduğuna göre sanal da sıkıntı olabilir.

     

    Tekrar kontrol edicem görünüşe göre isoda bi sıkıntı var bende vmwarede sıkıntı çıkmadı ancak 2 kişide aynı anda tesadüf olamaz

    • Like 1
  5. Deep&Blue, 29 dakika önce yazdı:

    selamlar, ablama aldığımız All in one bilgisayara bu modifiyenizi kurdum gerçekten çok iyi yapmışsınız, yalnız bende bir bildirimde bulunayım rufus ile iki farklı flash diske biri mbr biri gpt olacak şekilde yazdırmıştım gpt yi gördü mbr yi görmedi bilginize bunu da belirtmekte fayda var,

    aldığımız bilgisayar da bu

    https://www.amazon.com.tr/Acer-Aspire-C24-1700-Desktop-i5-1235U/dp/B0BQRMVXCC/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=1U99EXSU9VFIQ&keywords=acer+c24&qid=1707656738&sprefix=acer+c+24%2Caps%2C265&sr=8-1

     

    sitesinde sadece w11 sürücüleri olduğu için sizin w11 modifiyenizi indirip denedim sonuç mükemmel...

    Mbr yi görmez zaten uefi vardır sistemde.

    • Like 1
  6. axishey63, 5 saat önce yazdı:

    öncelikle kardeşim emeklerine sağlık. Yıllardır bu siteden ve diğer yerli & yabancı modifiye windows sitelerinden iso indirip kurdum. Ama bu benim için nirvana oldu. Diğer isolarda sırf ram kullanımını azaltmak akıcılığı arttırmak için o kadar çok şeyle oynuyorlar ki bazı şeylerin  dengesini bozuyorlar.. Ama yine de emek gösteriyorlar tabi... onlarında eline sağlık... Neyse arkdaşlar öneririm. Lite olanı değil diğerini kullanıyorum. Gayet Güzel....

    Evet bilgisizce bileşen silmek stabiliteyi bozuyor.

    Sistemi kurup görev yöneticisinden işlem sayısına bakıp en performanslı iso bu diyorlar ama yaptıkları çok büyük bir yanlış.

    Güle güle kullanın.

    • Thanks 1
  7. keyfoagam, 1 dakika önce yazdı:

    Sorun da o zaten. Defender silinmiş hatta "güvenlik gizlilik" bölümünde bile yok ama sordum sitesindeki defender controler indirdiğimde şüpheli dosya diyip siliniyor. Yada usbden crack li bi uygulama yüklediğimde crack hemen siliniyor. Bir şekilde arka planda çalışıyor.

    Discorddan bana ulaşın defender kapatma bat dosyasını göndereyim burdan gönderilmiyor.

  8. MrChame, 7 saat önce yazdı:

    Usta 13100f İşlemciye GTX 1080 Hiç Gitmemiş :D 

    Ellerine Sağlık :) 

    13100f değil zaten 13400f :D

    Güle güle kullanın.

    keyfoagam, 30 dakika önce yazdı:

    Güncelleme sonrası defender yeniden gelmiş gibi fakat defender ayarlar bölümünü göremiyorum, ayarlardan aktif taramayı kapatamıyorum, defender nasıl tam yükleyebilirim?

    Defender geri gelmez sadece simgesi görünüyor anca 23h2'den 24h2ye güncelleme tarzı bişey olması lazım o zaman tam olarak gelir.

  9. datron24, 2 saat önce yazdı:

    oem   klasörürün  içinde   dotnet-8.0.1 adlı  program  var  .  bu  ne  işe  yarıyor        .  ve  formattan  sonra  otomatik  aktivasyon  oluyormu.         hangi  aktivasyon  programını önerirsiniz . 

    .NET Runtime 8.0'ı kuruyor. Otomatik aktivasyon mevcut değil. Korsan herhangi bir aktivatör önerim yok oem key alabilirsiniz veya kendi yöntemlerinizle aktifleştirebilirsiniz.

    • Like 1
  10. yazdo, Bir saat önce yazdı:

    Cevap için teşekkürler fakat benim kastettiğim bu widgets
    spacer.pngwindows kurulum sonrası görev yöneticisi arkaplanında çalışıyor ondan kurtulmak istiyorum. Widgets görünce benim aklım oraya gitti başlat çubuğu etrafındaki haber vs olanları kapsıyorsa işime yaramaz. Lite sürümünü kurmak isterim ama tutup i9 sisteme de lite sistem kurulmaz. Yakında kapsamlı bir proje yapma fikrim var forumdaki bilgi birikimi olan herkes katkı sağlayıp %99 kusursuz bir sistem yapmayı düşünüyorum. Detaylıca ekleyeceğim isteyen istediği gibi sistem yapsın bunlarla uğraşmak istemeyende forumdaki arkadaşların hazırladığı sistemleri kullanır. Fakat A'dan Z'ye windows avcumuzun içinde olacak :)))

    i9 işlemcin varsa böyle küçük şeylerle uğraşmana gerek yok bence.

    Belki ilerde chickOS Helper üzerine ekleyebilirim widgets uygulamasını kaldırmak için bişeyler ama şuan öyle bi planım yok.

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...