Jump to content

odlamodan

Üye
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by odlamodan

  1. Edgeyi açıp ayarlar menüsüne girip. Sistem performans bölümünden açılış desteğini kapatıp edgeyi yeniden başlatıp, kapatın. Öyle deneyin. Bunu zaten yaptınız olmadıysa. Medge Update Modülü çalışıyordur, görev yöneticisinden kapatıp öyle yedek alın.
  2. Katkı olsun. https://www.sordum.net/73909/tarayici-sifrelerini-ve-favorilerinizi-yedekleyin/
  3. Defender kapattıktan sonra arama ve sysmain servisini de hizmetlerden devre dışı bırakın. Shaolin gibi düşünüyorum modern sistem kurmanız faydanızadır. Kurarsanız eğer, bunların yanında Windows uygulamalarından ihtiyacınız olmayanı kaldırın ve kalanların arkaplanda çalışmasını da engelleyin. Kullandığınız programların gereksiz servislerinide çalıştırmayıp Ram'de yer açın. Window güncelleme servisini de arkaplanda kapalı tuttuğunuzda tüm Windows sistemlerini hızlı kullanabilirsiniz. Tüm konfigürasyonunuz bendekinden üstün. Ben Windows 11 kullanıyorum. Gayette hızlı. Tüm bunların yanında belirtmek isterim ki Ssd olmasa da Ram çok önemlidir. Zaten Ssd ler Gb seviyesinde Ramlerdir. Ne kadar çok Ram o kadar hız.
  4. Çözüme ulaşmadığınızı varsayarak. Sanırım bu yazı işinize yarayabilir. https://www.sordum.net/72901/acilmayan-bilgisayardan-surucu-nasil-kaldirilir/ Bazen yanlış bir sürücü yüklenmesi sebebi ile bilgisayar mavi ekran verip açılmayabilir bu gibi durumlarda ilk akla gelen şey , sorunlu sürücüyü kaldırmak için bilgisayarı güvenli modda yeniden başlatmaktır. varsa Sistem geri yükleme mekanizmasını da deneyebilirsiniz. Peki ama ya Sistem geri yükleme kapalıysa veya işe yaramadıysa ve Bilgisayar Güvenli Mod da da başlamıyorsa ne yaparsınız ? Benzeri bir senaryo ile karşılaştık , Yeni nesil Freedos yüklü bir bilgisayara Windows kurmak isterken diskleri görmediği için Formatlama ekranında , sürücüleri yükle diyerek Kurduğumuz sürücüler bire bir uyumulu değilmiş Burada Böylesi bir durumda yapılması gereken şey ise zaten hiçbir şekilde açılmayan Bilgisayardan hatalı yüklenen Intel rapid sürücülerini kaldırmak , ortada ne bir sistem var ne geri yükleme nede güvenli kip.
  5. Ama yine bir parça zor olur, videoda çok sayıda, uğraşı istiyor. Kolay gelsin.
  6. Ben bunu tecnopad'dan OgnitorenKs nickli arkadaştan okudum. Onun sürekli güncellediği bir toolbox uygulaması var burda : https://github.com/OgnitorenKs/OgnitorenKs.Toolbox/releases Bunu indirin çalıştırın basit bir komut dosyasıdır. Ama çok şey yapabilir, aslında. Çalıştırın şöyle bir cmd ile oluşturulmuş ekran gelecek ; 10 numara bu işi yapıyor aslında, ben bunu kullanıyorum. 12 ilede tüm güncelleme çöpleri ve diğer çöplerden kurtuluyorum. 3 girip 10 ilede telemetry engelliyorum. Dahası da var, siz keşfedersiniz. Çok kolay. Yanılmıyorsam forumdada anlatıldı zaten.
  7. Korumalı sitelerde bu işe yaramaz. Olsaydı zaten arkadaşta konuyu açmazdı. Bu arada rusça bilmiyoruz. Kutucukları takip ediyoruz. Keşke sisteminizden, Türkçe resim alsaydınız anlatım daha iyi olurdu. Kolay gelsin.
  8. Dostum defenderi her yerden elle yok etmek için, kurulu Windowsta : Önce, iobit unlocker ücretsiz kur. Sonra Windows/System32 klasöründe sırasıyla bu uygulamaları ara ; CompatTelRunner.exe securityhealthhost.exe securityhealthservice.exe securityhealthsystray.exe SgrmBroker.exe smartscreen.exe Bulunca sağ tıkla unlocker ile "kilidi aç ve sil" seç ve tıkla silinsin, hepsine tek tek uygula, bitince sistemi yeniden başlat. Ben bunu NTLite ile düzenleme yaparken şöyle kullanıyorum : ISO yu defenderden ve artıklardan ayırıp düzenledikten sonra 'kaynak' bölümünde gözüken ISO'mun üzerine sağ tıklayıp gelen seçeneklerden 'bağlama dizinini keşfet' seçeneğine sağ tıklayıp açılan explorer penceresinin adresini kopyalıyorum. Açılan o pencereyi adresi aldıktan sonra mutlaka kapatıyorum. Ntlite'de uygula demeden önce, NTLite'yi minimize edip yeni bir bilgisayarım penceresi açıp az önce kopyaladığım adrese giderek, üstte bahsettiğim system32 klasörüne girip hepsini tek tek unlocker ile siliyorum, varsa ekleyeceklerim ekliyorum. (tema, walpaper, cursor gibi) Açtığım pencereyi kapatıp NTLite'den uygula diyerek Defenderden tamamen arınmış ISO'yu elde edip onunla kurulum yapıyorum ve kesinlikle güncellemeyle geri gelemiyor. Kolay gelsin.
×
×
  • Create New...