Jump to content

NAMIKABI

Üye
  • Posts

    782
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Everything posted by NAMIKABI

  1. Sistemimde KingHaze'nin IDM 6.42b7 si kurulu vaziyetteydi. Hibit Uninstaller ile zorla kaldır seçeneği ile kaldırıp Online tekrar kurdum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sonra bu kurulan IDM'yi Uninstall Tool ile yine zorla kaldır seçeneği ile kaldırıp Online tekrar kurdum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Teşekkür ederim, Eline sağlık.
  2. Programsız olmasını tercih ederim. Sade sistem herkese uyar. Programları isteyen kurar.
  3. Önce DİKKAT MESAJI vereyim. WAREZ - CRACK - FILM PAYLAŞIM SİTELERİNDE (DOĞASI GEREĞİ) BİLGİSAYARINIZA ZARAR VEREBİLECEK DOSYALAR BULUNABİLİR. "Bedava peynir fare kapanında olur." "Bir ürün için bedel ödemiyorsanız aslında-belki de ürün sizsinizdir." LÜTFEN AŞAĞIDAKİ SİTELERE GİRERKEN DİKKATLİ OLUN. NOT : Google Chrome gibi sayfayı Türkçeye çeviren bir browser kullanırsanız anlamayı kolaylaştırırsınız. ************************************************* Rusça https://lrepacks.net/ Arapça https://www.farescd.com/software/ Rusça https://diakov.net/ Çince https://www.423down.com/ Farsça https://downloadly.ir/ https://soft98.ir/ https://www.yasdl.com/ Tayca https://i-loadzone.com/ ****************************************************** https://4mirrorlink.com/softwares/winsoft/ https://www.guru3d.com/files/ https://karanpc.com/software-category/ https://max-rls.com/category/applications/ https://www.freshwap.us/software/ https://infopedia24.com/category/pc-zone/pc-software/ https://pesktop.com/en/windows/ https://www.pirate4all.com/ https://rahim-soft.com/category/softwares/ https://scloud.ws/ https://softasmworld.blogspot.com/ https://trtsoftware.blogspot.com/ https://zamunda.net/index.php PORTABLE PROGRAM SİTELERİ https://portableapps.com/apps https://portableappz.blogspot.com/ https://www.fcportables.com/ https://portable4pc.com/ **************************************************** Ücretsiz (Freware) programlar https://ninite.com/ https://www.fosshub.com/categories.html https://www.majorgeeks.com/ ******************************************************
  4. Ventoy ile kurulum yapabilirsiniz. Ben Ventoy ile kurulum yaptım. Şöyleki; Ventoy başladığında ISO'muzu seçiyoruz, Boot sıralamasında en üste olan Boot in Normal Mode'yi değil Bir alt sırada olan Boot in Wimboot Mode'yi seçiyoruz. Bu şekilde gerçek bilgisayara kurulum yaptım. Masaüstü geldikten sonra sanıyorum peşpeşe 3 tane CMD ekranı geldi. Daha sonrasında sistem kendini restart etti ve yeniden masaüstü ekranı geldi. Kullandıkça deneyim ve yorumlarımı yaparım. Usta, Ellerine sağlık.
  5. "Sistem kurulumunda TPM sorunu yok" "64 bit çalıştıran herhangi bir bilgisayara bu sistemi sorunsuz kurabilirsiniz." Ben kullandığım tüm sistemlerde resim/fotoğraf gösterici olarak IrfanView programını kullanırım. Türkçedir, ücretsizdir, çok hızlıdır, pluginleri boldur, keser biçer, ölçek düşürür, çevirir vs. vs. herşeyi çok kolay ve hızlı bir şekilde yaparsınız. Ben bu sistemde de IrfanView programını kurdum ve varsayılan fotoğraf olarak IrfanView'i gösterdim. Bu arada istediğim zaman istediğim resim türüne sağ tıklayıp "Paint" ile aç veya "Windows Fotoğraf Görüntüleyici" ile aç diyorum. Yani resim/fotoğraf türü dosyaları istediğin program ile açabilirsin. O konuda sorun yok. polymorpha arkadaşımız gerçekten güzel iş çıkarmış. Tekrar teşekkür ederim.
  6. Eline sağlık. Güzel akıcı bir sistem olmuş. Tüm driverlarımı kurdum. Basit programlarımı yükledim. Yaklaşık 8.5 GB yer kaplıyor. Herhangi bir sorun yaşamadım. Lite bir sistem ancak bu kadar sorunsuz olabilir. NOT: Gördüğüm tek kusur "Korunan işletim Sistemi ve Dosyaları gizle seçeneği" AÇIK olarak geliyor. Bu durum istemeden sistem dosyalarının silinmesine neden olabilir. Sistemi kurduktan sonra ilk iş bu seçeneğin kapalı konuma getirilmesidir. (Aynı durum dosya uzantılarının gösterilmemesi içinde geçerlidir.)
  7. Ben "Google'da çok basit aramayla İş Bankasının "Nays" diye bir uygulamasının olduğu anlaşılıyor." demişim. (Sözümün arkasındayım.) Siz sadece isbank.com.tr ye bakıp İş bankasının böyle bir uygulaması olmadığını söyleyip bana tepki koydunuz. Google sadece işbank.com.tr değildir. Sadece işbank.com.tr ye bakarak tepki koyarsanız yanılırsınız. Paylaşımcı arkadaş İş bankasının Nays uygulamasını kullandığını beyan etmiş, tavsiye etmiş. İş bankasının "Nays uygulaması" diye bir programı var. Niye bu kadar tepki gösteriyorsunuz, anlamadım. 1-) Google'da https://play.google.com/store/search?q=nays&c=apps&hl=tr&gl=US yaz çıkan sonucu incele, 2-) Google'da https://www.naysapp.com.tr/ yaz çıkan sonucu incele, İşbankası.com.tr de nays ile ilgili bir açıklama yok ise bu da İş Bankası gibi bir kurumun konuya olan ilgisizliğini gösterir. 15 yıllık TNCTR üyesiyim. Buda bana bir ders olsun. Bundan sonra TNCTR'de tek bir yorum yapmam.
  8. Google'da çok basit aramayla İş Bankasının "Nays" diye bir uygulamasının olduğu anlaşılıyor. Ama tavsiyem "Nays" uygulamasını kullanmadan önce "Nays Şikayet var" yazın ve uygulama ile ilgili biraz bilgi edinin. Elbette para kazanmak önemlidir, elbette aktivite önemlidir ama önce ne olduğunu kullananların ne yaptığını ve son durumu görüp öğrenmekte fayda var.
  9. Usta eline sağlık. Kullanıcı adını biz mi giriyoruz.
  10. Merhaba, Değerli kardeşim paylaşımlarını gerçekten çok beğeniyorum, indiryorum, çoğunu bir süre kullanıyorum. Ancak bu paylaşımına biraz eleştiri getireyim. Mağaza ve EDGE LTSB'nin ruhuna aykırıdır. Orijinalde Mağaza ve EDGE yoktur. Onun için benim en sevdiğim sistemlerin başında LTSB 2015, LTSB 2016 ve LTSB 2019 gelir. Önemli bir husus ise EDGE'li sistemlerden EDGE'yi kaldırmak çok zor. Nereden ne zaman pırtıp çıkacağını ve kendini sisteme dahil edeceğini bilemezsiniz ve muhakkak atık bırakır. Mağaza uygulamaları da nispeten öyledir. Hele hele windows 11 de mağazayı (binbir zorlukla) kaldırdığınızda çalışmaz. Muhakkak mağaza ve birkaç bileşenin açık olmasını ister. Yani demem o ki; Keşke sisteme Mağaza ve EDGE eklemeseydin. Sade olarak çok kişinin işini görürdü. Mağaza ve EDGE olmayan sisteme Mağaza ve EDGE eklemek çok basit. 2 adet dosyaya 2 tık yapmak kadar basit. Ama bu iki programı kökünden kaldırmak çok çok zor. Kısmet olursa ileride ki çalışmalarında hem Mağaza + EDGE li hem de SADE LTSB çalışmanı bekliyoruz. Ellerine sağlık. İyi ki varsın. 👍 👏 🙏
  11. Güzel bilgilendirme. Teşekkür ederim.
  12. Ellerine sağlık, çalışmalarını ilgi ve merakla izliyorum. (Çoğunu indirip, deniyorum) Naçizane önerim, Mümkün olduğu kadar programsız sistem hazırlarsan o kadar iyi olur. Herkes her programı kullanmayabilir, bu nedenle indirmeyebilir, sistemi kullanmayabilir. Eğer amaç mümkün olduğu kadar çok kişi kullansın ise; sade sistem herkese uyar. Tekrar ellerine sağlık. Devamını ilgi ve merakla bekliyoruz.
  13. İsteyen istediği winpeyi, istediği multibootu, istediği gibi kullanır. Kullanıp kullanmamak kendi iradesidir. Bu konuda daha da yazmam.
  14. KMPE linki https://www.tnctr.com/topic/658892-√·-km-pe-xp-7-8-81-10-native-√·-20200922/ KMBOOT linki https://www.tnctr.com/topic/697786-km-boot-pe-v3-x86x64-20200901/ KMPE 2019 Kasım ve KMBOOT paylaşımı 2020 Ocak tarihlidir. Her ikisi de en son 2020 Eylül ayında güncellenmemiştir. Yukarıda linkleri mevcut. Karadurak ve red_d Usta konuyu mükemmel açıklamışlar. İçerikleri yazı, resim ve video ile zenginleştirmişler. Gerek KMPE ve gerekse KMBoot paylaşımlarının içerisinde inanamayacağınız kadar detay var. Ben sadece özetin özetinin özetini söyleyeyim. KMPE içeriği 7.1 GB (7.429.888 kb) tır. İçeriğinde Win 10, Win 8.1 ve Win 7 nin hem 32 bit hem de 64 bit Winpe si ve XP winpesi vardır. Siz USB yi küçültmek adına; İhtiyacınız olan winpe yi bırakıp diğerlerini silebilirsiniz, 1.1 GB yer kaplayan PEPrograms klasörü içerisinde ihtiyacınız olmayanları silebilirsiniz, Driver ile bir işiniz yoksa 650 MB olan DriverPack klasörünü silebilir veya içeriğinden istemediğinizi silebilirsiniz, Yaklaşık 2 GB yer kaplayan MINST klasöründen (Asıl programlar buradadır) istemediğiniz programları minst.exe'yi kullanarak silebilir, Güncel olmasını istediğiniz programları yine minst.exe yi düzenleyerek (programların güncel versiyonlarını SSTR veya yukarıdaki gibi yerli yabancı winpelerin içerisinden alarak) güncelleyebilirsiniz. Yine elinizdeki uygun programları veya içerikleri minst.exe ile sisteme monte edebilirsiniz. KMPE ve KMBOOT içeriğini inceleyerek-düzenleyerek kendiniz (kendinize özel) çok güzel bir kurtarma USB si yapabilirsiniz. NoT : Unutmamak gerekir, Multiboot USB dediğimiz şey yılda bir sefer lazım olur, onda da hayat (sistem-Veri) kurtarır. Büyüklük değil işlev önemlidir.😆 Multiboot içerisindeki 32 bit win7 ile işim olmaz dersin silersin ama gün gelir çok lazım olur. Genelde Yedekleme, Partition, HDD, Veri Kurtarma, Parola kurtarma ve bunun gibi programlar ne zaman lazım olur bilinmez. Kasko var Full Kasko var. Mühim olan sana ne kadar döneceğidir. Kayıpsız (mümkün değil) günler dileğiyle.
  15. Ağzına sağlık. Yazdıkların harfiyen doğru. https://sergeistrelec.ru/winpe-10-8-sergei-strelec-english/
  16. Karadurak Ustanın KMPE'sini denediniz mi? Sergesi Strelec'in (SSTR) Türkçe versiyonudur. SSTR 3-4 ayda bir güncelleniyor. (Tabi ekip işi) KMPE'yi Karadurak Usta (aynı zamanda öğretmen) fırsat bulup güncelleyemiyor. Yukarıda da yazdığım gibi sistemin mantığını anlayınca kendi kendinize (winpe hariç) programları güncelleyebilirsiniz. Zaten mühim olan winpe. Sağlam tabanlı, sorunsuz ise güncellemeye gerek yok. Tabi tam Türkçe ise mükemmel olur. Programları (Minst.exe ile) hem KMPE de hem SSTR de aynı mantıkla düzenleyip güncelleyebilirsiniz. Yani benim de tercihim KMPE'dir. NOT : KMPE'yi multiboot olarak değil de tek bir winpe'den örneğin win10x64.wim den başlatabilirsiniz. Dolayısıyla diğer wim ler silineceği için USB de yer açılacaktır. Yine aynı mantıkla MINST klasöründe bulunan programlardan istemediğiniz-kullanmadığınız programları silerek, kullandığınız programları ise yukarıdaki multibootlardan veya güncel SSTR den alarak güncelleyebilirsiniz. Kendinize özel 2 GB civarında bir Winpe oluşur.
  17. https://disk.yandex.com.tr/d/iGI0LIxU3XorrA esd yi wim e çeviren komut
  18. Neskali arkadaşımızın paylaşımı sonrası; Bende Nasiboot_v9_2022-W10x64 ile (yani Nasiboot v9 multibootun win10x64 winpe'si ile) boot ederek AVZ Toolkit Scanner ile tarattım. Benim C sürücümde de aynı şeyleri buldu. Bunun üzerine acronis yedeklerimden 2 adet farklı sistem recovery yaptım. Yine aynı USB ile aynı şekilde boot ederek yine aynı şekilde AVZ Toolkit Scanner ile tarattım. Her 2 sistem taramasında C sürücüsünde aynı şeyleri buldu. Bu defa USB den Windows 10 x64 Güncel MSDN ISO dan C'ye komple format atarak sıfır sistem kurdum. Masaüstü geldiğinde sistemi yine aynı USB ile aynı şekilde boot ederek yine aynı şekilde AVZ Toolkit Scanner ile tarattım. Sistem taramasında C sürücüsünde aynı şeyleri buldu. Bu defa tekrar USB den Windows 8.1 x64 Güncel MSDN ISO dan C'ye komple format atarak sıfır sistem kurdum. Masaüstü geldiğinde sistemi yine aynı USB ile aynı şekilde boot ederek yine aynı şekilde AVZ Toolkit Scanner ile tarattım. Sistem taramasında C sürücüsünde aynı şeyleri buldu. KISSADAN HİSSE; 5 ayrı sistem de AVZ Toolkit Scanner programı aynı şeyleri buluyor. Yorum yapacak arkadaşlar bu şekilde bir inceleme yapabilir mi? Bu arada unutmadan söyleyeyim. Nasiboot v9 multibootun win10x64 winpe'si ile boot ettiğimde şunu farkettim. Eğer C sürücüsündeki sistemden internete bağlanmış isem (recovery yaptığım sistemlerde bağlanmıştım) Nasiboot otomatik olarak wirelessten internete bağlanabiliyor. Yani wireless için şifreyi girmiş. Herhangi browsere tıkladığınızda (şifre sormadan) internete giriyor. Eğer C sürücüsünde sistemden internete girilmemiş ise (mesela 2 adet sıfır kurulumda) wireless bağlantı için şifre istiyor. Bana burası ilginç geldi.
  19. Merhabalar, Daha önce farklı konularda görüşlerimi paylaştım. Burada tekrar farklı sorular gelince düşüncelerimi açıklamak istedim. Bu paylaşımda yukarıda da belirttiğim gibi, bu paylaşımların neredeyse tamamı aynı elden çıkma ve Vietnam kökenli. Anladığım ve bildiğim kadarıyla öncelikli olarak Hindistan, Çin ve Rusya Yazılım (Crack-Warez) konusunda en ileri ülkeler. Bu 3 ülkeyi geriden Yine uzakdoğulu olan Vietnamlılar takip ediyor. Güven konusuna gelince tartışmam. Herkes kendi bilir. Ben Vietnamlıların aşağıda listesini yazdığım 9 tane multibootunu indirdim denedim. 1-Anhdv Nultiboot Premium v21.9 (2021) 2-Binsiboot v7 (Win 10PE + Win 11PE) 3-KTV v4 (WinPE - Win10 x64 - 2021 - NVME) 4-MCboot v8.1 Pro (15.11.2021) 5-MCboot v8.3 Free (01.01.2022) 6-Nasiboot v5 (2021-10) 7-Nasiboot v9 (2022-01) 8-NHV BOOT 2021-888-EXTREME 9-NHV BOOT 2022 V925 EXTREME (USB HDD-SSD BOX) Elbette yukarıdaki 9 tane multiboottan hangisi kullanışlı, hangisini tavsiye edersiniz diye soracaksınız. Bu soruya cevap vermeden önce bilmeniz gereken hususları aşağıya sıralayayım sizde ona göre kendi kararınızı verin. 1-) Öncelikle Yukarıda saydığım multibootlar ve birde multibootların babası Sergei Strelec (yani SSTR) Türkçe değil. Dolayısıyla içerisindeki herhangi bir winpe'yi seçip boot ettiğinizde; Çalıştıracağınız programlar winpe'nin sistem diline göre çalışmakta. Veya multibootu hazırlayanlar program içeriğine çok dil seçeneği koymadığı sadece ingilizce dil belirlediği için programların neredeyse % 90 ı ingilizce çalışmakta. 2-) Multibootlar hazırlandığı tarihe göre program sürümleri içermekte, yani beğendiğiniz bir multiboot eski program beğenmediğiniz multiboot güncel program kullanıyor olabilir. 3-) Multibootların bazıları sadece 64 bit sistem winpeler içermekte, bazıları hem 64 bit hem de 32 bit winpeler içermekte. Bazı multibootlar hem 32 bit hem 64 bit hem de Win 8.1, win 10 ve win 11 winpeler içermekte. (KMPE ve SSTR gibi) 4-) Biraz inceleme ile multibootların içeriğinde bulunan programları (internet ortamında güncellerini elde ederek) güncellenmiş olarak multiboota ekleyebilirsiniz. Multiboot tercihinizi bu kriterleri göz önüne alarak yapmanız gerekmekte. Ben merak ve deneyim için hepsini denedim. Yukarıda da yazdığım gibi benim gönlüm ve aklım Karadurak Ustanın KMPE sinden yana. Sebebi gayet basit. Karadurak Ustanın KMPE'si herşeyden önce modülerdir. (SSTR de öyledir) Yani isteğinize göre programları, driverları, winpeleri ekleyip çıkarabilirsiniz) Karadurak Usta kendi paylaşımında her soruya en kısa sürede cevap vermekte. KMPE nin sistem dili Türkçe olduğu için seçeneğinde Türkçe olan programlar Türkçe çalışmaktadır. En basit ve belirgin örneği Acronis True Image 2021 dir. Bu program sadece sistem dili Türkçe olan winpelerde Türkçe çalışmaktadır. Yani demem o ki KMPE de Türkçe çalışan ATI 2021 i sistem dili ingilizce olan SSTR veya yukarıdaki multibootlarda çalıştırdığınızda ingilizce çalışacaktır. Kıssadan hisse Winpe'nin sistem dilinin Türkçe olması çok büyük avantajdır. Birde KMPE nin içeriğinde bulunan programlar MINST klasöründe bulunan minst.exe (Türkçe) ile çalışmaktadır. Dolayısıyla Minst.exe ile istemediğiniz ve kullanmadığınız programı silebilir böylece multiboot ISO'yu küçülterek yer kazanabilirsiniz. Yine minst.exe ile (winpede çalışabilecek olan farklı programları, kendi içeriklerinizi, güncel programları) düzenleme yaparak kendi içeriklerinizi yapabilirsiniz. KMPE içerisindeki DriverPack içeriğini kendinize göre güncelleyerek ve düzenleyerek hem daha kullanışlı hale getirebilir hem de ISO içeriğini istediğiniz ölçüye getirebilirsiniz. Yani Karadurak Ustanın KMPE'si bence kendi ölçeğinde tektir. Değerini "içeriğini kullanmasını bilen-beceren" bilir. Ben KMPE'yi kendime göre düzenliyorum-güncelliyorum ve öyle kullanıyorum. Winpenin güncel olmasının bence bir kıymeti yok. Kıymetli olan stabil-hızlı-kullanışlı-faydalı-programlarının güncellenebilir olup olmadığıdır. Bu kriterlere göre (an itibariyle) KMPE bence tartışılmaz olarak tek tercihtir. NOT : Köylü Ustanın Win11-PE'si de (Türkçe olması-program yeterliliği-stabilite olarak) bence çoğu kişi için yeterli olacaktır.
  20. Eline sağlık. Hem Win 7 (x32 + x64) hem de Win 8.1 (x32 + x64) çalışmaları için teşekkür ederim. Herkes Win 10 ve Win 11'e yönelmişken sen bu çalışmalarla epeyi sevap aldın. Sağol, varol.
  21. Arkadaşlar; Nasiboot v9 ücretsiz Nasiboot v10 Pro ücretlidir. Ben Nasiboot v9'u Google Drive bağlantısından indirmiştim. Şu anda Google Drive bağlantısı çalışmıyor. Biraz önce kontrol ettim aşağıdaki linkler çalışıyor. İndireceğiniz dosya ISO dosyasıdır ve şifresizdir. NOT 1: İndirecek olanlar herhangi bir olumsuz durumda beni sorumlu tutmasınlar. Ben indirdim kullanıyorum, sorun görmedim. Ama bu sorunsuz olduğu anlamına gelmez. Ayrıca aşağıdaki linkler an itibariyle çalışıyor ama daha sonra ne olur bilmem. NOT 2: Ben Ventoyla ISO içerisindeki programları çalıştıramadım. ISO'yu Rufus ile USB'ye yazdırıp bu USB'yi boot yaptığımda tüm programlar çalışıyor. Nasiboot V9'u (Ücretsiz olanı) İndirme linkleri OneDrive Bağlantısı: https://download.baominh.tech/ifxC1I Fshare Bağlantısı: https://download.baominh.tech/eKAmn
  22. Ben başka yerden indirmiştim. Şifre yoktu. Not : Sitesinde şifrenin baominh.tech veya sbz veya 123 olacağı yazmakta.
  23. Eline, klavyene, ağzına sağlık. Güzel bilgilendirme, güzel anlatım. Yani Usta İşi. Teşekkürler.
  24. Biraz önce denedim linkler aktif. Sanırım sorun sizin IDM'de. Paylaşım sayfası : https://baominh.tech/nasiboot-v9-free-bo-usb-multiboot-win8pe-win10pe-win11pe-x86-x64.html Nasiboot V9'u (Ücretsiz olanı) İndirme linkleri Google Drive Bağlantısı: https://download.baominh.tech/MjRzb89K OneDrive Bağlantısı: https://download.baominh.tech/ifxC1I Fshare Bağlantısı: https://download.baominh.tech/eKAmn
  25. Karadurak Ustanın KMPE Multibootu, Sergei Strelec'in SSTR'si ve yukarıda paylaşılan ISO lar hem WinPE hemde Multiboot olarak değerlendirilir. Bu ISO'ların Multiboot olarak değerlendirilme sebebi; içeriğinde Win 8.1, Win10 ve (yeni yeni) Win 11 WinPE lerinin olmasıdır. Üstelik bu içerikte 64 hemde 32 bit versiyonları mevcuttur. Yani bilindiği üzere KMPE, SSTR ve yukarıda paylaşılan Nasiboot, KTV, MCBoot, Binsiboot, ANHDV, NHVBoot gibi ISO içeriklerinde UEFI veya Legacy'e göre ayrı boot ekranı çıkar, İstenilirse 32 bit istenilirse 64 bitlik (Win8.1, Win10, Win11) sistem seçilerek boot edilir. Bu nedenle Multiboot olarak değerlendirilirler. NOT 1 : Hatta istenilirse KMPE ISO suna SSTR'yi, istenilirse SSTR ISO'suna KMPE'yi ekleyebilirsiniz. NOT 2 : Benim aklım ve gönlüm hep KMPE den yana olmuştur. Hiçbir sorun yaşamadım. KMPE konu paylaşımı içerisinde Karadurak Usta her soruya hızır gibi yetişir ve yardımcı olur. NOT 3 : KMPE içerisinde (SSTR'de de) hemen hemen her şeyine müdahale ederek ISO'yu özelleştirebilirsiniz. (Ben KMPE ve SSTR içerisinde bulunan MINST klasöründeki MINST.exe ile mevcut programları özelleştiriyor ve güncelleştiriyor ve öyle kullanıyorum.) Bu soruya kim cevap verebilir ki? Nasıl bir cevap verilirse verilsin muhakkak farklı bir yorum gelecektir. Şöyle diyeyim, Paylaşıma Güvenebilmek için; Paylaşan kişi bize ne Yapmalı, ne Söylemeli, nasıl ikna etmelidir, bu ikna yöntemleri nereye kadar olabilir. Konu bilgisayar ise, konu Internet ise hep mesafeli olunmalı, ama nereye kadar.
×
×
  • Create New...