Jump to content

forjest

-=TNC.VIP=-
  • Posts

    9326
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    890

Community Answers

  1. forjest's post in 512 Gb Ssd'ye çift İşletim Sistemi was marked as the answer   
    Aleyküm Selam değerli kardeşim.
    Çift işletim sisteml veya birden fazla sistemleri rahat şekilde kurabilirsin değerli arkadaşım. 512GB Diskini disk yöneticisi üzerinden küçültme yoluyla kurulacak sistem için yer açarsın sallıyorum 50 ila 100GB kadar yer sana kalmış bu yer olayını ayırma işlemi. Sözün kısası eğerki linux kuracaksanız eğer grub boot loader otomatik yükleneceğinden dolayı işletim sistemleri seçim ekranı belirmekte bilgisayar açılırken hangi işletim sisteme geçiş için ekranda yer almakta oluyor. Windows vb. sistemler içinde aynı şekilde birinci kurulan sistem üzerinden açılışta sorması için bekleme süresini ayarlamak gerekli. 2. sistem olarak kurulan windows sistemide açılırken sistemden seçim yapılabilmektedir. Konunuza hangi işletim sistemlerini kuracağınız hakkında bir detay eklemenizde yorumların yapılmasında da hedef sistem hakkında bilgilerin eklenmesinde kolaylık sağlayacaktır. Nacizane görüşümdür çalışmalarınızda başarılar dilerim saygılarımla.
  2. forjest's post in Oyunun Ortasında Monitörümün Kararıp "sinyal Yok" Yazması was marked as the answer   
    Kasa içerisinde genel bir temizlik yapılması gerekebilir. Toz vb. durumlarda da temassızlık yapması muhtemeldir. Bu işlerden anlıyorsanız eğer bilgisayarınızı tamamen sökerek parçaları tek tek temizleyerek takın tekrardan deneyin bakalım sorun olacakmı. Diğer ihtimaller Ekran kartından ya da Power supply güç kaynağından olma ihtimali var. Ancak önce bir temizlik şart. Anlamıyorsanız eğer anlayan biri ile temasa geçin.
  3. forjest's post in Hızlı şekilde Küçük Boyutlu Dosyaları Kopyalama Taşıma Hakkında was marked as the answer   
    Fast Copy https://cloud.mail.ru/public/fR6u/UDqTvFBLN
  4. forjest's post in Dx10 11 12 Windows 8.1 Yüklenemiyor Ne Yapmalıyım was marked as the answer   
    Windows 10 kurmak sorunu kökten çözecektir. Son çıkan teknolojilere destek vermesi bakımından son sürüm ve güncel sistem yüklemek mantıklı. 8.1'i daha çok 8-10 yıllık eski makinelerde kullanmak gerekli. DirectX 12 desteğini kullanmak için son sürüm ve yenilikçi yaklaşım şart.  
  5. forjest's post in Eski Linux Kerneli Silme was marked as the answer   
    MXLinux işletim sistemi debian üzerinden geliştirilen bir yapı ve, bilindiği üzere de, distrowatch sitesinde de birinci sırada gelişmiş linux dağıtımlarından. Gerçekten de, içeriğindeki tools'lara baktığımda, "daha evvelden" hiçbir dağıtımda olmayan kendilerinin geliştirdiği araçlarla donatılmış olduğunu gördüm. Her ne kadar beğenmesemde (Bir hayli istemediğim içeriklerin olmasından kaynaklı) genellikle sadeliği daha çok seviyorum linux dağıtımlarında.
    Gelelim kernel sürümleri neden yenisi yüklendiğinde, eskisi kalmakta grub ekranında gelişmiş seçeneklerde, eski çekirdek sürümlerini görmekteyim. Bunun nedeni aslında bana göre, yeni kernelin olası bir risk faktörü oluşturduğunda, eski kernel ile sistemin tekrar'dan kullanılmasını amaçlamak amacıyla, yeni kernel yüklemesi sonrası,eski kernelleri yüklemede olsa , eski kernelleri sistemde bırakıyor olması buna dayalı olduğunu düşünmekteyim. 
    Dezavanjı nedir? diye merak edersek eğer, yer bana göre yer kaplaması olur birde eski kerneli neden göreyim zaten kullanmıyorum anlayışı güdülebilir.
    Eski kernelleri  bir çok methodla kaldırmak mümkün ben en pratik olanını size alt kısma ekleyip bırakayım siz ona göre sistemten, eski kernelleri tamamen arındırabilirsiniz.
    1.  Uygulama yoluyla tamamen kaldırmak "synaptic package manager" programını açarak ilgili kernel sürümünün adı ile aratma yapın ve ilgili eski kernellerin tamamını komple kaldırma seçeneği ile işaretleyerek sistemden tamamen arındırarak kaldırılmasını sağlamak.
    2. Komut girdileriyle eski olan tüm kernelleri terminal üzerinden komut ekleyerek kaldırma işlemi bunun için alttaki komutu sistemde root olarak işlemleri yapmak.
    Konsol üzerinde root olmak için sudo su enter şifre girmek yeterli. Daha sonra alttaki kernel kaldırma komutlarını copy / past etmek yeterli gelecektir.
    current=`uname -r` && uninstall="" && for version in `dpkg -l linux-image* | grep ii | awk '{ print $2}'`; do if [[ "$version" < "linux-image-$current" ]]; then uninstall=$uninstall" $version"; fi; done && sudo apt-get purge $uninstall -y && sudo update-grub2 3. Yüklü olan eski kernelleri birden fazla varsa ve aralarından sadece bir kaçını kaldırıp sadece o kerneli kaldırmak istersek eğer, alttaki komutla kernel sürümlerini öğrenelim önce. 
    1. dpkg --list | grep linux-headers 2. sudo apt-get --purge remove buraya kernel sürümünü ekliyoruz | orn: linux-headers-5.4.0-42 linux-headers-5.4.0-56
    4. Son aşama kernel initramfs komutu ekleme:
    Herşey tamamsa eğer sistemden kaldırıldığına eminsek eğer, yeni kernelimizi sisteme tamamen monte edelim, sistem daha stabil ve istikrarlı çalışsın.
    Komut: sudo update-initramfs -u
    Yararlı olması dileklerimle saygılarımla.  
×
×
  • Create New...