Jump to content

KesmeSheker

Üye
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

332 profile views

KesmeSheker's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Anakart'inin calistigini acilan bios ekranindan anliyor ve ona gore dusunerek : 1. Lg Cdrom yada DvdRw'de surucuyu Master yapmani ve hdd'ki jumper'i da cikartmani salik veririm ( Eger tek ide kablosu uzerinden calisiyorsan ) 2. LgDvdCombo-SamsungDvdcombo'da ise surucuyu slave yapman gerekiyor. Bunun icin de jumper'i ( surucu kabaginda jumper tablosunu rahatlikla gorebilirsin ) yatay olarak altsagdan 1ve ikinci yuvaya oturtman kâfi. Hdd'nin soldan birinci yuvaya oturttugun jumperla master olmasini saglayarak. ( Tek ide kablosu uzerinden calisiyorsan ) 3.AsusCdrom-AsusDvdRw-'de slave yapman yeterli. Yine bunun icin jumper'i sagdan dikey 1veikinci yuvaya oturtman gerekiyor. Hdd'nin soldan birinci yuvaya oturttugun jumperla master olmasini saglayarak.( Tek ide kablosu uzerinden calisiyorsan ) 4. Diger surucu marka ve modellerinde de benzer durumlar hasil olur. Cift ide kablosu kullaniyorsan bios ekraninda Boot'u Cdrom'dan acilacak sekilde ayarlaman isini gorur. Hdd'ye farkli bir bilgisayardan win98 kuracak olursan sistemin acilir ancak acilista donanimlari algilama sureci oldukca uzun ve zahmet vericidir. Hdd'ye farkli bir bilgisayardan winxp kuracak olursan sistemin muhtemelen acilir ve kisa bir sure sonra kullanilir hâle gelir. ( Yada winxp acilis logosu kismina kadar gelir ve devaminda da kendini resetler bu durumda acilista F8 tusunu kullanarak acilis menusunu gorursun ve sistem hatasinda yeniden baslatmayi devre disi birakir sistemin acilmasini saglayabilirsin. Kurulum yaptigin pc'deki donanim ile kullandigin pc'deki donanim - ozellikle anakart marka ve modeli - birbirine yakinsa sistemin buyuk olasilikla yeniden kuruluma gerek duymaz ) Hdd'ye farkli bir bilgisayardan Linux-pardus ozellikle kuracak olursan bir sorun vermeden acilir. Hdd'ye farkli bir bilgisayardan MacosX86 tarzi birsey kuracak olursan sistemin acilis sorunu verir ve acilmaz. Yeniden kurulum gerektirir. Eger, Tnctr sitesinde bulunan GhostXp gibi bir image/kurulum mantigi ile hareket ederek kurulum yapmaya calisirsan da sonuca ulasman kolay olur. Cdsurucu ve Hdd cakisma'larinda temel etken - jumper - ayarlaridir. Lg markalarinda genelde Master olmaya calisir cdsurucu , Hdd ise jumpersiz slave olur. En kolay yolu Cdsurucusunu master hdd'yi de slave yapmak. daha da kolay yolu - cift ide kullanmak. Ben - Asus P5 DH -deluxe anakart uzerinde 2 Dvdrw ( Asus-Lg ) 3 Sata 2 Ide Hdd ile sistemimi anlattiklarima gore ayarladim ve herhangi bir problem yasamadan kullaniyorum sistemi. Saygilar...
  2. TncXp ile tanistigimda basima gelen birseydi bu. Asus DvdRw ile 16x'te yazdirmistim. 3 Cd'yi bir turlu calistiramadim. :s TncXp kurulum kismina geldigi an bahsini ettigin turden hata iletisi cikiyordu ortaya. Daha sonra Lg DvdRw ile 24x'te yazdirdigim bir cd'nin calistigini farkettim. Bir kac kez kurulum kisminda ram'den kaynaklandigini dusundugum ( Ram'i degisince kurulum yapiyordum ) pc'de buna benzer hata mesaji ile karsilastim. Su an saglikli bir sekilde kullanabiliyorum. Velhâsil- ya CdRw'ni degistirerek iso'yu yazdir yahut da ram'i gecici olarak degistir. Saygilar.
  3. Evet. Kesinlikle pek farki yok ancak: Bilgisayarim / Alt + Enter'dan Uzak' bolumunde Uzak Masaustunu aktif edip uygula'yi tikladigimda kutu bosaliyor ve Uzak Masaustu acilmiyor. Ve ayrica Messenger yolu ile Uzak Masaustu baglantisi da kurulamiyor. Bu sorun normal Xp kurulumlu sistemlerde Guncellemeler ile ilgili idi. Ancak; TncXp'de guncelleme yaptigim hâlde sorun devam ediyor. Ilginiz icin tesekkurler.
  4. Sorumun gozden kacirilabilecegini dusunerek tekrar sormayi gerek gordum...
  5. Tnc-Xp'de Uzak Masaustu'nu nasil acariz? Daimi olarak nasil acik tutariz...
×
×
  • Create New...