Jump to content

freea

Üye
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by freea

  1. Programda bi sorun oluşuyor. USB de klasör açıp program exe sini içine koyup çalıştırdım. Daha önceden klasör şeklinde katagorilenmiş programların oldugu bir dizin gösterdim. Program katagori şeklinde listeleme yaptı. Ancak sağ üst taraftaki Ayarlar, Katagori seçim yeri ve Detay gösteren ( program ekle, program sil, vs) buonlara ara ara tıkladıgımda program kafayı yiyor. kendisini defalarca açıyor bilgisayara restart atmak zorunda kaldım. bi kaç defa denedim hep aynı durum oluştu. Hata ekranını ve kendisini defalarca açtıgını gösteren resmi ekledim. Diğer bir sorun bilgisayarı restart yapıp tekrar başlattıgımda veri tabanını sıfırladı. Tekrardan program klasörünü belirleyin dedi. Belkide programdan normal çıkış yapamadıgım için veritabanını kaydedemiyordur. Şahsi görüşüm " özellikle öyle ayarladım " dediğiniz husus çokta iyi olmamış. Bunun yerine kullanıcıyı nasıl kullanılacağına yönlendirmeniz daha doğru olur düşüncesindeyim. Ama özellikle belirtmeliyim 262 programlık katılımsız arşivini çok çabuk listeledi. Tabi hiç kurulum denemedim. Yukardaki sorunlarda düzeltilirse gerçekten kullanışlı olmuş. Hata AYARLAR tuşuna bir kaç kez basınca oluyor.
  2. Bilgilendirme için teşekkürler . Haklısınız Winrar sürümüm eskiymiş. Ve ondan kaynaklanmış. (Bu durumu açıklamalar kısmına belirtseniz iyi olur. Diğer indirenler aynı sorunla karşılaşmasın) Yeni sürüm winrar ile sorunsuz açıldı. Müsait zamanda dener görüş bildiririm. Programda şöyle bir sorun var. Programı çalıştırdım. İlk Kullanım için Program klasörü belirtin dedi. Tamam dedim. Yeni açılan sayfada vaktim olmadıgı için uğraşmak istemedim. İPTAL dedim ama ısrarla program klasörü belirlememi istedi. Çıkış yapmıyor. İptal yerine hedef belirtmeden kaydettiğimdede aynı şekilde Program klasörü belirleyin uyarısı veriyo (dizin belirtmediğim için kaydet dediğimde bu uyarı vermesi normal) PENCERE birtürlü kapanmadı Programdan çıkış yapmak için ESC ye bastım . Pencere ve program kapandı ancak 1 sn sonra program kendini tekrar çalıştırdı. Her ESC ye bastıgımda program kapanıyo ancak kendiliğinden geri açılıyor Görev yöneticisinden GÖREVİ SONLANDIR yaparak programı kapatabildim.
  3. Chrome, Firefox,Opera, İnternet Explorer, Maxthon , YANDEX hepsinden denedim hepsindede arşiv hatalı uyarısı verdi. Tekrar paketleyip eklemeniz mümkün mü ?
  4. Rar dan çıkarırken Arşiv hatalı uyarısı veriyor. Birkaç defa indirmeme ragmen hep hatalı arşiv uyarısı verdi
  5. EFI modunda açılan menuden ANAMENU ye nasıl geçiş yapabiliriz. (Menuler arası geçiş yapmak için) EFI-Microsoft-Boot-BCD dosyasını düzenleyip ilave olarak \boot\grup\grldr yaptım olmuyor. Oysa sizin Windows kurulum Menusundeki KM Boot MENU 2017 v1 i seçtiğimizde ANA MENU ye geçiş yapılabiliyor EFI MENU ANA MENU Normal MENU -- Burdan ANA MENU ye geçmek için ana dizindeki boot - BCD dosyasına \boot\grub\grldr yolu girilmiş ve bu şekilde geçiş yapılabiliyor.
  6. Multiboota Sergienin ISO dosyasını gömmelisin Menüde aşağıdaki kodu kullanabilirsin title - WinPE10-8 Sergei Strelec x86-x64 2016.11.22 English (ISO) set ISOFILE=/ISO/WinPE10-8.Sergei.Strelec.x86-x64.2016.12.05.English.ISO if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi! if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF) if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF) || chainloader () && boot boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menu Geri Don ... Bu şekilde sistemi başlattıgında SSTR klasöründen drivers ve MInst kurulumunu açılışta kendi yapıyor. Aynı sorunu bende yaşamıştım.
  7. ISO dosyasından SSTR klasörünü çıkararak USB ana dizininie kopyalayınız. (Winrar yada UltraISO ile klasörü çıkartabilirsiniz.)
  8. Teşekkür ederim. Aradıgım tamda buydu. BCD dosyasını yukarda açılır pencereden birinimi seçmek durumundayız. Yani siz BCB demişsiniz ya bunu nasıl yaptınız. Birde sanırım bootmgr dosyası orjinal olmalı. değiştirilmişleri seçtiğimde (sizin boot/bootmgr ) açılır menü kısmı (bc1,bc2...) açılmıyo. Bende elimdeki windows 7 ISO dosyasından bootmgr dosyası alıp onun üzerinden düzenleme yaptım. şuan sorunsuz kullanabiliyorum. Sadece "bcb" olarak nasıl değiştirdiğinizi merak ettim. açılır pencere dışında düzenleme yapamadımnasıl Emeğinize saglık.
  9. acronis tarzı bir programı wim dosyası olarak nasıl çalıştırabiliriz. Yani sizin sistemde boot/acronis.wim var. Ana menüde kodlara baktıgımızda title 【08】 Backup or Restore (Acronis, Ghost vs..) find --set-root /HBCD/Backup.lst configfile /HBCD/Backup.lst menüsüne geçiş var. Bu menüde title 02* Acronis True Image 2017 command /BOOT/GRUB/TRUE burdaki TRUE dosyası nedir nasıl düzenlenir. "bcd" dosyası sandım . TRUE ismini bcd değiştirip bootice da düzenlemek istedim ancak "bcd" dosyası olmadıgına dair hata aldım. Acronis için bu "TRUE" dosyasının ne oldugunu ve nasıl düzenlendiğini anlatabilirseniz aynı mantıkta çalışan kendi wim dosyamı (wintoHDD) direkt menüden çağırabilirim. Aslında sizin sistemdeki boot/bcd dosyanıza gerekli düzenlemeyi yapıp wintohdd.wim dosyamı (PE sistem) çalıştırdım. ve direkt ISO/WIM/ESD dosyası göstererek (başka işlem yapmadan) win7-8-10 kurulumu yapıyorum. Ancak Menüde direkt bu programı çalıştırmak istiyorum. Acronis programınız direkt çalışıyor ancak bunu çalıştıramadım... Sizin sistemde ISO dosyası göstererek kurulum yapmak istedim ancak dosyayı gösterdikten sonra tamam dediğimde bilgisayarı yeniden başlatıyor. Aynı sorunu başka bir arkadaşta yazmıştı.
  10. Önemli Tavsiye : Win 7-8-10 kurulumu için WintoHDD programını multiboot menünüze ekleyebilirsiniz. (yeni sürümde win7PE veya Win10PE gibi live cd olarak çalışıyor) Programı internet üzerinden portable sürümünü (wintohdd 2.3) indiriniz. Programı windows ortamında çalıştırarak Multi-installation kısmından boş bir USB göstererek o USB ye bootable özellik yüklüyo. USB ye girip wim dosyalarını alarak kendi multiboot bölümünüze ekleyebilirsiniz. Wim dosyası eklemeyi "karadurak" anlatmış. Ben sadece wintoHDD programını tavsiye ediyorum Daha önce başka bir Live cd üzerinden windows açarak çalıştırılıyodu ancak yeni sürümünde (wintohdd 2.3) boot menüsü var. Gayet kullanışlı bir program win 7 ve win 10 kurulumunu daha önce test ettim sorunsuz kurulum yaptı., "Karadurak" ın Multiboot menüsüne ekleme yapabilirsiniz.. Program boot edildiğinde kurulum için yönlendirme yapıyor. Uefi desteğide mevcut. Windows 7-8.1-10 ISO veya wim dosyasını program üzerinden göstermeniz yeterli (kod falan hiçbirşey ile ugraştırmıyor)
  11. Sayın yöneticiler " Modifiye Edilmiş İşletim Sistemleri " bölümüne "MULTIBOOT Sistemler" diye bi bölüm açabilirmisiniz.. Böylelikle multiboot yapılmış sistemler için direkt nereye bakacağımızı bilebiliriz. Geçmişe dönük bakarken Windows 7 de miydi windows 8 de miydi karıştırıyoruz. "Arama bölümünden arattabilirsiniz"  görüşünüze şimdiden hemfikirim ama kendi şahsıma öyle daha düzenli olacağı kanaatindeyim...   Çalışmalarınızda başarılar ....
  12. http://bicaps.com/   bikere bakın diğer sitelere girme ihtiyacı duymazsın. (kalite yönünden)
  13. Selam. Tüm sürümlerinizi kullandım. Oldukça kullanışlı. Tavsiye : Yukarda belirttiğiniz gibi bazen programlar şifre, serial vs istiyor. Gerçi isteyen programın şifresini belirtiyorsunuz ancak bunu sağ tık menüsünde text dosyası olarak ekleseniz daha kullanışlı olur. Yukarda exe yi indiriyoruz şifre kalıyor yada kayboluyor. Text olarak programın kendisinde gömülü olması daha iyi olacaktır. iyi çalışmalar.
  14. Virüs varmı yokmu bilmiyorum ama varsada bilinçli olarak vermediğimi bilmenizi isterim kendi bilgisayarımda Avira kurulu herhangi bir uyarı almadım alsaydım koymazdım. kusura bakmayın. başka bilgisayarda tekrar baktım bişi gözükmüyor. Mutlaka antivirüs programınız ile kontrol edin. Gerçekten trojen / virüsler varsa linki kaldırayım.
  15. Diğer arkadaşlar virüs tespit ettiği için linki kaldırdım. Kusura bakmayın.
  16. Ben o kutucugu hiç farketmedim ya kusura bakma çok teşekkürler otomatik ghosttaki sorunumda düzeldi verdiğin dosyayla kodlar doğru çalışıyor.
  17. Hızlı cevabın için sağol USB paketi normal disklere nasıl uygulanıyor. hedef sürücü bölümünde harddiskleri algılamıyor sadece usb disk takılırsa gözükyor.
  18. 1 - ) Selam Otomatik Ghosttaki Grup4Dos versiyonunu nasıl güncelleyebiliriz. Sanırım "set MENUFILE=/MENU/MENU2.LST" kodunu algılamıyor. USB GRUP4DOS ve CD-DVD versiyonunda sorun yokken Otomatik Ghosttaki Grup4Dos ta menülerim arasında geçiş yapamıyorum.Klasik menüye geri dön diyor sonrasında ilk menüye geçiyor. GRUBOOT.LST Menüsü Aşağıdaki gibi # ========================================================================= title * MULTIBOOT ANA MENU password 0000 set MENUFILE=/MENU.LST if exist %MENUFILE% || find --set-root --ignore-floppies %MENUFILE% || echo -> %MENUFILE% bulunamadi! configfile %MENUFILE% || pause --wait=5 <<< Klasik Menu Geri Don ... title * Sistemi Diskten Baslat \n Ikinci harddiskten onyukleme yapar... # -> Root birinci disk ise ve ikinci disk var ise birinci disk ile ikinci diski yer değiştirir... if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook # -> Birinci diskteki önyükleme bilgisiyle önyükleme yapar || başarısız olur ise root olarak tanımlanmış sürücüden önyükleme yapar chainloader (hd0)+1 || chainloader ()+1 # -> Önyükleme işlemini başlatır. boot # ========================================================================= MENU.LST içeriği aşağıdaki gibi # ========================================================================= title * Isletim Sistemi set MENUFILE=/MENU/MENU1.LST if exist %MENUFILE% || find --set-root --ignore-floppies %MENUFILE% || echo -> %MENUFILE% bulunamadi! configfile %MENUFILE% || pause --wait=5 <<< Klasik Menu Geri Don ... title * Araclar set MENUFILE=/MENU/MENU2.LST if exist %MENUFILE% || find --set-root --ignore-floppies %MENUFILE% || echo -> %MENUFILE% bulunamadi! configfile %MENUFILE% || pause --wait=5 <<< Klasik Menu Geri Don ... title * Baslatma Secenekleri set MENUFILE=/MENU/MENU3.LST if exist %MENUFILE% || find --set-root --ignore-floppies %MENUFILE% || echo -> %MENUFILE% bulunamadi! configfile %MENUFILE% || pause --wait=5 <<< Klasik Menu Geri Don ... title * Sistemi Diskten Baslat \n Ikinci harddiskten onyukleme yapar... # -> Root birinci disk ise ve ikinci disk var ise birinci disk ile ikinci diski yer değiştirir... if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook # -> Birinci diskteki önyükleme bilgisiyle önyükleme yapar || başarısız olur ise root olarak tanımlanmış sürücüden önyükleme yapar chainloader (hd0)+1 || chainloader ()+1 # -> Önyükleme işlemini başlatır. boot title * Yeniden Baslat savedefault --wait=2 reboot title * Kapat savedefault --wait=2 halt # ========================================================================= 2-) USB Grup4DOS harddisklere uyarlanamazmı. yani kasada 2. harddiski 2012_02_07_USB_BOOT kullanarak Açılışta multiboot başlatamazmıyız. Otomatik ghostu harddiske uyarlıyoz. Özel tuşla multibootu başlatmasıda cok iyi oluyordu ama ben bütün Multibootlarda aynı menüleri kullanıyorum (USB , CD-DVD, Windows ile birlikte ). Sadece USBMENU,GRUBMENU,GRUBOOT,WINBOOT klasörleri farklı oluyor geri kalan herşey aynı . Onları düzenlediğim kodlarda Otomatik ghosttaki grup4dos versiyonu sanırım eski olduğu için çalışmıyor. Aslında cok daha öncede yazmıştım ortak bir MENU klasörü yapılamazmı BLMENU gibi. Dolayısıyla tüm içerikler hepsinde aynı kalır. Valla işten yeni geldim kafam biraz dağınık umarım anlamışsınızdır.
  19. USB Diskimizi Multiboot olarak yaptıysak bi sıkıntı olurmu acaba. yani boot özelliğimiz zarar görürmü
  20. Selam çoklu win7 veya XP iso dosyası eklemede standart Boot.gz olması mümkünmü. Yani diyelimki XP01 diye klasörüm var. içine standart bir boot.gz dosyası olsa ve bu boot.gz yine XP01 klasörüne kopyalayacağımız herhangi bir orjinal veya modifiye edilmiş xp ISO dosyasını (XP01.ISO,01XP.ISO,XPxx.ISO vs.) otomatik algılayıp sanal sürücüye bu ISO dosyasını yerleştirme yapamazmı. Aynı boot.gz dosyasını XP02 klasörüne kopyaladığımızda yine aynı XP02 klasöründeki XP iso dosyasını (XP02.ISO,02XP.ISO,XPxx.ISO vs.) otomatik algılayıp sanal sürücüye yerleştirse. Aynı durum Win 7 içinde olamazmı. Böylelikle herdefasında boot.gz dosyası oluşturmadan yükleme yapılsa cok daha pratik olur. Tabi olursa. ( benimki biraz fantazi oldu gibi ama siz üstadlar sanırım yapabilir . )
  21. İngiliz vatandaşı olsaydım kırmayı denerdim. Ama gerek yok artık.
  22. [quote name='freea' date='24 September 2011 - 15:32 ' timestamp='1316878320' post='1084936'] Özür dilerim 5 dk abartmışım şimdi süre tuttum. 4 GB veri var DVD de . MENU tam 50sn sonra ekrana geldi. [/quote] Selam bahsettiğim sorunun kaynağını buldum. Sanırım benden kaynaklı şöyleki 2011_04_21_GM_BOOT klasöründeki ISO_ROOT dizininde sadece GRUBMENU klasörünü bırakıp ISO dosyası oluşturuyordum. ISO oluşturması pratik olsun diye (AEROSTUDIO multiboot yapmada ki gibi pratik ISO ) daha sonro PowerISO ile açıp diğer dosya-klasör ekleyip farklı kaydediyodum. Aslında önyükleme çalışıyo hatta win7 bile kurdu ama 30-50 sn den önce multiboot ekranı gelmiyodu. Dün Tüm dosya -klasör hepsini ISO_ROOT klasörüne koyup ISO oluşturdum DVD ye çektim ve multiboot ekranı hemen geldi. Bilginiz olsun istedim iyi çalışmalar.
  23. [quote name='blue_life' date='09 October 2011 - 13:57 ' timestamp='1318168645' post='1092444'] @samosan Ilgili çoklu Vista&Win7 anlatımında iki dosya (NT6SETUP.ISO - NT6BOOT.ISO) oluşmaktadır. Sen grub4dos ile NT6BOOT.ISO dosyasını çalıştıracaksın. Haliyle ilgili NT6BOOT.ISO nun yanınada NT6SETUP.ISO dosyasını koyacaksın. Hepsi bu kadar... Nt6BOOT.ISO içindeki pe ortamı açıldığında, eğer konudaki anltımdaki gibi yaptıysan NT6SETUP.ISO sanal sürücüye takılacaktır. Kodları kendine göre uyarlarsın... [codebox]title NT6BOOT.ISO errorcheck off ls /WIN7/NT6BOOT.ISO || find --set-root /WIN7/NT6BOOT.ISO ls /WIN7/NT6BOOT.ISO || pause --wait=5 WIN7/NT6BOOT.ISO bulunamadi! map /WIN7/NT6BOOT.ISO (0xFF) geometry (hd1) && checkrange 0x80 read 0x8280 && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) map --hook chainloader (0xFF) boot[/codebox] [/quote] Selam NT6BOOT.ISO dosyası olmak zorundamı.Ben NT6BOOT.ISO dosyasını hiç kullanmıyorum. Ama kurulum sorunsuz gerçekleşiyor. Atladığım bişimi var acaba.
  24. Özür dilerim 5 dk abartmışım şimdi süre tuttum. 4 GB veri var DVD de . MENU tam 50sn sonra ekrana geldi.
×
×
  • Create New...