Jump to content

agsalman

Üye
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

agsalman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

7

Reputation

  1. Yahu satın alacam diye uğraşacağına milli eğitime ve valiliğe şikayet etsene. Resmen dolandırılıyorsunuz. Müdür senden istemiyor ama satan firmayı kitapları çok iyi diye mi seçti sanıyorsun? Alenen film çeviriyorlar. Piyasa fiyatı 200₺ olan malı 1050₺ ye satamaz. Tekelcilik kanunlarla engelleneli yıllar oldu.
  2. Normal usb taşınabilir disklerimi görüyor ama flash diskleri görmüyor. Aygıt yöneticisinden cardreader ı devre dışı bıraktım ama yine de görmedi. Olmazsa taşınabilir diskten flash disk e kopyalarım programın oluşturduğu bölümü. Sorun bu win 10 sürüm 1903 yüzünden de oluşuyor olabilir zira alc1220 ses kartım da düzgün çalışmıyor. Erinmezsem bi ara 1809 a geri dönecem ama bakalım hayırlısı... Teşekkürler yine de.
  3. Merhaba, kurulumu ve verdiğin komutu aynı anda çalıştırdım. Sonuç ekte. İlgin için teşekkürler.
  4. Ellerine sağlık ama bir usb2.0 bir de usb3.0 flash disk denedim listede çıkmadı. Diskleri silip fat32, ntfs ve raw olarak denedim ama bulamadı.
  5. mediatool ile iso yu indirip yapabilirsin yada usb ye yazdırıp direk windows açıkken setup.exe yi kullanarak yükseltme yaptırırsan hem sıfırlamadan daha çabuk bitiyor hemde önceki kurulum esnasında oluşan hataları otomatik olarak düzeltiyor. Tabi bu işlemi yaparken internetin bağlı olsun. Ne kadar sorun varsa kendi kendine düzeltiyor.
  6. Selam, Benchmark dan da gördüğün üzere, A6 çok eski bir işlemci ve büyük ihtimalle ddr3 ram kullanıyordur. Ryzen serisinin ddr4 kullandığı kesin. YunusEmre75 arkadaşımızın da söylediği gibi harici ekran kartı olan bir model alman daha mantıklı ama çizim esnasında işlemci, ram, gpu ve hdd önemli. Yani sadece autocad çalıştırmak diyerek düşük bütçeli olsa iş görür diye bakma verdiğin para boşa gider. Daha önce başıma geldi, müşteriyi başta ssd disk almaya ikna edemedim ama sonra çok pişman oldu. Aynı pişmanlığı yaşama diye bütün 4 donanımın olduğu bir model almanı tavsiye ederim.
  7. Sergei yi hiç kullanmadım içeriğini de hatırlamıyorum ama kurulum ve kullanım olarak senin multiboot çalışmalarının üstüne çalışma göremedim. Şimdi b.klamak gibi olmasın ama görüntü olarak İzmir multiboot güzel görünüyordu ama onun da flash a yada taşınabilir diske yazımı hiçbir zaman anlatıldığı gibi olmadı yada ben yazmayı başaramadım ama son birkaç aydır duyduğuma sevindiğim tek haber senden geldi pascal. Umarım daha uzunca süreler buralarda olup bizlerle güzel çalışmalarını paylaşmaya devam edersin... Bu arada halen taşınabilir 2 adet diskim var ve her ikisinde de senin v3 yüklü.?
  8. Sana tavsiyem, yeni temiz bir windows 10 1903 iso su bulup onunla windows a yükseltme kurulumu yapman. Genelde, hatta şu ana kadar denediğim tüm bilgisayarlarda işe yaradı. Genelde windows update ile sürüm yükseltmelerede sorun çıkıyor en azından bende öyle oldu ve o nedenle hep windows un yükseltme aracı ile yeni iso yu indirip onunla yükseltme kurulumu yaptım. Yükseltme kurulumu nasıl yapılıyor dersen; iso yu indirip çift tıkla ve setup.exe yi yönetici olarak çalıştır. Ondan sonrası bildiğin windows kurulumu ve programlarda dahil hiçbir veriyi kaybetmiyorsun ama yinede istersen yedek almaktan zarar gelmez. Geçmiş olsun. Umarım sorunun düzelir bu şekilde.
  9. Kullanılabilir ram miktarına nereden bakıyorsun? Bir de Neskali arkadaşımızın dediği gibi bios ta 8gb olarak ram miktarını doğrulayabiliyor musun? Ram sayısı kaç?
  10. Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef şimdiye kadar Asus marka aldığım hiçbir parçadan hayır görmedim. Vaktiyle R7 370 4gb oc ekran kartı almıştım. Senelerce Gigabyte anakart ile sorunsuz kullandım. Daha sonra 6 ay süre ile 2011v3 pin işlemci elime geçti ve gigabyte anakart bulamadım o nedenle modelini hatırlamadığım Asus anakart alıp onunla kullandım ama tam olarak senin bu söylediğin sorunları 6 ay boyunca yaşadım. Anakart ve işlemciyi müşterime sattım. Bir yıldır sorunsuz kullanıyor. Ekran kartını servise yolladım. Sorun yok, termal macun değişimi ve genel temizlik yapıldı raporu ile geri yolladılar. Ekran kartını servise yolladığımda gigabyte anakart ve gigabyte rx580 8gb oc ekran kartı aldım. Sekiz aydır eski ekran kartımı amcaoğlu kullanıyor ve sorun yok. Aynı şekilde benim de cihazımda hiçbir sorun yok. Netice olarak sana tavsiyem Asus servisi ile görüşmen ve mümkünse komple kasayı servise yollaman. Benim tahminim, senin sorunun anakart kaynaklı. Yada ekran kartını deneyebileceğin bir arkadaşın varsa bir süreliğine ona vermen. Mümkünse asus anakartı olmayan birine. Neyse tekrar geçmiş olsun.
  11. msi afterburner yükleyip oyun içinde ekran kartı ısısı ve işlemci ısılarını kontrol ederek sonuca bir bak. bilgisayarın bu şekilde kilitlenmesi bana ekran kartı gibi geliyor ama onboard ekran kartında da aynısını yapıyorsa ram da olma ihtimali var ve gangstarap arkadaşımızın dediği gibi anakart olma ihtimali de var. tam anakart modelini ve hangi marka model ram kullanıyorsan onları ve slotların numaralarını da verirsen onları da bir kontrol edelim. belki de slot diziliminde yada ram birden fazla ise slot yada ram arızası olması ihtimaline de bakmak lazım. o kadar belirsiz bir arıza ki herşeyde sorun olma ihtimali var maalesef...
  12. Sorun ekran kartında gibi geldi bana. Hdmi kablo ile bağlı iken r7 370 ekran kartım ile bu sorunu yaşıyordum. Dvi to hdmi kablo ile sorun kesilmişti. Garantiye yolladım ama servis sorun yok dedi. Şimdi başka bilgisayarda yine dvi kablo ile sorunsuz çalışıyor. Deneme şansın varsa dvi to hdmi yada dvi to dvi kablo ile dene bence.
  13. Anakart ın bios u ile ilgili bilgin varsa ram leri 1333 mhz de çalıştırabilirsin ama biosun güncel olması şart bir de tam anakart modelini verirsen hangi düzende takman gerektiğine de bakmamız gerek. İlk 2 slot a düşük hızda olanları takman gerek. Tabi unsalicmez54 arkadaşımızın söylediği gibi tamamını 1333 mhz de de çalıştırsan çok bir fark görmezsin.
  14. Sağ altta saatin yanında ses simgesine sağ tıkla, kayıttan yürütme aygıtlarına gir. orada hoparlör ün üzerinde sağ tuş varsayılan aygıt olarak işaretle tamamdır.
  15. kardeş, boot başka diskte iso lar başka disk te... bu dediğin olmaz bi iş sayılır en  azından otomatik olarak iso lara yönlendirme şansın yok. yani amerikayı yeniden keşfetmektense yeni bi flash disk al sende kurtul pascal da :)
×
×
  • Create New...