Jump to content

kenjori

Üye
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

2646 profile views

kenjori's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

7

Reputation

  1. Evet evet ben de bu şekilde çözmüştüm. Baktım reg dosyasına da runın içine ekliyor securityhealthi. An itibariyle basit görünen ama hiç de basit olmayan sorunum çözülmüş bulunmakta. Yardımda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.
  2. Eline emeğine sağlık çok net anlatmışsınız fakat benim bu işleme gerçekten ihtiyacım var mı? Yani defender çalışıyor şu an tek sorun sağ alta ikonu gelmedi. Bunu da şu nedenden istiyorum, bazı virüslü uygulamalar vs virüsprogramını yada defenderi kapatabiliyor orda sağ alttaki ikonundan takip ediyordum defender şu an çalışıyor mu çalışmıyor mu diye. Şu an defender çalışıyor ama çalıştığına dair herhangi bir ibare yok. Düzenleme: Biraz önce bir komut buldum bu defender ikonunu çağırıyor fakat geçici olarak. Yani windowsu yeniden başlattığımda kendiliğinden gelmiyor nasıl kalıcı yapabilirim acaba bunu. %WINDIR%\system32\SecurityHealthSystray.exe Tekrar düzenleme: "Görev çubuğunda hangi simgelerin görüneceğini seçin" menüsüne defender ikonu gelmiş fakat açtığım zaman bile ikon gelmiyor. Sadece o exeyi çalıştırdığımda görebiliyorum.
  3. orada kendi kullandığım kullanıcı adım yazmıyor. 4 kullanıcı var 1)authenticated 2)SYSTEM 3)Administrators 4)User
  4. ne var ne yok güncelledim ve defender çalıştı fakat bu seferde sağ alta iconu gelmiyor 😃 hatta başlangıç menusunda ismi dahi yok. Bunu getirmenin bir yolu var mı? Söylediğiniz şeyi tam olarak nasıl yapacağımı anlamadım ama TR_by in gösterdiği yöntemle defenderi aktif ettim fakat sağ alta ikonu gelmiyor ve başlangıç programlarında görünmüyor.
  5. sistem biraz eski ve kullanıcısı da eski 😃 Dolayısıyla güncelleme yapmamayı düşünüyordum. Yapayım mı?
  6. Ben kendimi tam olarak ifade edemedim sanırım. Ben windows defenderi kullanmak istiyorum çünkü hali hazırda elimde başka bir virüs yazılımım yok ve malum her taraf virüs kaynıyor. Babam kullanacak zaten sistemi o defenderi aktif edip o şekilde teslim etmek istiyorum ama sabah akşama kadar bu sistemdeki windows defenderi aktif edebilmeye uğraştım. Ne kadar zor olabilir ki diye bütün interneti hatim ettim ama yok kesinlikle windows defender açılmıyor. Yine açılmadı mesela. Gerçek zamanlı koruma butonu aktif değil pasifde duruyor onu açık konumuna getiremiyorum.
  7. Öncelikle teşekkürler hocam. Gerçek zamanlı koruma pasif duruyor ve kırmızıyla "bu ayar yönetiniz tarafından yönetilir" ibaresi var. Kısacası açamıyorum gerçek zamanlı korumayı. Ayrıca sağ altta windows defender iconuda gelmedi.
  8. Tam olarak söylediğiniz gibi yaptığımı düşünüyorum ama... Resimdeki gibi bir hata alıyorum ve yönetici olarak çalıştırıyorum uygulamayı.
  9. Hocam an itibariyle tekrar windowsu kurdum bu yolladığını uygulamayıda yönetici olarak çalıştırdım fakat hata verdi. Verdiği hata tam olarak şu şekilde. "Tüm veri, kayıt defterine başarıyla yazılamadı. Bazı anahtarlar sistem veya diğer işlemler tarafından açılmış veya bu işlemi gerçekleştirmek için ayrıcalıklarınız yeterli değil." Bir fikrini var mı acaba? Ter temiz windows öncesinde hiçbirşey yüklemedim ilk olarak bunu yüklemeye çalışmıştım.
  10. çok teşekkürler sabahtan beri yemediğim virüs kalmadı şimdi tekrar format atıp tekrar temiz windowsa bu dediğinizi yapacağım
  11. ne yaptıysam açamadım defenderi. aslında aktif ettim ama gerçek zamanlı korumayı açamadım kapalıyı açık konuma getirmeme izin vermiyor.
  12. Windows defenderı tekrar nasıl aktif edebilirim?
  13. Merhaba. windowsun içinde "C:\Windows\servicing\LCU" klasörünün içinde zibilyon tane klasör ve dosya var bunlar nedir? LCU klasörü nedir kısaca? İçini komple silsem sıkıntı yaşarmıyım?
  14. Bir şekilde hallettim sorunumu, cevap yazan herkese sonsuz teşekkürler 😃
  15. denedim malesef işe yaramadı offical winrar kurdum.
×
×
  • Create New...