Jump to content

fearlessw

Yeni Üye
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by fearlessw

  1. Herkeze selamlar. Yaklaşık 4 yıl evvel almış olduğum masaüstü bilgisayarım gelişen ve ağırlaşan oyunlar yüzünden birtakım oyunlarda yavaş ve çalıştıramaz halde. Pc donanımı şu şekilde:
    Anakart : Asus M2A-MVP ( [url="http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2AMVP/#CPUS"]http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2AMVP/#CPUS[/url] )
    İşlemci : Amd Athlon X2 64 5000+ 2.69 Ghz.
    Ram : 4 X 1 Gb. DDR2 800 mhz
    Ekran Kartı : Ati HD3870
    Hard disk : Seagate 160 gb ( 8mb önbellek) & Seagate 500 gb ( 32 mb Önbellek)

    Neyse, yukarda yazdığım pc nin Win7 puan değerlerinde işlemci ve hard disk 5.6 ve 5.7 puan alıyorlar. Diğer puanlar 7.1 .
    Çok iyi anlamamakla birlikte, bu puanların 7 üzeri olması iyi ve yeterli olarak düşünüyorum.
    Çok fazla para harcamadan sadece işlemci değiştirsem sistemde bariz farklılık yaşanırmı . Değiştirecek olursam Mevcut anakartıma uyum sağlayabilecek en hızlı işlemci hangisidir.

    Sizden tavsiyelerinizi ve yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
  2. Bilgisayarımın anakart modeli başlıktada yazdığım üzere Asus M2A-MVP modeli. 4gm ram, ati radeon 3800 ekran kartı, 5000+ amd işlemci bulunuyor.
    Birtürlü çözemediğim problem şu; anakartta 4 adet SATA girişi var .
    Bunlar : 1.si 160 gb HDD
    2.si 500 gb HDD
    3.sü CD-RW (Hp 1260 model) cd writer takılı.
    4. BOŞ
    bios açılışı normal. Yani Sata1, sata2, sata3 gibi şeyler düzgün bir şekilde görünüyor. Yanlız Win7 açıldığında, aygıt yöneticisinde "IDE/ATAPI Denetleyiciler " ATA Channel 0 = Ata disk(Ultra DMA açık), ATA Channel 1 = Ata Disk(DMA açık ) Ve ATAPI Cdrom( PIO mode) . DMA yı etkinleştiri tıkladığınızda herhangibir değişiklik olmuyor. Tekrar açtığımda "tık" kayboluyor. PIO olarak kalıyor.
    Durum böyle olunca bilgisayarda ne zaman cd yada dvd yazmak istesem çok uzun zaman alıyor , hatta çoğu zaman yazarken ortasında hata veriyor. 2.hard disk i söktüğümde ise ,Cd rom Ultra DMA moda geçiyor. tüm sorun çözülüyor.
    Malum aynı pc de 2 hard diskide kullanmak istiyorum. Konu hakkında bilgisi yada tecrübe etmiş kişiler var ise yardımlarınızı bekliyorum.
×
×
  • Create New...