Jump to content

chatty

Üye
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

750 profile views

chatty's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

4

Reputation

  1. Sistem harika gözüküyor. Riske girip iş bilgisayarıma kurdum. Onedrive, windows search (dizinleme outlook için önemli), printer servisleri sorunsuz şekilde çalışmaktadır. Elinize kolunuza sağlık.
  2. Selamlar, Bütün konuyu okudum ancak bir konuyu kendimce algılayamadım. Affınıza sığınarak, kurulumu yapabilmek için elimde daha önceden ayarlanmış ventoslu usb sürücüm var. Bunun içerisine isoyu atarak kurulumu sorunsuz yapabiliyor muyum? Yoksa Rufus ile özel bir usb sürücü mü yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı rica ederim.
  3. Saf bir soru sormak istiyorum. 1 GB olan versiyona geçmemiz için nasıl bir sebebimiz olmalı.🙈 64 mb aktif olarak kullanıyorum. Mevcut bütün isolarımı rahat bir şekilde 7 8 defa kullandım.
  4. 8 Haziran KB5003646 güncellemesi ile problem ortadan kalkmıştır.
  5. Hocam merhaba, Ben bu konuda yeterli bir araştırma yaptım ancak sizlere bununla ilgili bilgi aktarmadım. Öncelikle bundan dolayı kusura bakmayınız. Sistem ile ilgili biri problem durumu söz konusu değildir. Gelen bu güncelleme ingilizce harici bütün dillerde problem yaratmıştır. Microsoft yeni güncelleme ile bu sorunu büyük ihtimal ile çözecektir. Bir sonraki güncellemeye kadar bu güncellemeyi bilgisayarlarınıza kurmamanızı tavsiye ediyor. İngilizce kullanmak sizi rahatsız etmiyorsa güncellemeyi kurmanızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır.
  6. Olmadı hocam denedim. Kaldırdım güncellemeyi tekrardan.
  7. Emre Hocam selamlar, Sistem ile ilgili bir feedback yapmak istiyorum. May 20, 2021-KB5003217 (OS Build 17763.1971) Preview alınan güncelleme ile birlikte ayarlara giremiyoruz. Çok kezler farklı metotlar ile güncellemeyi entegre etmeye çalışsam da bu konuda başarılı olamadım. Bu konu ile ilgili bilgin var mıdır bilmiyorum. İlgilenebilirseniz çok sevinirim. Ben buraya update ile birlikte gelen yenilikleri bırakıyorum. Belki ihtiyacınız olabilir. Saygılarımla, May 20, 2021-KB5003217 (OS Build 17763.1971) Preview
  8. Üstadım selamlar, Bütün konuyu okudum ancak net bir sonuç elde edemedim. Diskin içindeki verileri kaybetmeden yükleme şansımız var mıdır? Yoksa hiç çabalamadan çaresine mi bakalım.
  9. @forjest Hocam sistemi kurdum. 2 problemim var. Birincisi RTX 2080 ekran kartımı kuramıyorum. Nvidia sistem uyumsuzluğu veriyor. İkincisi onedrive uygulamasını aktif edemiyorum. Bu konularla ilgili bilginiz dahilinde bir çözüm var mı?
  10. @forjest Hocam elinize emeğinize sağlık. Yıllardır forumu sessiz derinden takip eden bir kullanıcı olarak içeriklerinizi severek kullanıyorum. Uzun süredir ilk defa bu kadar kararsız kalmamıştım. İyi bir işlemcim (9750h), iyi bir ssdim (980 pro) olmasına rağmen 20h1 e geçtiğimden beri istemiş olduğum akıcılığı alamıyorum. Sanki uygulama açılışlarında gecikme yaşıyorum gibime geliyor. Artık psikolojik olarak mı yoksa gerçekten o şekilde bilmiyorum. Sanırım paylaşmış olduğunuz sistemlerden birini kuracağım. Autocad ve Ofis programlarını çok sık kullanan birisine tavsiye edeceğiniz sürüm hangisi olacaktır. Saygılar üstad, İyi akşamlar...
  11. Hocam merhaba, Link silinmiş yenileyebilir siniz? Saygılarımla
  12. Merhabalar, Insider olduğumuzda güncellemeleri normal windows 10 kullanıcıları gibi parça parça mı alacağız, yoksa her seferinde 3 4 Gb'lık iso dosyası olarak mı alacağız. Ve bu güncelleme sıklığı nedir. Bilgi verebilirmisiniz. Slow ring ayarlıdır.
  13. Hocam,   UEFI boot desteği var mıdır? RUFUS ile rahat bir şekilde UEFI kurulum gerçekleştirebilir miyiz?
  14. Merhaba,   Naçizane kendi fikirlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle sigara bırakmak için mi alacaksınız yoksa sigaranın getirmiş olduğu maddi yükümlülükten birazda olsa kurtulmak için mi alacaksınız? Bu soruyu kendi içinizde yanıtladığınızı düşünerekten kendi cevaplarımı paylaşayım. Sigaranın maddi yükümlülüğünden kurtulmak için bırakmak istiyorsanız eğer sanmayın ki e-sigara zararsız değil. Fazla içildiğinde boğazda kuruma ve en önemlisi tatminsizlik yaratabilir. Ben bu konuyu çok araştırdım ve vardığım en önemli sonuçlardan birisi ise sigaranın dünya üzerinde ki pazar payı. İnanılmaz büyük bir pasta diliminden bahsediyoruz ve bu pastadan herkes nasipleniyor. Buna ülkelerin kendi ekonomileri dahil. Birisi çıkıyor bu dönen çarka çomak sokuyor ve dolayısıyla bu bazı ülkelerde yasaklanıyor, bazı uzman hekimler tarafından sanki sigaradan daha zararlı gibi lanse ediliyor. Sigara yüz yıllardan beri kullanılıyor ve vereceği her zarar biliniyor. Peki neden bunu da tamamen yasaklamıyorsunuz? E-sigara çıkalı ne kadar oldu? Bunun insanlar üzerinde doğuracağı sonuçları görebilecek kadar zaman geçtiğini dahi düşünmüyorum. Burdan yola çıkarak bu safsata haberlere kulak asmamanızı tavsiye ediyorum. Sorumun ikinci cevabına gelincede, ben sigarayı bırakalı 3 ay oldu. Sigarayı e-sigara sayesinde bıraktım ve şuan hayatımdan çok memnunum. E-sigara tüketimim şuan 3 günde 1 nefese kadar düştü. Bunu yaparken de izlediğim yolu kısaca özetlemek isterim. Öncelikle konuda ki arkadaşın dediği gibi sigarayı bilinç altında bırakmanız gerekiyor. Nikotin bağımlılığınız dan dolayı vucudunuz nikotin istediğinde e-sigarayı kullanarak vucudun nikotin ihtiyacını gidereceksiniz. Bunu yaparken de e-sigara üzerinde bulunan nikotin dozunu her hafta azaltmanızı tavsiye ediyorum. Ben  ilk başladığımda 2.0 ml olan nikotin dozu bana 3 gün gidiyordu. 1 hafta sonra bu dozu 5 güne sonrasında 7 güne,10 güne ve bunun gibi artırımlarla bir aya kadar çıkarttım. E-sigarayı aldığımda yanında verdikleri şişe halen dolu ve 1/4 nikotin bulunmaktadır.  Sigara bırakma tedavisi de aslında buna benzer metotlarla yapılmaktadır. Nikotin sakızları, bantları ve ilaçları gün gün doz azaltılarak hastaya uygulanır ve hasta sigarayı bırakır. İnsanlar genelde 300 TL değerinde ki ilaçları bir ay kullanır. Sigarayı bıraktığını zanneder, ikinci seansı uygulamaz daha doğrusu devam ilaçlarını kullanmaz ve kısa süre içerisinde tekrar sigaraya başlar. E-sigarayı bu mantıkla kullanarak sigarayı bırakmak gerçekten çok kolay. Heryerde de içebilmeniz cabası. Uçakta, otobüste veya herhangi bir kapalı mekanda :))   Sigarasız güzel günler dilerim...
  15. [quote name='&ULTİMATE&' date='02 November 2011 - 16:10 ' timestamp='1320250245' post='1105415'] Bence bu işte bir yanlışlık var çünkü dediğiniz gibiyse, Ben eve kombi bağlattırdım. Bugün çaılıştırmaya başladım yaklaşış 4 saat oldu. 60 dereceye ayarlı. Eğer dediğiniz gibiyse 4 saat gibi kısa sürede benim kombi 51 m3 gaz yaktı Kombim Buderus GB012 sayacaım ECA yukarıdaki resimdeki ile aynı, Ve şu anda( 00005,120) gibi bir değer gözüküyor. [/quote] Sayacta 1.000 oldugu zaman 1m3'dur. Yani arkadas 4 saatte 5.12 m3 gaz kullanmis. Kdv haric kullanimi yaklasik 3.9 TL'dir.
×
×
  • Create New...