Jump to content

EASMurat

Üye
  • Posts

    737
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    19

EASMurat last won the day on March 14

EASMurat had the most liked content!

Profile Information

  • Male
  • BU DÜNYADAN

Recent Profile Visitors

17155 profile views

EASMurat's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1.3k

Reputation

Single Status Update

See all updates by EASMurat

  1. https://hizliresim.com/2nPsAX 
    Bilmemki Böyle birşey olsa nasıl olur ? Beğenilir mi ? Saatlerce Upload etmek için Uğraşmama değer mi ? Hakettiği değeri görür mü ? Bu paylaşım birilerinin kanına Dokunurmu, çeken var çekemeyen var sonuçda, Kafamda deli sorular...
    https://hizliresim.com/ZgX5Xq
    https://hizliresim.com/yBgB2G

    1. Show previous comments  5 more
    2. forjest

      forjest

      firtina_limani

      Çalışmalar bana göre ilk ve son kullanıcı odaklı olmalı ki bende elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum bu bağlamda. Önemli olan hangi dağtım değil işe yarayan işlevsel kişiye hitap eden herhangi bir dağıtımda olabilir.

      Örneğin dağıtımlardan en çok kullanılanlar arasında başı linux mint çeker nedeni ilk ve son kullanıcı odaklı olması vee çizgisini hiç bozmamasından kaynaklı arayüzleri  neredeyse hep aynı. Sistemlerde temel çizgilerde kalmanında bu kapsam önemi var demekki onu anladım ben.

      Belki winbuntu adı ve yapısı itibarıyla windows benzerliliği vs. gibi açık kaynak felsefelerine ters gibi görünsede aslında çok iyi bir proje oldu. En önemlisi isteyen kendi içerisinden,iso vb. image yedeklerinide rahatça oluşturabilme özelliğinede sahip. Sadece iki tık yeterli gelmekte özelleştir programları kur vb. temizliğini yap iso yu hazır et.

      Bir çok dağıtımda "bir kaç  tanesi hariç" bu tarz girişimler yok.Özellikle mintte öğrenilmesini yada oynanılmasını istemiyorlar elemanlar ben soğuk bakıyorum bu dağıtıma hep öyleyimdir.

      Zor olsada Slackware en sağlam dağıtım kanımca + en hızlısı herşey yüklü bir iso kalıp boyutu 300 mb'tı geçmiyor adamlar nasıl bir algoritma geliştirmişlerse artık paket yapısından kaynaklı olarak çok ufak boyutlarda ortam çıkıyor meydana. İlk veson kullanıcı odaklı olsa dağıtım bir çalışma yapacaktım ancak ubuntu bu kapsamda daha mantıklı xfce masaüstüyle özellikle sevgili İbrahim kardeşim. :) 

       

    3. EASMurat

      EASMurat

      Sevgili adaşım @forjest Lınux'u yaptım ama kurulumda da sorun yok, Fakat uzun deneyemediğim için paylaşmadım... Birde bu aralar Kendi işim haricinde işler çıktığından herşeye yetişmeye çalışıyorum ondan doğru düzgün bir test olmadığından paylaşmadım. Birde konuda uzman değilim benimde bilmediğim bir sorun çıkar diye temkinliyim yani... Ayrıca diğer arkadaşlar sevgili forum sakinleri teşekkür ederim, sistemi @34ero nun dediği gibi birşey yapıcam tamamen boş değil... Sadece içerisinde installeasm.wim ekliycem bu windows embedded indusrty'i içerisinde barındırıyor oloacak, benim kendime özel modifiye yaptığım haliyle kendi bilgisyarımda kullandığımı yani paylaşıcam, Güncel 2020 MART haliyle sizlerle paylaşıcam, isteyen silebilir zaten içerisinde 4-5 install.wim koyma seceneği olduğundan ( AŞAĞIDAKI ILK RESIMDE GORÜLÜYOR ) istediğiniz gibi yaparsınız, iso koymıycam winPE koymıycam, bunları dileyen istediği şekilde ekler, ben multiboottan yuklenebilmesi için hazır ayarlı şekilde vericem, boş wim ve boş iso şeklinde siz ismini benim yazdığım gibi değiştirerek kullanabileceksiniz, Upload benim için ölüm bakalım onu nasıl yapıcaz...! 

      easm_2019_KURULUM_MENUSU.thumb.png.016ade7094f31b237a954bae54dd528a.png
      2017_KIRMIZI_bootmgr_wim_KURULUM.thumb.png.bf777a9a0477884c5dd53fd57cf725a3.png2017_KIRMIZI_bootmgr_wim_KURULUM_yeni.thumb.png.41c0dd663d1f16994b1653ee7e042e52.png2017_KIRMIZI_bootmgr.thumb.png.dc31af5c975b6baf641e8059a8f54443.pngWinPE_Menu_yeni.thumb.png.33d3bbf7f93f476816d7e2f7f510d11d.png


       

    4. forjest

      forjest

      Sevgili murat hatalıda olsa paylaş linuxleri farketmez açık kaynak,hataları bir şekilde görülür geliştirilir. Sanal makinelerde test etmişsindir mutlaka bence paylaşmanda yarar var eminim güzel bir proje yapmışsındır.

      Multiboot işinden anlamam ancak çok büyük boyutlarda olmaması kotalı veya proje eklemeyi düşünenler için daha makul olacaktır diye düşüncemden o şekilde yorumladım. 

      Sıkıştırma algoritmaları kullanılabiliyosa eğer iso esd vb. ufaltma yoluna gidilebilir belki denemende fayda var. 

      çalışmalarında başarılar kardeşim. :) 

×
×
  • Create New...