Jump to content

naturel

Üye
  • Posts

    212
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by naturel

  1. Bilmediğimden soruyorum. Bu evo serilerinin diğer ssdlerden farkı nedir teknik olarak. Kendimde daha önceden evo 870 kullandım çok randımanlı çalışıyordu. Başka ssd lerde aynı performansı alamadım. Anladığım kadarıyla hızlı çalışmasının başka bir mantığı var. Yani sadece okuma yazma hızları ile alakalı değil. Sonuç alarak hız konusunda ssd alırken teknik olarak hangi detaya dikkat etmeliyiz?
  2. Canı sıkıldıkça format atan biriyim. Sistemini kurdum şıkır şıkır çalışıyor. Emeğine sağlık.
  3. Nasıl kurdunuz ben o kadar uğraştım kuramadım.
  4. Herhangi bir windows pe ile başlatıp disk yönetiminde görüp görmediğini teyit edebilirmisiniz?
  5. Ben sadece misal verdim sorunla alakalı. Söylediğiniz şekilde elbette çözüm olur. Fakat ben yazılımsal olarak nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum. Google de arama kriterini düzgün seçemedim sanırım. Sonuç bulamadım.
  6. Derdimi şöyle anlatayım. Misal ben bir kasayı formatlayıp gönderiyorum. Kullandığım monitör 2k Kullanıcı kendi monitörünü (genelde eski monitörlerde) taktığında çözünürlüğü otomatik ayarlayamadığı için ekrana görüntü gelmiyor. Güvenli modda ekrana görüntü geliyor. Bu sorunu başka bir monitöre yada tv ye bağlayıp çözünürlüğü düşürdüğümde çözebiliyorum. Başka monitör olmadan bu sorunu güvenli modda yada herhangi bir windows pe sistemle yada başka bir şekilde çözmenin bir yolu varmı? Umarım sorunumu düzgün şekilde anlatabilmişimdir.
  7. Yazdığınız gibi ventoyfm'ye geçince f2 ye basınca istediğim menüler geldi. İlginize çok teşekkür ederim. Biraz daha inceleyeyim.
  8. 17-35 arası satırları sildim. Ventoyfm ekrana geliyor. Herhangi bir disk bölümü seçtiğimizde ekran böyle kalıyor.
  9. Farklı bilgisayar farklı bellek yine aynı sorun. Belirttiğiniz dosyaları zaten eksiksiz kopyalıyor. Bütün aşamaları sorunsuz yapıyorum. Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için.
  10. Test amaçlı 16gb flash diske hatasız kurdum. Ventoya hiçbir menüden geçiş sağlayamadım. Diğer menüler sorunsuz.
  11. Büyük ihtimal ben yapamadım. İmajı diske yazıp boot ettiğimde siyah ekranda ventoy loading kısmında kaldı. Sonra ventoyu güncelledim verdiğiniz dosya ile bu sefer ventoy açıldı. windows imajlarının olduğu ekran geldi. Fakat diğer menülere (grub2 grub4 gibi ) geçiş sağlanamıyor. kmpe acronis vs . Yani sadece ventoy menüsü aktif.
  12. Kurulum videoları dikkatimden nasıl kaçtı anlamadım. İlginize teşekkür ederim. Bu arada 256gb dahili diske kurulum yapacağım. Recovery den sonra birimi genişlet demem yeterlimi yoksa acroniste bir ayar yapmalımıyım.
  13. Kurulumunu nasıl yapacağız. 58 gb tib dosyası var onu recovery yapsak yeterlimi. İçinde kurulum.txt dosyası var içi boş Ayrıca içinde ventoy klasörü var
  14. Bu çalışmayı indirmek istiyorum ama indirme bağlantısında Uploaded: 2022-01-25 17:16:24 yazıyor. Kontrol etme imkanınız var mı acaba?
  15. Hocam emeğinize sağlık. Ben bir başlangıç yapayım dedim ama program açılmıyor. Farklı bilgisayarda denedim ondada açılmadı. Acaba programın açılmama sebebi ethernet bağlı değil o yüzden olabilir mi? Edit:Denedğim bilgisayarlar modifiyeli. Kablo da taktım ama program açılmadı. Güvenlik duvarı yok.
  16. Hocam elinize sağlık. Bilmediğimden soruyorum. 2016 LTSB Olan çalışmalara olan talebin sebebi hızlı olması mı yoksa başka etkenleri de var mı?
  17. Bence çok güzel bir çalışma forumda ilgi görmemesi garip...Paylaşımınız için teşekkür ederim. Ben kendi adıma sizden bir talepte bulunmak istiyorum. Paylaştığınız dosyadaki refind ve clover bootloader'ları ventoy yüklü diskime nasıl eklerim. Yada paylaştığınız çalışmaya ventoyu nasıl ekleyebilrim.
  18. Merhaba sisteme bakayım dedim. Ventoy ile kurulum yaptım. windows 10 enterprise kurulumu yaptı. Bilgisayarımda pro lisansı var. Otomatik etkinleşiyordu internete bağlanınca.
  19. Tahmini kaç metrekare alan ve bütçeniz ne kadar.
  20. Benim başıma gelenin aynısı olabilir mi? Üstatlar daha iyi bilir.
  21. ChipGenius yıllar önce 3-4 tane flash pert etmiştim. Başarısızlıktan değil meraktan Bir flaşa 50 tane firmware atmışlığım vardı o zamanlar. Bakayım bir araştırayım. Ata fırını duruyor leziz kurabiyeleri var. Çorap fabrikasını gerçekten bilmiyorum
  22. Aslında aradığım cevap buydu. Bulmaya çalışayım. Onuda denemiştim teşekkür ederim.
  23. 🤣 Hocam bu espiriye ssd feda olsun
  24. Kesin disk arızalı diyebilirmiyiz o zaman Üstad?
  25. O da işe yaramadı onu en başta denedim. Şüphelendiğim bir nokta var normalde sürekli format atarım. Son sistem kurulumunda Microsoft hesabımı kullandım. Ya disk arızalı yada microsoft hesabından şüpheleniyorum.
×
×
  • Create New...