Jump to content

ademsahin

Üye
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ademsahin

  1. Selamlar, @Alphonso_Elricüstadın aşağıdaki linkini verdiğim Windows 11 modifiyeli sistemini kullanıyorum ve çok memnunum. Gerçekten de sistem yağ gibi akıyor ancak şöyle bir sorunum var. Onedrive yüklediğim zaman açılmıyor. Başarılı bir şekilde kuruluyor tıklayıp açmak istediğimde hiçbir tepki yok. Ayarlar menüsündeki oturum aç butonuna tıklıyorum yine tepki vermiyor. Koskoca sistemde tek yaşadığım sorun bu ancak yedekleme çözümü olarak hem bilgisayar hem de telefon için Onedrive kullandığımdan önemli benim için. Muhtemelen kapatılan bir servis çalışmasını engelliyor ama ne olduğunu bilemiyorum.
  2. Onedrive kurulsa da açılmıyor bu sorun nasıl aşılır acaba ?
  3. Yukarıda yaşadığım sorunu yaşayan arkadaşlar olursa offline kurulum yaparak sorunu aşabilirler. @Alphonso_Elric hocam onedrive kuruyorum ama aktifleşmiyor bununla ilgili bir ayar mı yapıldı acaba nasıl düzeltebilirim?
  4. Hocam selamlar evdeki yedek bilgisayara kurulumu yapmaya çalışıyorum sorunsuz ilerliyor ancak pin oluştur kısmında oluştur diyince saatlerce o ekranda kalıyor nedeni ne olabilir? Rufus ile yazdırdım.
  5. Yanlış anlaşıldım sanıyorum memnuniyetsizlik değil V3 ve şimdi V4 kullanan birisi olarak gayet memnunum sadece bunların çözümü için bir yol gösterebilirsiniz diye düşünerek yazmak istedim yoksa sistemden gayet memnunum.
  6. Selam hocam öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim. Sistem aynı diğerlerinde olduğu gibi çok güzel ve stabil çalışıyor ancak iki konuda sıkıntı yaşıyorum. Microsoft Store sorununu çözüp oradan whatsapp kurdum düzgün çalışan bir mağaza harici link bulamadığım için kurulum aşamasında da sorun yok lakin hiçbir şekilde bildirimleri alamıyorum. Uygulamayı açınca düşüyor bildirimler. İkinci olarak da normalde print screen tuşuna basıp whatsapp'a ctrl-v yapınca direkt ekran görüntüsü karşı tarafa gidiyordu şu an onu yapamadım bir türlü
  7. Hocam selamlar bir süredir sisteminizi kullanıyorum. Çok güzel ve akıcı bir sistem olmuş ellerinize sağlık. Ağda yazıcı bulma gibi özellikler sorunsuz çalışıyor. O yanını çok beğendim. Tek sıkıntım var klasörlerde fotoğraf önizlemesi çıkmıyor. Bu da benim açımdan sıkıntılı bir durum. Bir de resim görüntüleyici bir çok fotoğrafta hata veriyor. Çift tıklayınca da görünmüyor. Önbellek dolmuş olabilir falan gibisinden hata veriyor. Ancak fotoğraf dosyası çalışıyor. Başka yere aktarınca ya da aynı fotoğrafı daha önce ki sistemlerde sorunsuz açabiliyordum. Bu sorunu çözebilirsem ya da fotoğraf görüntülemede sorun yaşatmayacak kaliteli ve önizleme özelliği çalışan bir görüntüleyici önerebilirseniz bu sistemde kalmak istiyorum. Yoksa işim sürekli fotoğraflarla olduğundan istemeyerek de olsa değiştirmek durumunda kalacağım sistemi. Geri dönüşünüzü bekliyorum tekrardan bu güze sistem için teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık. @Alphonso_Elric
  8. Selamlar, Buradaki yöntem ile daha önce etkinleştirme yapmıştım ancak bu sürümü tekrar kurdum ve şu an hangisini denersen deneyeyim desteklenmiyor hatası alıyorum. Artık işe yaramıyor mu bu aktivasyon aracı? Ya da başka önerebileceğiniz var mıdır?
  9. Valla ben yüklüyorum hocam mecbur. Bu da icon farklılıkları nedeniyle hoş durmuyor. Kısa bir süre kullandım Garuda'yı. Bende beğendim ama yukarıda da yazdığım gibi rengarenk iconlar ya da bazı iconların temaya uyumlu bazılarının uyumsuz olması gibi sıkıntılar nedeniyle değiştirdim. Bu belki de başkasını rahatsız etmez ama beni ediyor maalesef.
  10. Garuda çok güzel aslında alışmıştım da renkliliğine ama bazı iconlar temaya uygun bazıları varsayılan olunca garip bir görüntü oluşuyor. Biraz takıntılı bir tipim sanırım
  11. Yok hocam uygulamalar güncel değil dediğim KDE Neon. Garuda'yı sevmeme nedenim aşırı görsel rengarenk bir tasarımı var o kısmını çok sevemedim.
  12. Manjaro'yu kullandım hatta dediğiniz zamanlarda kullanıyordum ve aşırı memnun kalmıştım özellikle de KDE arayüzü benim bilgisayarım ile çok iyi anlaşıyordu. Ancak duyduğum kadarıyla artık kendi depolarına geçiş yapmışlar ve bu da Endeavour veya direkt arch tabanlı bir dağıtıma göre güncelliğin daha geriden gelmesi demek diyorlar. Bende güncelliği sevdiğim için kafam karışık. Bir de nedense son zamanlarda Manjaro'dan herkes nefret eder hale gelmiş. Sebebini bende çözemedim. Ben maalesef bu kadar görselliği sevemedim hocam bir de bazı uygulamalar kendi simge paketlerini destekliyor bazıları uygulamanın orjinal ikon dosyası olunca göze hoş gelmeyen bir tasarım oluyor. O yüzden değiştirmeye karar verdim. Manjaro veya Endeavour OS arasında kaldım. Maalesef uygulamaların güncel olmaması nedeniyle çok sevdiğim KDE Neon'u liste dışına almak zorunda kaldım.
  13. Dün siz söyledikten sonra Garuda deneyeyim dedim. Garuda biraz fazla renkli falan ama performansı iyi gibi duruyor hocam. Bakalım birkaç gün takılayım bunda belki aşırı görsel olması durumuna alışırım
  14. MX Linux'u ben hiç sevemedim hocam o yüzden aklımın ucundan bile acaba denesem mi fikri geçmiyor Aslında benim kafamın karıştığı nokta Arch tabanlı güncel bir dağıtım mı yoksa stabilliği ağır basan Ubuntu tabanlı Neon mu? Snap uygulamalarını mümkün olduğunca yüklememeye çalışıyorum. Muon paket yöneticisi ve çok mecbur kalırsam Flatpak uygulamaları ile devam ediyorum. Bazı uygulamalar güncel olmuyor o durumda da. Ayrı bir update veeya app kanalı var mı acaba uygulamaların güncel sürümlerinin yer aldığı. Bir de şu an KDE Neon kullanıyorum ve user edition kurdum. Geliştirici veya beta sürümünü mü kursaydım sizce? Bir de KDE Neon dün yeni iso yüklenmiş sitesine ama ben pek fark göremedim. Acaba 22.04 LTS tabanına geçmiş olabilirler mi? Onu nasıl anlayabiliriz?
  15. Garuda Linux ilk popüler olmaya başladığı zamanlarda denemiștim ama çok aşırı cafcaflı ve renkli iconları vardı gerçi belki temalı versiyonu falan vardır onu da indirmiş olabilirim ama o zaman pek sevmemiştim. Yine de şu şu yanları çok iyi tavsiye ederim diyebileceğiniz noktalar varsa dinlemek ve kafama yatarsa denemek isterim Ek olarak belki Neon'un suçu yok ama KDE NEON düzenli kullanamıyor olmamın en önemli sebebi şu Snap denilen garabet
  16. Hocam selamlar, KDE neon bende çok seviyorum ve kullanıyorum ara ara ama şöyle bir sıkıntım var uygulama güncelliğini konusunda zayıf Debian tabanlı olduğu için bu sorunu nasıl aşıyorsunuz ben sırf guncellik sevdiğim için arch tabanlı dağıtımlara bakıyorum ama işte o zaman da stabilite kayboluyor benim gibi ne istediğini bilmeyen bir kullanıcıya ne tavsiye edersiniz? İkisini de dene demeyin lütfen denedim ve karar veremiyorum. Artık bu değişimler yüzünden işime gücüme bakamaz oldum
  17. Selamlar, Tüm mesajları okuyamadım. Sistemi kurdum gayet de memnunum ama aktivasyon sanırım otomatik olarak olmuyor. Bu sistemi aktive etmek için kullanabileceğim bir araç var mıdır?
  18. Selamlar şu an kurdum sisteminizi her şey gayet güzel ama bluetooth bir türlü aktif olmuyor. Driverpack ve diğer tüm harici yüklemelerle şansımı denedim maalesef olmadı. Başka bu sıkıntıyı yaşayan var mı?
  19. Selamlar, Forumdaki hangi Windows 10 modifiyesini tavsiye edersiniz. Aero tasarım çok beğeniliyor ama ben nedendir bilmiyorum hiç alışamadım. Dosya yöneticisi ya da klasörlerdeki isimleri göremedim daha önce denediklerimde. Oyun bir tek kırk yılın başında American Truck Simulator oynarım. Oyun seven bir insan değilim. İstediğim hata vs vermesin, istediğim uygulamayı yükleyebileyim stabil bir şekilde sorunsuz kullanayım yeterli. Photoshop kullanıyorum çok aktif olmasa da ama önemli bazı sürümlerde Photoshop yüklenmiyor o sürümlerden birisi olmasın. Görselliği de olursa harika olur Tavsiyelerinize açığım.
  20. Daha önce bir vip çalışmanızı almıştım bunun için ayrıca ödeme gerekiyor mu yoksa biz indrebiliyor muyuz ?
  21. Merhaba, Arch tabanlı Endeavour OS kullanıyorum. Windows'taki x-change pdf tarzı pdf dosyaları üzerinde stabil bir şekilde düzenleme yapabileceğim bir uygulama var mıdır? Tavsiyelere açığım. Destek olan herkese şimdiden çok teşekkürler.
  22. 10.nesil i3 işlemci 8 gb ram ve 256 SSD olan laptobuma bu sürümü kurmak istiyorum ancak Defender yüzünden bi kararsız kaldım. Forumda 3 adet sistem arasında kaldım. Defender uygulamasını sorunsuz bir şekilde rahatça kaldırabileceğimiz bir yol var mıdır? Yoksa diğer dağıtımlara mı bakmalıyım sizce? Sizin dağıtım ilk tercihim hemen ardından forjest ustanın LTSB 2016'sı var 3.olarak da en son yayınlanan 8.1 ındustry pro sürümü var. Aşırı derecede kararsız kaldım. Tavsiyelerinizi merak ediyorum açıkçası.
  23. Merhabalar, Evolution bir ara denemek istedim ama ne yaptıysam Yandex mail altyapısı kullanan e-postalarımı kullanamadım. Hata belki bendedir bir şey yanlış yapıyorumdur ama sonuçta ben son kullanıcıyım beni bu kadar uğraştırması yanlış. Çok kullanışlı bulmasam da Thunderbird'de sorunsuz eklenebiliyor mailler. Geçtiğimiz günlerde Deepin kurdum ama ona da alışamadım mağazada spotify ve whatsapp gibi uygulamaları bile bulamadım. Belki açılması gereken bir şeyler vardır ondan da emin değilim ama dediğim gibi son kullanıcı olarak kullanmak istiyorum artık cihazımı. Paket derle bilmem nereyi aç hangi kaynağı ekle falan uğraşmak istemiyorum. Windows alışamıyorum bir türlü bu nedenle tekrar Linux'a döneceğim bugün yarın ve sanırım LTS sürüm Ubuntu ile dönüş yapacağım ancak şu Snap dayatması sinirimi bozuyor. Yahu snap kaldırıyorum bu sefer de mağaza gidiyor.Synaptics kuruyorum bu sefer de aradığımı bulamıyorum. Bu konuda Arch tabanlı dağıtımları seviyorum. Giriyorsun mağazaya istersen AUR , Flatpak veya Snap açıyorsun o kadar. Gerçi snap gidince pek bir uygulamada kalmıyor mağazasında Ben anlamıyorum zaten Debian en geniş uygulama arşivine sahip bir tabanken ne bu Ubuntu'daki Snap sevdası. Özetle bugün yarın tekrar Linux'a geçeceğim ve büyük ihtimalle bu LTS sürüm ubuntu olacak.
×
×
  • Create New...