Jump to content

hasangur

Üye
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

792 profile views

hasangur's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. Sorununuz donanımsal. Anakartta işlemcinin olduğu yerde, anakarta yatay olarak monte edilmiş üç bacaklı mosfet transistörler bulunur bunlardan en az bir tanesi kısa devre olduğu için bilgisayar başlayamıyor. Güvendiğin, konusunda iyi olan bilgisayar elektroniğinden anlayan bir tamirciye anakartını götür ve mosfet transistörleri ölçtür. Dikkat edilmesi gereken mosfet transistörler devreye bağlı iken ölçülmez, sökerek ölçülmesi gerekiyor. Arızalı olan transistörü tespit edince çıkma anakartlardan uygun olan bir transistör bulabilirsin. Bu problemle 5- 6 kez karşılaştım, kolay gelsin.
  2. Bilgisayarınızın güç düğmesine bastığınızda fanlar dönüyor ve duruyor fakat power supply den gelen dörtlü güç kablosunu söküp tekrar ayni işlemi tekrarladığınızda bu sefer fanlar durmadan dönmeye devam ediyor ama ekrana görüntü gelmiyor doğru mu anlamışım, teyit eder misin?
  3.  Usb diske yazma koruması eklemek veya kaldırmak: Faydalı bir çalışma mıdır, bilemiyorum. 
    Ancak bazı arkadaşların böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyduklarını gördüm. Uygulamanın 
    çalışabilmesi için flash diskin içine atılma zorunluluğu yoktur. Diskpart uygulamasının 
    sıralı komutları çalıştırabilmesi için "Referans" ve "Referans1" adında uzantısı "txt" olan 
    iki dosya oluşturdum. Bunlar işlem sırasında "C:\" anadizine kopyalanmaktadır. Kullanıcı 
    hesabı denetimi "UAC" nin buna izin vermesi için, uygulama "yönetici hakları" ile 
    çalıştırılmalıdır. İşlem sonunda bu referans dosyaları otomatik olarak silinmektedir. 
    Uygulama kilitli değildir yani içeriği "winrar" ile bir klasöre çıkartılarak incelenebilir. 
    Eğer kayda değer bulursanız yayınlayabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

     
                                                  Hasan Gürcaner.
     

    USB_LOCKED.exe

    USB_UNLOCKED.exe

  4. İyi akşamlar arkadaşım, flash belleğin takılı iken masaüstünde yer alan bilgisayarım kısayolunun üzerine gelerek sağ tuş yap ve açılan pencereden ""Yönet" i seç. "Bilgisayar yönetimi " penceresi açılacak onun içerisinden "disk yönetimi" ni seç, kısa bir bekleyişin ardından disklerin listelenecek, flash belleğin bu pencerenin içinde listeleniyor mu? Eğer listeleniyorsa harf alamamış olabilir. O zaman belleğin üzerine gelerek sağ tuş yap ve "Sürücü harfi ve yolu değiştir seçeneğini kullanarak bir harf atamayı dene. Gelişmeler konusunda bilgilendirirsen belki daha fazla yardımcı olabilirim. İyi akşamlar.
  5. Run("3.9.1.135_20150331102851.exe") Sleep(100) WinWaitActive("Installer Language", "Please select the language of the installer") ControlClick("Installer Language", "Please select the language of the installer", "Button1") WinWaitActive("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "KMPlayer Kurulum sihirbazına hoş geldiniz") ControlClick("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "KMPlayer Kurulum sihirbazına hoş geldiniz", "Button2") WinWaitActive("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "Lisans Sözleşmesi") ControlClick("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "Lisans Sözleşmesi", "Button2") WinWaitActive("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "Bileşen seçimi") ControlClick("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "Bileşen seçimi", "Button2") WinWaitActive("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "Hedef dizini seçimi") ControlClick("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "Hedef dizini seçimi", "Button2") WinWaitActive("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "KMPlayer Kurulum sihirbazı tamamlanıyor") ControlClick("KMPlayer 3.9.1.135 Setup", "KMPlayer Kurulum sihirbazı tamamlanıyor", "Button4", "Button2") ProcessClose("3.9.1.135_20150331102851.exe") Arkadaşlar bu şekilde yaptığımda kendini C:\KMPlayer olarak kuruyor oysa ben C:\Program Files x86\KMPlayer olmasını istiyorum, bu konudaki fikrinizi almak istedim, saygılarımla.
  6. sayın mesale0077 konuyu yeni incelemekteyim, benimde ilerlemeyi yüzdelik dilim olarak gösteren bir progress bar a ihtiyacım oldu fakat m3hm3t1991 arkadaşımız sorunu çözdüğünü belirtmiş (sizin yardımınızla) fakat açıklama yapmamış. Çalıştırdığınızda süreye bağlı olarak ilerlemeyi gösteren progress bar var fakat bunun herhangi bir programla nasıl ilişkilendirileceğini bilemediğim için yardımınıza ihtiyacım var.
  7. Sn BlueLife; Sayenizde güzel bir multiboot menü oluşturdum. Kendimi denemek amacıyla Flash diski formatlayıp "Grub4dos" yardımı ile boot verip, dosyaları kopyalayan bir "exe" yaptım. Ancak usb diskin sürücü harfini bilmek şartıyla. Bunu aşabilmek için "%usbdevice%" gibi denemelerim oldu ama başaramadım. Sizinle son olarak yazışıp "Artık bu konu ile ilgilenmiyorum" cevabını aldıktan sonra Sn By Köylü ye bu konuyu danıştım ancak, "belki de konuyu yanlış yere açtığım için" bir cevap alamadım. Sizden rica ediyorum, bu konuda ne yapabilirim? Yazılım bilgim yok. o yüzden yardımınızı istiyorum. Saygılarımla...    Hasan Gürcaner.
  8. Sn By Köylü, Tnctrsysprepwimeditör çalışmanızı 8.1Enterprise x64 de deniyorum fakat "Başlangıç Ekranı" uygulamaları eksik geliyor, bu hatayla Windows 8 de karşılaştığımda sizin yapmış olduğunuz program, benim için çözüm olmuştu. Hata belki de benim bir şeyi eksik yapmamdan kaynaklanıyordur, zaten denemelerime devam ediyorum şayet Windows 8.1 için programınızda bir değişiklik yapmanız gerekiyorsa, böyle bir şey düşünüyor musunuz? Bu arada Gimagex in yeni sürümüyle de deneme yaptım yine başaramadım. Saygılar.
  9. Sayın BlueLife; Sizden aldığım bilgiler sayesinde multiboot usb belleğimi oluşturdum, teşekkür ederim. Ekstra pencereler ekleyerek görselliğini arttırdım. Örneğin ana menüdeki Windows 7 kurulumuna tıklayınca yeni bir pencere açılıyor ve x32 x64 ayrı ayrı seçilebiliyor. Neyse bunlar sizin sayenizde, yaşım 47 ve arkadaşlarım gibi kahveye gidip okey, tavla oynamak yerine bu tür konularla ilgilenmek beni mutlu ediyor. Şu sıralar Android 4.2 ve pardus 2013 (KDE x32) yi  çalışabilir sürüm olarak eklemeye çalışıyorum ama şu ana kadar başarılı olamadım. Daha doğrusu sizin örnek olarak verdiğiniz iso çalıştırma komutlarıyla denedim hem android hem de Pardus 2013 birkaç kere çalıştı ama komiktir ki şimdi çalışmıyor. Hemen belirtmeliyim ki "iso" dosyasında herhangi bir değişiklik yapmadım yani orijinal iso yu direkt ana dizine attım. Grub4dos komutları hakkında fazla bir bilgim yok. Sınırlı bilgimle ve deneme yanılma yoluyla baya uğraştım. Yardım ederseniz sevinirim, iyi çalışmalar.
  10. Sayın [url="http://www.tnctr.com/user/118189-blue-life/"][color=#990300]blue_life[/color][/url] Hiren15.dsk konusundaki yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim. WinImage programını kullanmamı önermiş ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgi vermişsiniz. Sanırım programların gün geçtikçe yeni versiyonlarının yayınlanmasından dolayıdır ki (Menülerdeki seçeneklerin yerleri değişebiliyor) söylediklerinizi uygulamakta güçlük çektim ve tıkanıp kaldım. Bu durumu da tahmin ederek eğer boyut verirsem, Hiren15.dsk konusunda düzenleme yapabileceğinizi belirtmişsiniz. Tekrar teşekkür ediyorum fakat ilerleyen zamanda yeni bir düzenleme yapmam gerektiğinde tekrar bu konuda başınızı istemeyerek de olsa ağrıtmamam için "WinImage" programının son sürümüne göre sadece yazarak bir anlatım yapmanız mümkün mü acaba? Saygılarımla...
  11. Sayın blue_life çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Sizden bir ricam olacak. Vermiş olduğunuz linkten Hiren's boot cd disk imajlarını indirdim, Hiren15.dsk yı kullanarak Hiren's boot cd 15.0 içindeki HBCD klasörünü anlattığınız şekilde eklediğimde bazı programlar çalışmıyor. Bunun sebebinin ise o programların bazı dosyalarının olmamasından kaynaklandığını fark ettim örneğin "Norton Ghost", "Acronis disk direktör", "HDDregenaratör" bunların HBCD/Dos klasörü içinde olmamaları çalışmalrını engelliyor. Bende yeniden düzenlenmiş fakat versiyonu farklı (Hiren's boot cd 15.1) e Sizin verdiğiniz Hiren15.dsk imajını kullanmaya çalıştım ama Ultaiso nun içine HBCD klasörünü atmaya kalktığımda disk dolu diyor. Bunun çeşitli sebepleri olabilir ama bunu kökten aşmak için acaba .dsk imajlarını nasıl oluşturabileceğimizi bize anlatabilir misiniz? Eğer sorunumun çözümüne olumlu bakarsanız memnun olurum. Saygılarımla...
  12. Sayın Blackman12 hazırlamış olduğunuz programda katılımsız program kurulumu başarıyla gerçekleşiyor fakat kurulumun gerçekleştiğini gösteren ilerleme çubuğu yarıya kadar gelip donuyor. Bu program kurulumunu etkilemiyor ama acaba hatayı nerede yapıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.(işletim sistemi Windows 7 32bit)
×
×
  • Create New...