Jump to content

airblue

Üye
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • Ataşehir/İstanbul/TÜRKİYE

Recent Profile Visitors

874 profile views

airblue's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

8

Reputation

  1. Sayın Forjest; İçeriği indirdim, iş yerindeki 7-8 yıllık bilgisayarıma kuracağım. Emeğiniz, paylaşımınız ve bizlere sunduğunuz birbirinden değerli bilgileriniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Var olun.
  2. sayın Forjest; İşyerimdeki laptopta bir sıkıntım var çözemedim, laptopta sizin vermiş olduğunuz W10 Pro 21H1 19043.1052 120.2212.2020.0 güncellemesi yüklü, sorun KB5004296 güncellemesini alırken bilgisayar inanılmaz derecede yavaşlıyor, indirme ve yükleme bitince, "Bu güncellemeyi yükleyemedik, ancak yeniden deneyebilirsiniz (0x800f081f) 2021-07x64 tabanlı Sistemlere yönelik Windows 10 Version 21H1 Toplu Güncelleştirme Önizlemesi (KB5004296) hatasını veriyor" bu konuda yardımınız olabilir mi, şimdiden teşekkürlerimi sunarım. TeamViewer bağlantısı verebilirim.
  3. Sayın Forjest; Ellerine ve Emeğine Sağlık, Üstat hızınıza yetişmek mümkün olmuyor, Bayram öncesi bilgisayarı formatlayıp, yeni sistemi yükledim, henüz ona alışamadan En son sürüm sıcacık askıda.... Hakikaten bu forumda büyük emek veriyorsunuz. Kutluyorum sizi.
  4. Sayın Forjest; Bir önceki sürümü az önce denemek üzere kurdum, kurulum çok başarılı ancak sanırım gözden kaçan ufak bir ayrıntı var "windows defender" aktif olarak geliyor. İnşallah bu sürümünüzde aktif gelmez. Emeğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.
  5. Merhabalar ve iyi geceler, Ofis yükleyici programını google drive'dan hatasız bir şekilde indirip arayüzdeki "Office Kaldır" (Tam Kaldır) seçeneği ile kaldırdım. Office 2021 sürümünü hatasız bir şekilde yükledim. Arayüzü kapatmadan "Office Etkinleştir" seçeneği ile etkinleştirme yaptım. Ofis etkinleştirildi uyarısını aldıktan sonra, arayüzü kapatıp, bilgisayarı yeniden başlattım. "Ofis Teams" açıldı üzeride gerekli işlemleri adım adım uyguladım,(kişisel bilgiler, mail adresi, windows parolası ve telefon numarası vb. diğer bilgiler) işlemden sonra, ofis uygulamalarından "Word" uygulamasını deneme amaçlı açtım ve saniyeler sonra; aşağıdaki hata uyarısını aldım ve 1 ay deneme süresi verilerek Ofis 2021'i satın almam isteniyor. Acaba benmi kural hatası yaptım, yoksa verilen Ofis yükleyicide bir sıkıntı mı var? Bir kontrol edilip bilgi verilebilirse çok uygun olur. Teşekkürler.
  6. Merhabalar sayın Forjest; Öncelikle ellerine ve emeğine sağlık diyorum ve Windows 10 Pro 21H1 [IS Derlemesi 19043.1023] Türkçe Windows 10 Pro 21H1 [IS Derlemesi 19043.1023] Türkçe versiyonunu şu anda kullanmaya devam ediyorum. Çok akıcı ve sıkıntısız bir sistem yapmışsınız. İmajın çıkışından şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bir eksik diyelim; görev çubuğunun sağ köşesindeki bildirim ayarlarından, tüm ayarlar/sistem sekmesine tıkladığımda hiç bir işlem yapmadan doğrudan masa üstüne geçiş yapıyor. Birde istek bildirmek isterim: "Windows 10 Pro 21H1 [IS Derlemesi 19043.1023] Türkçe" versiyonuna ""Windows 10 Home" versiyonundaki gibi Office 2019 ve bazı kullanışlı uygulama ve programların da entegre edildiği yeni bir versiyon derleyip dağıtımını yapma imkanınız olursa eğer, ben ve benim gibi kullanıcılar sanırım size epey teşekkür ve dua eder diye düşünüyorum. Tekrar iyi çalışmalar dileklerimi sunuyor ve ürünlerin için teşekkür ediyorum
  7. Sayın Forjest Macbuntu indirme linki kaldırılmış, konuyla ilgilenebilirseniz seviniriz. İyi çalışmalar.
  8. Sayın Forjest ;

    Bir konuda yardımlarınızı talep ediyorum.  Şayet yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. 

    Konu şöyle; ofiste bir laptop  pc'im  var, bunun üzerinde 1 adet Sata 2.5 HDD mevcut., 1 adet te 240GB SSD bağladım, bağladığım bu SSd diske Windows 10 Pro ve Ofis 2019 yükleyeceğim. Yardımcı olmanızı istediğim konu burada başlıyor. İşletim sistemini ve ofis programını SSD'ye yükledikten sonra, hiçbir uygulama, program ve veri dosyası bu SSD diske yüklenmesin ve kayıt yapmasın, bunun yerine kayıtlar ve veriler HDD diskte uygun birer klasöre yazılsın.

    Böyle bir uygulama mümkün müdür,  şayet mümkün ise bana özelden yada genelden yardımcı olabilir misiniz.

    Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

    1. forjest

      forjest

      Uygulamaları kurarken ilgili diski seçin.ancak registry ve diğer program ayarları application bölümlerine kaydolmaya devam eder.

      SSD disk uygulamalar,oyun vb.progrmaları kurulduktan sonra ve ayarlamaları yapıldıktan sonra tüm işlemler sonunda veri yazılmasın istiyorsanız eğer (ssd) için.Sanıyorum mantılı olarak "Shadow Defender" veya "DeepFreeze" benzeri bir uygulama kurarak veri yazımlarını,yüklemeleri ana disk olan ssd primary main disk bölümüne yapmamış olur ve sürekli temiz kalır.Özetle PC her restart sonrası,yapılan ayarlarla ve ilk günki gibi açılmaya ve çalışmaya devam eder.

      Sonradan yapılacak değişiklikler istenirse eğer,uygulamalar deaktif konuma alınarak güncelleme,yükleme vb.değişiklikler izlenerek işlemler sonunda tekrar'dan ilgili uygulama aktif edilip yol devam edilir. :) 

      Diğer detaylar:

      bu uygulamalar "Shadow Defender" veya "DeepFreeze" kurulduğu taktirde,antivirüse gerek yok.sistem yorulmasın.

      Ssd diske sahip bir makineye sahip değilim kullandığım makinem çok eski,yazdıklarımın bazıları edindiğim temel bilgilere dayalıdır.Yeni teknolojiler ve son yaşanılan gelişmelerle ilgili güncel değilim farklı bilgiler varsa düzeltin lütfen veya diğer arkadaşlardan tnctr içerisinden_konu açarak olmazsa farklı bilgiler edinilmeside,sizin için yararlı olabilir yanılma payları her zaman mümkündür hepimiz insanız nihayetinde.

      üstteki işlemler sanıyorum işinizi fazlası ile görecektir,normal olan hdd_diskinizi sıfırlayıp ntfs' dosya biçimlendirmeye almanız iyi olacaktır fat32'ye göre daha hızlı transfer sağlar aklıma geldi belirteyim dedim.

      özetler: ssd disk üzerinde windows ve kalması gereken uygulamalar kurulur sabit kalır.

      diğer takılı olan diskede,program kurulumları esnasında bu disk seçimi yapılarak c yerine misal e diski ise normal hdd bu diske uygulamalar kurulumda yönlendirilir,bir kez çalıştırılır ayarları yapılır kişiselleştirme vb.sonrasında önerilen uygulamalar kurularak kullanım sağlanır.

      Kolay gelsin saygılarımla. :) 

    2. airblue

      airblue

      Teşekkür ederim,

      Bu rutin bizi bira zorlayacak gibi görünüyor, malum windows hemen her gün bir güncelleme yapıyor, her defa Shadow Defender" veya "DeepFreeze" programını deaktif et, güncellemeden sonra tekrar aktif et, şirket içerisinde bayağı zorlu bir iş, bunun yerine bu işleri otomatik olarak yapıp tek bir hareketle açıp kapatabileceğimiz mini bir program gibi bir bat dosyası gibi veya script gibi mini bir yazılım, olsaydı çok işimize yarayacaktı.

  9. Hayırlı Olsun arkadaşım. Güle güle izle. Alacağınız uydu alıcı için ne kadarlık bir bütçe hedefiniz var. Bu önemli. Deneyimli bir kullanıcı olarak ona göre önerilerimizi yapalım.
  10. [quote name='xargrax' timestamp='1351956873' post='1252999'] Maalesef bu hatanın modifiyeyi bozmadan çözümünü bulamadım.. Bu hatanın benim bildiğim çözümü çok zahmetli.. kolay çözümü varsa bilmiyorum.. eline geçen o tek dosya 7zip dosyası onu 7zip programı ile çıkardıktan sonra iso dosyasına ulaşacaksın aşağıdaki videodan çıkarma işlemine bakabilirsin.. [CODE] http://www.youtube.com/watch?v=rEwUbsillXY&hd=1 [/CODE] [CODE] http://www.youtube.com/watch?v=rEwUbsillXY&hd=1 [/CODE] [/quote] Teşekkürler, programı DVD'ye başarılı bir şekilde kurdum, ve [size=4][color=#323232][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Windows 7 Antiochia™ X64'ü yükledim. Windows güncellemesini yaptım, buraya kadar her şey güzel ve sorunsuz geçti. Bu aşamadan sonra Denetim Masası içerisinden aygıt yöneticisini açmaya kalktığımda aşağıdaki hatayı veriyor, hatanın giderilmesi için forumda "CMD scf/Scannow komutu hatırlatılmıştı ancak bu komut da bildiğim kadarıyla,[/font][/color][/size][color=#323232][font=Helvetica, Arial, sans-serif] modifiye dosyaları [/font][/color][color=#323232][font=Helvetica, Arial, sans-serif]orjinal windows sistem dosyaları ile değiştiriyor, bu durumda başka bir çözüm yolu mevcut mu, yaksa bu güzel çalışmanızı doğrudan çöpemi taşıyacağız???[/font][/color] HATA KODU AŞAĞIDADIR. [color=#323232][font=Helvetica, Arial, sans-serif]"MMC ek bileşeni oluşturulamadı, Ek bileşen doğru yüklenmemiş olabilir."[/font][/color] [color=#323232][font=Helvetica, Arial, sans-serif]"[/font][/color][color=#323232][font=Helvetica, Arial, sans-serif]CLSID: {74246BFC-4C96-11D0-ABEF-0020AF6B0B7A}[/font][/color]
  11. [quote name='xargrax' timestamp='1350305234' post='1248002'] videodaki gibi birleştirirsen bi sıkıntı yaşamaman gerekir.. [/quote] Sayfada Video görünmüyor
  12. Kardeş emeğin için öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak benim sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Sorun şu: 1. öncelik HJ Split ve 7Zip indirildi. 2. HJ Split ile partlar birleştirildi ve ortaya "Antiochia™ [x64]" adlı bir dosya çıktı. (sanırım bu iso dosyası) 3.Bu dosyayı WinIso programı ile Win8 ortamında DVD medyaya yazdırmaya kalktığımda "Başarısız" "Desteklenmeyen İmaj" hatası gelerek program sonlandırılıyor, 4. aynı dosya Win8'de kurulu WinRar ile ilişkilendirildiğinde ise; açma aşamısında tekrar password istiyor, verdiğiniz passwordu girdiğmde ise hata mesajı vererek WinRar sonlandırılıyor. Konu hakkında yardımcı olur gerekli açıklamayı yaparsanız çok makbule geçer. Saygılarımla;
  13. Dostum emeğine sağlık, okuduğum program arşivi listene göre gerçekten 2011'in super'i, bence eksik olan tekşey alternatif indirme linkleri.
×
×
  • Create New...