Jump to content

ratapan

Üye
  • Posts

    564
  • Joined

  • Last visited

3 Followers

İletişim Bilgileri

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

7714 profile views

ratapan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

78

Reputation

  1. Arkadaşlar Ubuntu 20.04 sistemde Type-c portundan ikinci ekrana görüntü aktarmak için Type-c hub aldım. Windows ta otomatik görüyor ama ubuntuda monitöre görüntü veremedim. Displaylink yükledim open source nvidia driver ı nı seçtim, wayland ile oturum açtım ama nafile görüntü aktaramadım ubuntu da. Xrandr da Type-c den bağlanan monitör listelenmiyor. Usb taktığım hub a ait aygıtlarında 2 adet aygıt bulunuyor. Via usb 3.0 ve 2.0 hub olarak listeleniyor. Yabancı forumlarda da çözüm bulamadım. Nasıl çözebilirim acaba? @forjest Üstad müsaitseniz yardımcı olabilir misiniz acaba?
  2. Samsung son yıllarda imei değişimini engellemek için yazılımın içine şifreli .cert dosyası oluşturuyor fabrika çıkışı.İmei numaranın vs bu dosyanın içinde rom yükleme vb işlemlerde cert dosyası sıfırlanıyorsa imei numarası da gitmiş oluyor.
  3. Dbeaver (Management Studio alternatifi.Bence daha iyi) ile istediğin veritabanına giriş yapabilirsin boyutu 70 mb falan.Dene istersen. Bağlanabilece ğin veri tabanı tipleri ekteki resimde .
  4. Genymotion var onu dene.%100 sorunsuz bir emulator ben de bulamadım ama
  5. https://ezgif.com/maker siteye gir resimleri seç sürelerini belirle oluştur kullan
  6. Arkadaşlar Yönetim panelinden kullanıcıya yeni sayfa (view) ekletmek istiyorum ve sayfa bilgilerini db ye kaydediyorum.Fakat bu sayfa controller da ve view lerde olmadığı için üretilmiyor.Acaba sadece db üzerinden okuyarak nasıl view oluşturabilirim?View e db de kayıtlı olan url üzerinden erişilebilecek.
  7. Ve yine sevindirici bir haber Philips Morris te cuğaraya zam yapmış. Çok mutluyum. 

    1. Show previous comments  1 more
    2. sk8er_boi

      sk8er_boi

      Bir şeyin yasaklanması hiç bir zaman çözüm değildir. Uyuşturucu yasak diye kimse içmiyor mu? Amerika'da alkol yasaklandığında kullanım bitti mi? Hayır, mafya diye bir şey türedi.

      Fiyatlar arttıkça  insanlar daha ucuz yöntemlere yönelecektir. Mesela 1-2 liralık bonzai zehiri gibi.

    3. Cyph3r

      Cyph3r

      Kilis'te Zumerret adinda bir sigara satılıyordu... Kaliteli ve 6.5 TL... Ayrılırken almak aklıma gelmedi... Şimdi otobüsle gidip alip gelsem yine kar ederim galiba ?

    4. ratapan

      ratapan

      @Cyph3r Zumerret kartonu 54 tl

  8. Arkadaşlar Gmail uygulaması ile telefonumdan birisine mail ile bi dosya göndermek istediğimde, dosyanın ismi örneğin deneme.htm ise Gmail ileriye 5647 uzantısı dahi olmayan bir dosya olarak ekliyor ve karşı taraf açamıyor dosyayı.dosya telefonumda boyutu da 100 kb . Bu sorunu yaşayıpta çözen var mı acaba?
  9. Windows açılışında sürücü imzalamayı devre dışı bırak gelişmiş başlatma seçeneklerinde onu denediniz mi? http://www.serhatakinci.com/index.php/windows-10-guvenli-mod-baslatma.html
  10. Hocam bazen resim dosyalarının Header kısmı bozuluyor.İstersen nette araştır bu konuyu.Aynı sorunu yaşamıştım Header kısmı(Hex) düzelttim resimler düzeldi.Bi dene
  11. Arkadaşlar rol bazlı erişim kısıtlama işlemi yapmak istiyorum veri tabanından giriş yapmış kişinin rollerini çekiyorum ve giriş için gerekli olan roller ile karşılaştırıyorum aşağıdaki kodlar ile.Fakat HttpContext.Current.User.IsInRole fonksiyonu karşılaştırdığı değerler aynı olmasına rağmen false dönüyor.Nasıl çözebilirim acaba bu sorunu? // Giriş için gerekli roller(Admin,Editor,Student) metoda gönderilip roles dizisine atanıyor string[] roles = Roles.Split(','); bool isAuthorized = false; for (int i = 0; i < roles.Length; i++) { // isinrole metodu aktif kullanıcının rollerini roles dizisi ile karşılaştıyor.İki değer de örneğin Admin fakat metod false dönüyor. if (HttpContext.Current.User.IsInRole(roles[i])) { isAuthorized = true; } } if (isAuthorized == false) { throw new SecurityException("You are not authorized!"); }
  12. Böyle sorunlarda ben direkt BTK ya yazıyorum yoksa işi çözmüyor sorguncu pislikler
  13. Sigara içenlere Müjde.ZAM GELDİ

    1. casper0007

      casper0007

      Cok ıyı oldu colugun cocugun rızkı dumana gıdıyor

    2. Alphonso_Elric

      Alphonso_Elric

      Oley be en sevdiğim. :)

    3. MOTUN
  14. Linux türevlerini dene.Hatta @forjest üstadın konularına bak illa ki bulursun .
×
×
  • Create New...