Jump to content

soulcubee

Üye
  • Posts

    224
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by soulcubee

  1. Npackd programı, Windows işletim sistemli bilgisayarlarınızda ihtiyaç duyabileceğiniz diğer programları kolayca bulmanızı ve yönetmenizi sağlayan ücretsiz araçlar arasında yer alıyor. Oldukça kolay kullanılır yapısı ve hızlı çalışan fonksiyonları sayesinde PC'lerinize kurmak ve kaldırmak istediğiniz programlar hususunda olabildiğince rahat olacağınıza inanıyorum.

     

    ...

    Npackd ile program kurulumları esnasında herhangi bir butona basmak zorunda da değilsiniz. Zira tüm kurulumlar sessiz kurulum kurallarına göre gerçekleştiriliyorlar ve kaldırma işlemleri için de aynısı geçerli. Böylelikle hem rahatsız edici pencerelerden hem de ileri butonuna basıp durmaktan kurtulabiliyorsunuz.

     

    ...

    anlatımın devamı için http://www.tamindir.com/npackd/
    indirmek için https://npackd.appspot.com/

    npackd_1_1019x768.jpg

  2. Bu uygulama fikri uzun zamandır aklımdaydı hatta tamindir sitesine bu fikrimden bahsetmiştim ve beğenmişlerdi ancak başka bir cevap gelmemişti.

    Uygulamanın amacı tanımladığınız klasördeki tanımladığınız programların yükleme (kurulum) dosyalarının (setup.exe install.exe) güncelliğini kontrol ediyor. Örneğin 7zip uygulamasının bizdeki yükleme dosyası 1.0 diyelim program bunu kontrol ediyor eğer sitesinde daha güncel bir sürüm varsa onu indiriyor sizin için. Şu anda uygulamaları ister kendi sitesinden isterseniz de filehippo sitesinden kontrol edebiliyorsunuz. ancak geliştirme aşamasında olduğu için belki başka kaynaklar da eklenir.

    Uygulama eklemenin 3 yolu var. Birinci yolu kendiniz bütün bilgileri elle girebilirsiniz. İkinci yolu kendi forumundan insanların oluşturduğu listeleri uygulamanıza ekleyebilirsiniz. Üçüncü yolu da aşağıda resimlerini eklediğim gibi “Add new apllication” düğmesine basıp açılan menüde “Import from online database” düğmesine bastığınızda açılan listeden ekleyebilirsiniz.

    Uygulamanın sitesi : https://ketarin.org/index.php
    Uygulamanın forumu : https://ketarin.org/forum/

    En çok kullanılan programları ekledim. Listeden kullanmadıklarınızı silip, kendinize özel bir liste oluşturabilirsiniz. Bu program elinizde bulunan setup dosyalarının güncelliğini kontrol ediyor. İndirme bağlantısı :

    http://mir.cr/1BI1DD1J



    16.jpg

    211.jpg

    34.jpg

  3. gözlerinizi kapatın ve forumdaki tüm konuların başlıklarının "yardım lütfen" olduğunu hayal edin.

     

    ama ben yardım istemiyorum ki ben diğer insanlara yardım olsun diye bir konu paylaştım bu konuyu daha da kolaylaştırmak isteyen bir yazılımcı arıyordum ve zaten chat konusunda açtım böyle bahsettiğiniz şekilde bir tepki ile karşılaşmamak için ama yine de karşılaştım. gözlerinizi kapatın ve lütfen bu konu için bir başlık düşünün sonra ben de o başlığı yazayım :rolleyes: ya da başlık için karakter sınırını açın ben de aklıma gelenleri yazayım

  4. http://www.tnctr.com/topic/273715-guncel-e-dergileri-araklama/
    

    Şurada açtığım konuyu okursanız belki anlarsınız. Bir sitenin açığını buldum ve ücretli dergilerin içeriği resim olarak indirilebiliyor. Sonra konuda anlattığım gibi ister pdfe çevir tablette telefonda oku istersen de resimlere bilgisayarında bak.

     

    Ancak bu işlemler biraz uzun. Programlamadan yazılımdan anlayan bir arkadaş varsa belki buna ufak bir programcık yazabilir ve işler daha da kolaylaşabilir.

  5. Tnctr'de aradım ama hep modifiyeli işletim sistemleri var. Google'da da sonuç aynı. Heryerde modifiyeli işletim sistemleri var. Ancak ben aşağıda bilgisini verdiğim isoyu arıyorum. 2 tane torrent paylaşımı buldum ancak 20 kb/s hızını geçmiyor indirme. Letitbit ve turbobit tek link dosyalarda benzeri hızlarda ve böyle indirmek de resmen zulüm, zaten internetin kopmama garantisi de yok. Letitbit ve turbobit için premium hesap aradım ama bütün siteler reklam tıklamadan para kazanma işine geçmiş hiç hesap bulamadım.

     

    Uzun lafın kısası torrent olur, yandex veya google drive olur varsa bildiğiniz hızlı bir bağlantı ya da sağlam premium hesap veren bir site saygılarımla alırım bir dal.

     

     

    Windows 7 Home Premium with Service Pack 1 (x86) - DVD (Turkish)
    ISO Turkish Release Date: 5/13/2011

    File Name: tr_windows_7_home_premium_with_sp1_x86_dvd_u_676768.iso
    Languages: Turkish
    SHA1: 0642AEF0EA9391F2950133D7AA79B5C1CAC2CF5C

  6. Önce şunu belirteyim bu konuda yetkin biri değilim sadece araştırmalarım sonucunda bulduklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Windows Embedded ile normal windows arasında performans ve stabilite farkı olduğunu iddia eden bu konudan bahseden ve örneklerle gösteren bir yere rastlamadım. Daha doğrusu Türk forumlarda bunu iddia eden kişiler dışında başka birini görmedim, bu ingilizcem zayıf olduğu için  de olabilir. Aşağıdaki bilgilerde yanlışım varsa beni düzeltin lütfen.

     

    gNBsJBy.png

     

     

     

     

     

    Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi embedded'in de sürümleri var fakat bütün sürümler Windows 8.1 Pro özelliklerini kendi içinde barındırıyor. Yani Windows 8.1 Pro ne yapabiliyorsanız bu sürümlerde de bunu yapabiliyorsunuz. Peki sürümler arasında görünen farklı özellikler nedir bir de onlara bakalım;

     

     

    Lockdown Features

     

    Kilitlenme özellikleri olarak google translate yardımıyla Türkçeye çevirebileceğim bu özellikle bu sürümleri yüklediğiniz cihazda Gelişmiş Yazma Filtresi (Çalıştırdığınız cihazda windowsta herhangi bir değişiklik yapma izni verilmez ve çalıştığı sırada RAM üzerinde çalışır aynı windows pe gibi fakat tekrar başlattığınızda normal hale döner) Dosya Tabanlı Yazma Filtresi (Gelişmiş yazma filtresi özelliğine ilaveten cihazda çalışan windowsta hangi dosyaların değiştirilebileceğine izin verir) Registry Filtresi (Regedit kayıtlarındaki HKML bölümünde değişiklik yapılmasına izin verir). Ayrıca çalıştırmak istediğiniz özel bir arayüz var ise sadece bu arayüzü çalıştırabilirsiniz. Klavye kullanımı, görüntülenebilecek windows diyaloglarını seçebilmek gibi özellikler de mevcut.

     

     

    Embedded Activation

     

    Bir tek kurulum anahtarı ile birden fazla cihazınızı etkinleştirebilirsiniz.

     

     

    Image Customization vs. Pre-Configured Image  /  Module Designer

     

    Windows Embedded 8.1 Standart bütün Windows 8.1 Pro özelliklerini barındırmasına rağmen bunları yaklaşık 260 modüle bölünmüş halidir. Bu modülleri yükleme veya çalıştırma sırasında özelleştirebilirsiniz. Örneğin bir yükleme imajı yapmak istediğinizde internet explorer .Net frameworks veya medya oynatıcının yüklenmemesini ve çalışmamasını seçebilirsiniz.

     

    Windows Embedded 8.1 Industry Pro (ve Retail) Windows 8.1 Pro'ya ait bütün özellikleri barındırır ve yükleme sırasında yükler. Ayrıca Windows 8.1 Pro ile uyumlu bütün cihazlarda çalışabilir. Eğer harddiskte daha çok çalışma alanı istenirse aynı diğer windowslarda olduğu gibi windows özellikleri kapatılabilir veya açılabilir. 

     

     

    POS.NET

     

    .Net Framework özelliğini de barındıran nokta bazlı servisler için yapılmış bir özelliktir. .Net Framework yazılmış uygulamaları çalıştırabilir.

     

     

    Full Branding Support

     

    Tam markalama özelliğinin anlamı son kullanıcıya tamamen sisteminizi gizleyip açılış sırasında windows logosu yerine ve kullanıcı girişi yerine sizin istediğiniz logo ve kullanıcı giriş ekranını gösterebilirsiniz. Win32 ve metro uygulamalarının çalışmasına rağmen bu özelliği kullandığınızda son kullanıcı bir windows kullandığının farkına varmayabilir. 

     

     

    kaynaklar

     

    http://www.elbacom.com/we8

     

    http://www.compusoftware.com.br/diferencas-entre-o-windows-8-1-e-o-windows-embedded-8-1/

  7. mydigitallife forumundaki bağlantılar 

    tr_windows_8.1_enterprise_with_update_x64_dvd_6050609.iso
    	http://jheberg.net/captcha/tr-windows-81-enterprise-with-update-x64-dvd-60506/
    	http://go4up.com/dl/685ba516a7e4
    	http://www.multiup.org/download/3311fd9c860feb99751109ad0e1458d7/tr_windows_8.1_enterprise_with_update_x64_dvd_6050609.iso
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    tr_windows_8.1_enterprise_with_update_x86_dvd_6050869.iso
    	http://jheberg.net/captcha/tr-windows-81-enterprise-with-update-x86-dvd-60508/
    	http://www.multiup.org/download/35e79a652d08e8b609e98258790b0b4e/tr_windows_8.1_enterprise_with_update_x86_dvd_6050869.iso
    	http://go4up.com/dl/41bfbaa4ea13
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    tr_windows_embedded_8.1_industry_pro_with_update_x64_dvd_6052112.iso
    	http://jheberg.net/captcha/tr-windows-embedded-81-industry-pro-with-update-2/	
    	http://www.multiup.org/download/c06ad645e354afebace8dd078d6668bb/tr_windows_embedded_8.1_industry_pro_with_update_x64_dvd_6052112.iso
    	http://go4up.com/dl/e7f6568927b2
    -----------------------------------------
    

    4-5 gündür hem öğrenmek hem de kendim için güncel windows yapmaya çalışıyordum bir ton güncelleme indirmiştim, şimdi adamlar güncelini kendileri yayınladı, forumu şöyle bir göz gezdireyim demesem haberim olmayacak şaka gibi ahahaha  :p

  8. Forum da bir kaç yöntemden bahsedildiğini gördüm ama tam anlamadım. Ben bir tek imagex programı ile sanal bilgisayara kurulmuş windowsun install.wim dosyası yapmasını hatırlıyorum o da yanlışım yoksa. Yöntemlerinizin anlatımı varsa bağlantı verebilir misiniz ya da hangi programları kullanıyorsanız isimlerini söylerseniz ben kendim de araştırabilirim.

  9. uefi windows 8.1 kurdum, blue_life'ın auto ghost hdd dosyasını kullanıyordum daha önce yani uefi yokken şimdi de bu şekilde yapayım dedim ama sonra gugılladığımda grub menüsü uefi desteklemiyormuş eğer doğru anladıysam. biraz daha gugılladım ama başım döndü.

     

    - sistemin yedeğini alıp grup menüsü yapamayacak mıyım uefi yüzünden?

     

    - yoksa bu konunun en başındaki anlatımlardan "Windows Önyükleme Menüsüne Grub4dos Eklemek" konusu yardımıyla yapabilir miyim?

     

    - ya da bulamadığım başka bir yöntem mi var, grub menüsü ekleyip ghostla yedek alma hakkında? yardımcı olabilir misiniz?

  10.  

    Kırmadım ama.içinde önemli bir şey yok ki. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları   2013-ÖSYS TERCİH KILAVUZU kırıp  ne yapacan bunu.

     

     

    o bahsettiğin şey değil ki bu. Bu dergi yukarıda da bahsettim turkcell dergilik uygulamasından aldım. ücretli bir dergi. eğer şifre kırılabilinirse ücretli bütün dergilere ulaşılabilinir...


    Weeny Free PDF Password Remover

    şifresini öğrenipte ne yapacaksın kirdiktan sonra

     

    bu verdiğin program şifresi bilinen pdfdosyasının şifre isteme özelliğini kaldırmak için. kırınca diğer ücretli dergilerle birlikte paylaşım yapacağım.

×
×
  • Create New...