Jump to content

czshow

Üye
  • Posts

    1319
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • Istanbul/Kağıthane

Recent Profile Visitors

2647 profile views

czshow's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

14

Reputation

  1. CentOS Red Hat firmasının dağıtımı olan bir işletim sistemidir. Red Hat Enterprise Linux (RHEL) kaynak kodları üzerine kuruludur. Linux işletim sisteminin dağıtımıyla uyumlu olan CentOS bağımsız yazılımcılar tarafından geliştirilmiştir. Web sunucularında gösterdiği yüksek performans nedeniyle bilişim uzmanlarının ilk tercihleri arasında yer alan CentOS X86 PAE ve x86-64 tip mimarili işlemcilerle sorunsuz şekilde çalışır. CentOS’u diğer Linux dağıtımlarından ayıran en önemli nokta uzun vadeli desteğe sahip olmasıdır. CentOS uzun vadeli desteğinin yanı sıra her zaman güvenli bir işletim sistemine sahip olmanızı da mümkün kılar. Bu işletim sisteminin piyasada sunulan sürümleri 10 yıl süreyle desteklenir. Linux’un sayısız dağıtımından biri olan CentOS’un piyasadaki kullanımı oldukça yaygındır. Bu işletim sistemi web hosting alanında Cpanel kontrol paneli üzerinden çalıştığı için kullanıcılar tarafından yoğun şekilde tercih edilir. CentOS sanal sunucularda Cyberpanel, VestaCP, Centos Web Panel ve Plesk gibi web hosting kontrol panelleri için de kullanılır. CentOS’un paket yöneticisi yum olsa da CentOS 8 ile birlikte dnf de hizmet verir. CentOS’un en önemli özelliklerinden biri Linux’un diğer dağıtımlarına oranla daha stabil bir kullanım sunmasıdır. Bu stabil kullanımın temel nedeni işletim sisteminin paket güncellemelerinin daha az sıklıkta olmasıdır. Şayet CentOS kullanırken belirli yazılımların güncellemesini yapmak isterseniz bunu manuel şekilde gerçekleştirmeniz gerekir. CentOS’un stabil kullanımı web sunucusunun performansını da olumlu şekilde etkiler. http://mirror.radoreservers.com/centos/7.9.2009/isos/x86_64/CentOS-7-x86_64-Everything-2207-02.iso http://repo.boun.edu.tr/centos/7.9.2009/isos/x86_64/CentOS-7-x86_64-Everything-2207-02.iso http://mirror.netdirekt.com.tr/centos/7.9.2009/isos/x86_64/CentOS-7-x86_64-Everything-2207-02.iso http://ftp.linux.org.tr/centos/7.9.2009/isos/x86_64/CentOS-7-x86_64-Everything-2207-02.iso
  2. TTnetden ümidi kesebilirsiniz. Türkcell sürekli altyapı yatırımlarını arttırıyor. 2015 vizyon açıklamalarında turkcell her yere fiber getiricem derken ttnet upload limitini kaldırıcaz diyor. Zaten biliyorsunuz 4G hizmeti için test aşamalarındalar, ttnet neden hala bu kadar umursamaz aklım almıyor.
  3. PassMark BurnInTest Pro 8.0 Build 1031 Bilgisayarınızda oluşabilecek herhangi bir donanımsal hata ilerleyen zamanlarda maddi olarak canınızı bir hayli yakabilir. BurnInTest ile donanımsal olarak oluşabilecek sorunları önceden kestirerek bu sorunlarla ilgili önlemler alabilir ve doğal olarak bilgisayarınızı koruyabilirsiniz. BurnInTest bir bilgisayarın aynı anda hem dayanıklılık hem de güvenilirliğini test etmek için gerekli bütün testleri bir arada uygulayan kolay kullanımlı bir yazılımdır. Bilgisayarınızın donanımsal parçalarıyla ilgili yapılan her test sonucu kendi kategorisi altında listelenerek size bildirilir. Bu şekilde herhangi bir donanımınızda bir sıkıntı varsa kolayca anlayabilirsiniz. BurnInTest ile donanımsal hataların önüne geçebilir, bilgisayarınızı koruyabilir ve aynı anda Windows işletim sisteminizi stabil bir şekilde kullanabilirsiniz. :download1:
  4. AnyToISO Professional 3.6.3 Build 490 Multilingual AnyToISO, kullanıcıların ISO dosyalarını düzenlemeleri için geliştirilmiş bir yazılımdır. Windows için mükemmel bir ISO oluşturucusudur. İnternette popüler olan CD/DVD imaj formatlarının neredeyse tamamını destekler (NRG, MDF, UIF, DMG, ISZ, BIN, DAA, PDI, CDI, IMG, vb.). Bilgisayarınızda CD veya DVD'si takılı olmadan çalışmayan programlar için AnyToISO yardımıyla ISO olarak imaj alabilir ve bu programları CD veya DVD'ye ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Aynı zamanda internetten indirdiğiniz diğer imaj formatındaki dosyalarıda AnyToISo yardımıyla kullabilirsiniz. :download1: (6.7 MB)
  5. WebcamMax 7.8.9.2 WebcamMax kameralı chat meraklılarının severek kullanacağı eğlenceli bir program. Program MSN, Skype, Yahoo Messenger, ICQ benzeri hemen hemen tüm mesajlaşma programlarıyla uyumlu çalışıyor. Webcam üzerinden binlerce efekt eklemek dışında program yardımıyla webcam görüntünüz üzerinden film dahil istediğiniz başka bir videoyu paylaşabilir, veya kendinizi kaydederek efekt ekleyip video sitelerine upload edebilirsiniz. WebcamMax programını diğer webcam programlarından ayıran en önemli özelliği bilgisayarınPicture in Picture özelliği. Bu özellik aynı anda birden fazla ekranı web kamerası üzerinden paylaşabilmenizi sağlıyor. Böylece bilgisayarınızda izlediğiniz filmle kendi webcam görüntünüzü birleştirebiliyorsunuz. Ya da bilgisayar ekranınızı webcam görüntüsü üzerinden paylaşabiliyorsunuz. Göstereceğiniz ekranların büyüklüklerini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Film, video, ekran görüntüsü ne dilerseniz canlı yayın yapabilirsiniz. Programla eklenebilecek binlerce efekt ve animasyon dışında "paint" özelliği sayesinde chat sırasında ekrana çizimler yapabilir, yazılar yazabilirsiniz. Yine programla kendi efekltlerinizi hazırlamanız da mümkün. WebcamMax ile AVI veya ASF formatında kayıt yapılabiliyor. Kaydedilen videoları editlemeniz ve efektlerle eğlenceli hale getirmeniz de mümkün. Bu videoları video sitelerine veya blogunuza upload edebilirsiniz. Aynı şekilde webcam yardımıyla fotoğraf kareleri yaratmanız da mümkün. Fotoğrafları JPG, BMP, GIF veya PNG formatlarında kaydedebilirsiniz. :download1: (25.5 MB)
  6. BurnAware Professional 7.8 Profesyonel bir disk yakma programı arıyorsanızBurnAware Professional tam size göre. BurnAware serisinin diğer üyelerinden çok daha geniş özelliklere sahip olan bu profesyonel disk yakma programı ile aynı anda birden fazla diski yakabilir, ayrıca disklerin içerisine özel kişiselleştirilmiş yorumlar ve bilgiler bırakabilirsiniz. CD/DVD ya da herhangi başka bir tür diskinizi silebileceğiniz gibi bu disklere format da atabilirsiniz. Bu sayede çok daha temiz ve yeni yazdırma işlemlerine karşı hazır bir diskiniz olmuş olur. İçerdiği özellikler ve seçenekler ile birlikte çok para verip almanız gereken popüler disk yakmaprogramlarına güzel ve ucuz bir alternatif olan BurnAware Professional ile başka hiçbir disk yakma programına ihtiyacınız kalmayacak ve tüm işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. :download1: (8.3 MB)
  7. NsaSoft Product Key Explorer 3.8.2.0 Kurduğunuz yazılım veya oyunların serial keylerini unuttuysanız bu program ile tek tıkla bulabilirsiniz 500den fazla yazılım serialini size kolayca gösterir. :download1: (5.8 MB)
  8. save2pc Ultimate 5.42 Build 1507 save2pc, eski adıyla YouTube Downloader ile YouTube ve Google Video sitesinden videoları bilgisayarınıza indirip, istediğiniz video formatına çevirebilirsiniz. save2pc çok kolay bir kullanıma sahip, sadece YouTube sitesinden adresi kopyalayın ve programa yapıştırıp OK düğmesine basın. save2pc ile indirmiş olduğunuz videoları avi veya mpeg formatında kaydedebilirsiniz. :download1: (5.8 MB)
  9. aynen dediğin gibi 5.9 la zaten sistemin puanını tutup dibe çekiyor :D ama arkadaşın başka düşük varsa onlara da dikkat etmesinde fayda var. SSD zaten fark ettiriyor o en kolay değişim.
  10. yanlış anladın :D sistemin komple donanım derecelendirmesinde, Windows'un vardı puan veriyordu sisteme orda harddiskin diğerlerinden aşırı geri kalıyorsa SSD seni uçuracaktır.
  11. Bilgisayarı derecelendirme yap en düşük puanı harddisk alıyorsa SSD öneriyorum. İllaki farkı çok hissedersin ama oyun konusunda öyle fazla bir değer artışı göremezsin, sadece açılış konusunda fark yaratıyor. Öncelikle senin SSD'yi seçme amacını öğrenmemiz lazım. Sunum filan yapacaksan çok etkili oluyor, okulda masaya laptopu koyup kabloyu bağlayana kadar tüm sistem açılıp hazır duruma geliyor. Ama oyun konusunda düşünüyorsan dediğim gibi sistemini derecelendir ve en düşük olanı yükseltmeye bak.
  12. Macro Expert 3.4.9 Build 4474 Programdan kısaca bahsetmek gerekirse. Sizin girdiğiniz komutları tuşları ya da mause tıklamalarını kendisi tekrar eden bir nevi bot yazılımıdır. Bunun dahilinde diğer makrolardan ayrılan özelliklerini yazayım. Bir kaç inceleme yaptığımda programı belli bir zamanda aktif olacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Macro recorder programları gibi arka planda sizin kısayol tuşunuzu bekleyip bastığınız an aktif olabiliyor ve duraklatılabiliyor. Makronuzun başkaları arafından kullanılmasını istemiyorsanız şifreleyebiliyorsunuz. Ben daha kullanmadım ama üreticiler içinde mause and keyboard recorder bulunduğunu söylüyor. Bu da bizim yaptığımız işlemleri hafızasına alıp sonra tekrardan kendisinin yapmasını sağlıyor. İnternette eski versiyonuyla bi arkadaş oyun için combo tasarlamış örnek olarak buna bakabilirsiniz http://www.youtube.com/watch?v=4iHIfyALrBI :download1: (5.5 MB)
  13. Kingston hyperx 3k 120 gb aldım. laptop zaten iyiydi canavar gibi oldu. Cd sürücüsünü iptal edip ssd takmanızı öneriyorum. zaten artık cdden yapılacak bir iş kalmadı formatlar da usbden.
  14. Ekran kartın 183. sırada pek iyi sayılmaz ve segmentinde şöyle bir açıklama var "Modern games should be playable with these graphics cards at low settings and resolutions. Casual gamers may be happy with these cards."   Sana tavsiyem sonraki pc seçimlerinde bu listeden ekran kartına bakıp en azından 125'ten yukarısında bir grafik kartı seçmen.
×
×
  • Create New...