Jump to content

mintax

Üye
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mintax's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

3

Reputation

  1. Herkese merhaba, Bu çalışma yazılanlar itibarıyla tam aradığım gibiydi. Bu nedenle kurup denemek istedim. İki denemeden sonra şu gözlemlerim nedeniyle silmek zorunda kaldım. Hatasız kuruldu ve hızlı bir şekilde aktive oldu. Bunlar güzeldi. Ancak, ATI Mobility sürücüleri yükleme hatası verdi. 3-4 farklı versiyon denedim çözemedim. Lisanslı Office 2010 64bit setup dosyası çalışmayı reddetti. Kesinlikle başlatmam mümkün olmadı. Diğer ofis versiyonları font kayıt sorunu çıkardı. Windows Update çalışıyor ama sürekli yükleme hataları veriyor. Sonuç olarak vazgeçtim. Bu sorunlar benim donanımım nedeniyle olmuş olabilir. Belki biraz eski kalmış olan dizüstü bilgisayarım bu paylaşımdan çıkarılmış bazı bileşenlere özellikle ihtiyaç duyuyor, bilemiyorum. Sonra aynı bilgisayara dokunulmamış MSDN LTSC win10 enterprise kurdum. Bu sorunların hiçbiriyle karşılaşmadım. Şu an sorunsuz çalışıyor. Lisanslı windows 7'yi update yoluyla win 10 yapınca bilgisayar çok ağırlaşıyor. O yüzden lite bir sürüm arıyorum ama sanırım uygun bir sürüm bulmak mümkün olmayacak.
  2. Bu hata ile 2 ay civarında uğraştım. Defalarca format atmama rağmen düzelmedi. Sonra başka bir bilgisayarda hazırladığım Kaspersky tarama CD'si ile tarayınca pek çok dosyama Pioneer.CZ virüsünün bulaşmış olduğunu gördüm. USB windows kurulum dosyalarıma da bulaşmış. Windows DAZ loader dosyasında bile vardı. Böyle olunca format atar atmaz yeni sisteme de bulaşıyormuş tabi. Çok sıkı bir virüs taramasıyla temiz bir usb boot belleği oluşturup sistemi herşeyiyle yeniden kurdum. Temiz bir bilgisayardan indirdiğim aktivasyon programıyla aktive ettim. Bu saçma sorun kalmadı. Ama tam temizlik çok uzun sürdü. Tüm yedeklerime, harici disklerime bulaşmıştı. Elbette başka nedenlerle de bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Benimki Pioneer.CZ denen virüsmüş. Defender aynı virüsü Foxif gibi bir isimle tanıyor. Bilginiz olsun.
  3. Mesajınızdan dosyalar kullanılabilir gibi bir anlam çıkıyor. Kaspersky'den gelen uyarı içeriklerine bakınca bence kesinlikle kullanılmamalı. İndirdiğim ISO dosyasından bu dosyaları sileceğim. Diğer kullanıcılara da aynısını yapmalarını, hatta farklı antivirüs programlarıyla da taramalarını tavsiye ederim. Farklı uyarılar alan varsa burada paylaşıp kullanıcıları bilgilendirmelerinde büyük yarar var.
  4. Hocam merhabalar, Pek çok virüs uyarısı var. https://ibb.co/SvTr5w3 \$OEM$\uac.exe\script.au3 HEUR:Trojan.Script.Generic \$OEM$\font.exe\script.au3 HEUR:Trojan.Script.Generic \$OEM$\click.exe Trojan.Win32.Delf.ekcz \$OEM$\aero.exe\C:\Documents and Settings\BLACK SEA XP\Desktop\CURSOR PACK.EXE Trojan.Win32.Scar.rszb \$OEM$\aero.exe\script.au3 HEUR:Trojan.Script.Generic
  5. Acronis premium yüklemesi için Registry'ye bazı şeyler yazıyor sanırım. DISM ile bunu yapmak mümkün mü?
  6. Buraya nasıl program ekleyebilirim. Özellikle antivirus, partition manager, acronis için soruyorum. Eğer basitçe başka bir başlık altında anlatılmışsa linkini atsanız yeter. Teşekkürler.
  7. Emre hocam merhabalar, Sorunsuz kurdum. Temiz bir çalışma, teşekkürler. Birbiriyle ilgili olduğunu düşündüğüm iki sorunum var. 1) Neredeyse her dosya kopyalama işleminde admin yetkileri sağlamalısınız diyor. Özellikle Program Files klasöründe değişiklik çok zor. Patch programları kesinlikle çalışmıyor. 2) Autorun.inf dosyaları kopyalanırken hata veriyor. Bu dosyalar kaynak tarafta olmasına rağmen kopyalama programı dosya bulunamadı diyor. Örneğin ISO dosyasını USB'ye yüklerken bile autorun dosyaları kopyalanamıyor. Yardımlarını bekliyorum.
×
×
  • Create New...