Jump to content

yarimpower

Yeni Üye
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yarimpower

  1. forjest, 05.05.2020 - 13:57 yazdı:

    Kurulumu nasıl başlattınız,ayrılan disk alanı vb. ayrıntılara yer verilmediğinden (hata iletisinin çıktıları vb.) olmadığından buradan yorum yapmam yanlış olacaktır. Windows yanına kurulacaksa eğer,ayrılmış disk alanının sisteme bağlanamaması ile alakalı olarak sistem kurulmamış olabilir. Linux dağıtımlarında genellikle bilinen birşeydir eğer hata hdd'lere bağlantı ile alakalıysa. Diğer taraftan ubuntu,mint kurulumundan farksız olarak aynı yapıya sahip ubiquity kurulum aracıyla kurulum yapılmakta. Bunlarla alakalı olarak çeşitli makale video resimli açıklamalı incelemler ön araştırmalar yapasanız eğer kurulumda herhangi bir sorun yaşamadan sağlıklı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.Bahsettiklerimin dışında olan, farklı birşey olacağını zannetmiyorum bu gibi ileti ve yorumlar çoğunlukla forum ve sitelerde rast gelinen yaşanılan durumlar şahsi olarak ilk zamanlar kendimde çok kez yaşamışlığım vardır.

    İlave bilgi : Cihazınız uefi mod ise,ayrılan disk alanını gpt olarak sistem entegre etmelisiniz ve efi boot loader için 512 mb gibi bir alan ayırarak 1.işlem olarak efibootloader,2.root seçeneği ext4 / root olarak diskleri mount etmelisiniz. (Uefi mode'a sahip) cihaz ise şayet.

    Kurulumda kablolu_eternet ağ bağdaştırıcısını takarak sistem kurulumunda güncelleme,ve harici donanımlar seçeneklerini işaretleyerek kurulum yaparsanız eğer otomatik olarak sisteminize uygun olan_sürücüleride yükleyecektir. İstisnada olsa bu gibi durumlar her linux dağıtımında olduğu gibi normal karşılanmaktadır. Çoğunlukla açık kaynak sürücüler otomatik olarak bir çok sürücüleri  tanısalarda farklı x bir sürücüde online bağlantı yoluyla çözüme ulaşabileceğide zaten bilinmektedir. Bazen bu gibi durumlar için, harici wifi adaptörleride çözüm olabilmektedir.Atheros chipsetli olan wifi cihazları çok yaygın olduğundan linux'ün sevdiği chipsetler genellikle otomatik olarak hemen tanınırlar buda ayrı birkonu farklı birşey maalesef elimden gelememekte donanımlar hususunda kolay gelsin.

    Tekrar merhaba..

    Yazdıklarınızı dikkatle okudum ve adım adım uyguladım.480 SSD nin tamamını kurulum için ayırdım.İngilizce kurulum yapıyorum en son kısımda hardware config kısmında hata veriyor bilgisayarımdaki herhangi bir donanım ile uyumsuz olduğu kannatine vardım.
    Emekleriniz ve yardımınız için sonsuz teşekkürler..

     

     

     

×
×
  • Create New...