Jump to content

dilardi

Üye
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dilardi

  1. MBR sistem için Windows 10 da bile kullandığım Nt6 HDD installer ile Windows 11 de kurulabilir mi? Winpe ile D sürücüsünün ana dizinine ISOyu açıyor ve nt6 HDD installer ile boot ayarını otomatik yapıyordum. Kurulum aşamasında diskin C: bölümünü silip kuruluma devam ediyordum. Uefi sistemde veya Windows 11de hiç denemedim.
  2. Rufus ile Usb yükledim, pc gördü, nhvboot menü açıldı ve seçim yaptığımda birşeyler açılır gibi yapıyor açılmıyor. İçine ilave iso, wim vb dosya mı eklemek gerek ve hangi klasörlerine eklenecek?
  3. Acemiler için -menü falan oluşturmadan- hazır menü ile usb den XP kurma dosyası yok mu? 2012 versiyonu vardı, mb-USB ve NT5 setup iso exeleri aynı dosyada idi ve C sürücüsüne açıp nt5 setup iso exesiyle bazı dosyalar oluşturuyor, ilk açılan dosyada ilgili klasöre kopyalamayla değişim yapıyor ve MS USB ile flashbelleğe aktarıyorduk.  Bu dosyaları kaybettim ve bir daha yapamıyorum. Böyle hazır bir dosya verecek veya köre fil tarif eder gibi anlatacak yokmu? En azından verilen son paketlerdeki açıklamalar güncellensin.
  4. Linklerde Fundamental iso ve xp exe olarak iki dosya var, kastettiğiniz hangisi? Fundamental olanı indirdim, winrarla açtım tarih 2006, anlam veremedim! 
  5. Sistem gayet hızlı ve başarılı, ancak Dell İnspiron 2200 laptopa kurdum ama wirelessi aktifleştiremedim, üstelik 3g modemi de tanıtamadım. karıştırmalarım sırasında aracı programla wirelessi çalıştırabildim ama 3G modem yüzünden kaldırmak zorunda kaldım. Sistemi beğendiğim için kullanmak istiyorum, çözüm için yol gösterecek varmı?
  6. Bu isoyu 2 defa CD yazdırmak istedim sorun çıktı, çooook uzun sürmesinden dolayı usb oluşturmayı tamamlayamadım. Tam bozuk diyorken açıklamaları okudum. Awengers44 ve diğer arkadaşlardan bu isoyu, (Stone'nin son XP modifiyesinde olduğu gibi) Bluelife'ın USB'ye atma yönteminin dosyalarını hazırlayıp yükleyen olursa çok makbule geçecek.
  7. Blue_life'ın iso dosyasından XP kurulumu ile ilgili araştırma yaparken böyle bir programla karşılaştım (Malum değişiklikler ile benim gibi yarı acemiler için zorlaşmıştı) . WinNTsetup programının tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım. Ya blue_life'ın yaptığı gibi grup4dos yöntemi ile bütün windows sistemlerini kurmaya yarıyor ya da NT6 Hdd programı gibi Harddisk üzerinden sistem kurmaya yarıyor.  Netten arattığımda bazı sitelerde açıklamalar gördüm ama yabancı dilde olduğu için anlayamadım.   WinNTsetup 3 programı ve kullanımı hakkında bilgisi, deneyimi olanlardan paylaşmalarını bekliyorum.
  8. klavye ve fare takımının klavyesi ile başka bir fare/klavye takmış iseniz sorun çıkarabilir. çakışma olmaması için takım olmayan fare ve klavye dene. başıma böyle bir sorun gelmişti.
  9. Barış Sevenin çalışmasında bulunan extra programların da güncel sürümlerini  eklerseniz daha güzel olabilir.
  10. Belgelerim klasörünü açınca sağa sola tıklarken arşiv olarak indirilsin mi diye soruyor. OK dersen hızlı olarak belgelerimdeki bütün dosyaları Download.zip(veya rar) şeklinde indiriyor. 
  11. Cd sürücü ve usb den kurmak için epey uğraştım. Sanırım dvd sürücüm sorunlu. Blue Life'ın anlatım ve çalışmalarından yararlanarak USB'ye attım ve kurdum. kurulum sonuna doğru bir dosya hatası veriyor ama sorunsuz da kuruluyor.Hata -sanırım USB security programı için oluşuyor ve- kurulum bittikten sonra kaldırıp programın setup dosyasıyla tekrar kurulunca düzeliyor.. Güvenli kip çalışıyor. RocketDock ile yapılan win8 masaüstü bana uymadı, sildim. Biraz güncelleme çıkıyor. NetFrame dosyasını arşivimden yükledim, bu konuda 2 güncelleme başarısız oluyor. Bilgisayarımda 4 donanımı (harici grafik, harici grafik audio, Onboard ses, bus... ve ethetnet zorlamayla) tanımadı, sonradan kurdum. Ayarlamalarımdan sonra şimdilik iyi ve stabil gibi. Ancak kafama takılan şey, kurulum sırasındaki görsel ve açıklamalarda "yandex browser kurulmuş gibiyken  kurulum sonunda hiç iz yoktu. Doğrusu bilgisayarı etkileme, bağlantı yükleme vb sebeplerle Yandex, yadi konusunda tereddütlüyüm.
  12. Kurulumda sistem seçerken Klavye veya farenin çalıştığı belirsiz gibiydi. Fare hiç çalışmadı, klavyenin ise neyi işaretlediği çok çok belirsizdi, tahminen seçtim desem yeridir. Bu arada Klavye-fare kablosuz set(geçen sene BİM'den almıştım.) Sorun neden olabilir?
  13. Yorumlar güzel ancak bazı özelliklere farklı yorumlar yapılabilir. Şöyleki: "Kafirlerin yüzlerinin kararması"ndan kasıt, Bilgisayara çok fazla bakılmasından dolayı radyasyon etkisiyle cilt ve göz vb. hatta fizyolojik yanında psikolojik başka hastalıklara da sebep olabilmesi olabilir. "Müslümanların yüzünün parlaması"ndan kasıt; bağımlı olmadan faydalı şekilde kullanılması ile bilgi ve dolayısıyla iman artmasını sağlaması olabilir. Yine "hınzır gözü"ne benzemesi müstehcenliğe, "fil kulağı"na benzemesi geniş ve yayvan yüzeyine işaret olabilir. Hatta Bilgisayar teknolojisini kullanan gelişmiş (filmlerdeki gibi yarı insan-hayvan veya akıllanmış)Robotlara işaret olabilir. "Kıl" konusunda açıklama yok, varsa da bana anlaşılmaz ve açıklayıcı değil gibi geldi.
  14. 1 haftada indirdim ve kurdum. Sistem benim laptopta yavaþ gibi geldi. Administrators, default gibi ilave kullanýcýlarý falan kaldýrayým dedim bazý dosyalara ulaþamadým. Hýzlý baþlat oluþtururken application data(ve diðeri app data) adlý iki dosya var(normalde tek oluyordu) ve birinin açýlmasý için trusted installer kullanýcýsýndan izin almalýsýnýz gibi uyarýlar verdi.Ayný uyarý C sürücüsünde önceden görmediðim bazý dosyalarý silerken de çýkýyor. Bu kullanýcý nedir ve neden bazý dosyalarý açamýyorum?
  15. Nero ile ve paketten çıkan yazdırma programı ile düşük hızda yazdırmama rağmen açılışta boot ekranı çıkmıyor.Çözümününe yardımcı olacak varmı?
  16. win7 için NT6 hdd installer v2.8.7 programını Türkçeleştirebilirmisiniz? Xp için de böyle bir program, güzel olurdu...
  17. sanallık(virtual) gerektiriyor sanırım.
  18. [quote name='sword86' date='13 June 2011 - 07:23 ' timestamp='1307949834' post='1028826'] vestel kasasız pc'de windows kurulumunu nasıl yapabilirim... Flash tanmı kurucam yoksa recover varmıdır. [/quote] Win7 için iso'yu D sürücüsüne açarak harddiskten kurulum sağlayan program vardı(galiba nt6 v2.8.5 idi). Belki XP gibi diğer windows sistemleri için de vardır.
  19. herhangi bir gt540 cihazından backup (yedekleme) klasöründen nvm dosyası sorunu çözebilirmiş, bulamadım. Yardımcı olabilecek varmı?
  20. Android sisteme sahip LG GT540 model telefonum rom yüklenirken çöktü, Boot'u silindi.Jtag işlemiyle düzelttirdim ancak imeisi silindiği için şebeke görmüyor. Bu konuda bilgisi, desteği olacaklardan yardım bekliyorum.
  21. Android sisteme sahip LG GT540 model telefonum rom yüklenirken çöktü, Boot'u silindi.Jtag işlemiyle düzelttirdim ancak imeisi silindiği için şebeke görmüyor. Bu konuda bilgisi, desteği olacaklardan yardım bekliyorum.
  22. kingsoft office 2008 çok güzel bir program türkçe yaması da olsa!
  23. bu çalışmayı masaüstü PC de verimli olarak kullanabiliyoruz, teşekkür ederim, ama ben dizüstünde de kullanmak istedim çalışmadı. neden çalışmadı ve başka çözüm öneriniz var mı?
×
×
  • Create New...