Jump to content

cyclerboi

Üye
  • Posts

    355
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • Adana

Recent Profile Visitors

6027 profile views

cyclerboi's Achievements

  1. ssd taktık, tüm sürücüler ofis, java, e-imza gibi programlar yüklendi. açma kapama tuşuna bastıktan yaklaşık 9 saniye sonra masaüstü açılıyor. sürekli internete bağlı. oyun oynanmıyor. uzaktan işlem yapıyor. biraz deneme yanılma ile ilgili bir durum.
  2. arkadaşımda acer marka i5 4. nesil işlemci, 8 gb ram ve senin bahsettiğin aynı model ekran kartı var. orijinal windows 8.1'i windows 10'a yükseltince dondu. açma kapama düğmesine basarak kapanıyordu sadece. ama her açılışta masaüstü gelmeden donuyordu. microsoftun sitesinden indridğim orijinal iso ile windows 10 format attım açıldı, ama güncelleştirmeleri yüklerken dondu. mecburen windows 7 yükledik. ama kullandığı programlar win 10 isteyince çare aramaya başladık. çözümü bilgisayarı format atınca hiçbir internet ağına bağlamayarak buldum. hatta tek tek deneme yaptım. başka bilgisayardan driverları indirip sırayla kurdum yeniden başlattım ve bekledim. ekran kartı sürücüsünü amd'nin sitesinden indirdim. herhangi bir donma gerçekleşmedi. yine internete bağlamayarak, microsfotun sunduğu büyük kalite güncelleştirmelerini başka bilgisayardan indirdim ve kurdum. yine donma gerçekleşmedi. sonra internete bağladım ve şimdilik sorunsuz çalışıyor.
  3. Win 7'nin de dokunmatik desteği var. yeter ki driverını yükleyin. bilgisayarın marka modelini arattırırsanız, gerekli driverları bulabilirsiniz. bende Hometech marka ikisi bir arada bilgisayar var. birkaç defa usb'den format atmak zorunda kaldım. sürücüsünü yüklemedikçe dokunmatiği çalışmıyor.
  4. bilgisayarın saat ve tarih ayarı güncel olmalı. çünkü internet siteleri yayınladıkları sertifikaları bilgisayarın saat ve tarih ayarına göre düzenliyorlar.
  5. power tuşu da arızalı olabiliyor. benim kasam yaklaşık 15 yıllık. bir ara power tuşu basılı kalmış. açıp kapatıyordu. devre temizleyici spraylerle temizlenebiliyor. eğer el yatkınlığınız varsa kasanın ön kısmını çıkartıp power switchi temizleyebilirsiniz.
  6. merhaba arkadaşlar. evimdeki ağı genişletmek için powerline adaptör almak istiyorum. Tp link markasının şu modelini inceledim. üstündeki prize başka bir cihaz hatta uzatma kablosu bile takabiliyormuşuz. burada aklıma takılan bir durum var. ben bu prize yüksek watt çeken bir cihaz taktığımda (ütü, elektirk süpürgesi vb...) cihaza sorun çıkarma durumu olur mu? kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. iyi günler. not: kablosuz olanları tercih etmiyorum. çünkü harici hdd taktığım bir router kullanıyorum.
  7. normal zamanlarda ben de benzer şekilde iade ya da değişim yaptım onda sorunum yok zaten. ama şu dönemde kota uygulamaya başlamışlar. şikayetvar sitesinden şikayet oluşturdum. n11'den sorunla ilgilendiklerine dair mesaj geldi. artık otomatik bir cevap mı yoksa gerçekten "ilgileniyorlar" mı bilmiyorum.
  8. merhaba arkadaşlar. 2 gün önce n11'den tıraş makinesi satın aldım. düğmesindeki bir sorun yüzünden üzerine iyice bastırınca çalışıyor. ben de iade etmek istedim. bugün iade formu oluşturdum. yurt içi kargoyla ücretsiz göndermek üzere bir kod verdiler. saat 11'de kargoya gittim. n11'in iade kotası uyguladığnı ve bugünlük sistemin kapandığını söylediler. yine de kodu denediler ama nafile... yarın sabah açılınca gel ama garanti veremeyiz dediler... kodun süresi cumartesi doluyor ve cuma günü sokağa çıkma yasağı başlıyor. yasağı boş verelim, ben durmadan kendimi riske atıp dışarı mı çıkacağım? böyle bir çalışma düzeni nasıl olabilir? daha önce benzer bir şeyle karşılaştınız mı? o kadar güvenip alışveriş yapıyoruz karşılaştığımız duruma bakın. bundan sonra n11 sitesinden alışveriş yapmayı düşünmüyorum. sizin de bilginiz olsun diye paylaşmak istedim.
  9. arm tabanlı işlemci kullanıyor ve bu yüzden sadece kendi mağazasındaki programlar yüklenebiliyor. ayrıca windows 10'a yükseltme yapılamıyor, format atılamıyor. iki üç ay önce elime aynı tabletten geçti ve maalesef işlemciden kaynaklı olmuyor.
  10. burada sadece, USB flash diklerin paylaşımı ile ilgili bilgi var. yazıcı paylaşımı ile ilgili bir bilgiden bahsedilmemiş. desteklemiyor olabilir. Linksys'in bir routerını kullanıyorum ve yazıcı, harici disk, usb flash sürücüleri hatta usb'den çalışan 3g modemleri de destekliyor. belki sendeki sadece harddisk ya da usb flash sürücüleri destekliyordur.
  11. gerekli olan programlar 1- Kingoroot 2- mobogene 2.2.2 sürümü (daha yeni versiyonları tabletteki programları görmüyor, görse bile kaldırmıyor) 3- ADB driver (sürücüsü) video: ve bu videodaki arkadaşın yaptıklarını yapman gerekiyor. yalnız şöyle bir sırayla gitmen lazım. tableti sıfırlayacaksın. videodaki arkadaşın bahsettiği ayarlar kısmına gelip geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklama modunu aktif hale getireceksin ve ardından tableti bilgisayara bağlayıp sürücüler yüklendikten sonra kingoroot ile rootlayacaksın. mobegene Root atamıyor. ondan sonra mobegene ile bağlanıp, bahsi geçen programları kaldıracaksın. iki hafta önce 2 tableti bu şekilde rootladım. biraz düzensiz yazmış olabilirim. takılıdığın bir yer olursa yine yardımcı olurum
  12. orijinal rom genelde sorunu çözüyor. benzer bir sorun s4 kullanırken başıma gelmişti. deneme amaçlı farklı romlar kurdum. beğenmeyince orijinaline döndüm ama bu arada imei silinmiş. *#06# yapınca sadece "null" yazısı geliyordu. çözümü de ufak bir iso dosyasını yüklemek oldu. şuan hatırlamıyorum. ama kesinlikle ilk başta orijinal rom yüklenmeli.
  13. Merhabalar. Evimde uydu nete ait netmaster docsis3 modem ve bu modeme bağlayıp interneti dağıttığım linksys11626 router var. sadece masaüstü bilgisayarım modeme bağlı. tv ve cep telefonları routera bağlı. routerun üzerindeki usb girişine harici hdd taktığımda ve routerın ayar sayfasından paylaşıma açtığımda, routera bağlı bütün aygıtlarla hdd'nin içine girip, resim, müzik ve videolara erişim sağlıyorum. routerun arayüzünde ftp ve medya paylaşım seçenekleri var. bu arada modemin ağ geçidi 192.168.0.1; router'ın ise 192.168.1.1. modeme bağlı masaüstü bilgisayarımla bu hddye erişebiliyorum. indirdiğim filmleri ağ üzerinden hdd'ye atıp televizyondan izleyebiliyorum. yalnız burada şöyle bir sıkıntı var. routerın arayüzündeki ftp sunucusunun bana verdiği adres ftp://192.168.0.10:21(modemin ağ geçidini kullandığı için bu numarayı veriyor) ve sadece ağ üzerinden bağlıysam giriş yapabiliyorum. uzaktan erişim sağlamam için hangi ayarları yapmam gerektiğini bilmiyorum. burada yapmak istediğim şey, gerektiğinde bazı dosyalarıma evde olmasam da erişebilmek. bulut sistemlerini kullanıyorum ama bu şekilde kendi sürücüme nasıl bağlanacağımı bilmiyorum. şimdiden teşekkürler.
  14. samsung telefonlarda wifi direct diye bir seçenek var. hem ekranı görebiliyorsun hem de içerikleri... telefonla tv'nin aynı ağda olması yeterli. telefonun ayarlar ksımından ulaşılabiliyor. benzer bir seçenek LG telefonlarda da var diye biliyorum.
  15. oyun inerken telefonun hafızasını kullandığı için de aynı hatayı veriyor olabilir.
×
×
  • Create New...