Jump to content

Semih5555

Üye
  • Posts

    151
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • Samsun

Recent Profile Visitors

1193 profile views

Semih5555's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

13

Reputation

  1. İndirme adresi kaldırılmış sanırım arşive ulaşılmıyor
  2. Aralarından birkaçını kullandım, ilaç gibi geldi. Teşekkürler
  3. Halihazırda yüklü olan Windows'u ben yüklemedim, fabrika çıkışı yüklü gelen Windows var içerisinde. Şu an Windows ISO'sunu USB'ye atıyorum, birazdan denemiş olurum. Hocam çok teşekkür ediyorum, evet şimdi Boot etmeyi başardım. Ancak x64 UEFI bulunamadı diye bir hata aldım, bilgisayarda 2 GB Ram olduğu için 32 bit bir sistem yüklemeyi denemiştim. Sanırım bilgisayar kabul etmedi, bunu tam olarak anlayabilmiş değilim, aynı sorunu yaşayanlardan 32 bit yüklenemediğini yazanlar olmuştu. Emin olamadım açıkçası. Şimdi 64 bit bir sistem indirip deneyeceğim, sanırım bu sefer olacak.
  4. Ventoy'u indirip, USB'yi seçip Install yaptıktan sonra direkt ISO dosyasını mı atıyoruz USB'ye?
  5. Hocam USB'den daha önce defalarca belki de yüzlerce kez boot yaptım, Windows yükledim. O konuda problem yok, her şeyi gayet düzgün yaptığıma da eminim.
  6. Bios'taki tüm seçenekler bunlar. Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın sanırım şarjı az olduğu için ekranı parlaklığı düşüktü ama sanırım belli oluyor.
  7. Bir üst menüdeki ayarları açman gerekiyor derken hocam, nasıl yapıyorum bunu?
  8. Bios'ta Legacy seçeneği yok. Zaten seçenekler de çok kısıtlı. Bios'u en güncel sürüme güncellememe rağmen bu seçenekler bende gözükmüyor.
  9. Hiç başlayamıyorum. Boot edemeden bu hatayı alıyorum.
  10. Bios ayarlarında Usb Boot Disabled diye bir ayar yok hocam. Tüm Bios'u kontrol ettim. F9'a basıp boot ayarlarına geldiğimde USB'ye ve içindeki dosyalara ulaşabiliyorum. Ulaştığımda bootmsgr.efi (isim yanlış olabilir) seçtiğimde yine aynı hatayı alıyorum. F9'a basıp boot ayarlarına geldiğimde USB'ye ve içindeki dosyalara ulaşabiliyorum. Ulaştığımda bootmsgr.efi (isim yanlış olabilir) seçtiğimde yine aynı hatayı alıyorum. Bu noktada aygıt bulunuyor olabilir mi?
  11. Merhaba. HP Pavilion x2 laptopum var, bir süredir kenarda duruyordu. Format atıp arada birkaç iş için kullanayım dedim ama ne denediysem deneyeyim sürekli aynı hatayı aldım. Bios güncelledim, Farklı USB'ler denedim. Farklı Windows sürümleri denedim, Rufus'tan MBR ve GPT olarak Windows oluşturup denedim, Bios'tan Secure Boot özelliğini kapatıp denedim. (Bios menüsünde Legacy Boot seçeneği yok.) Ne yapabilirim? İnternette net bilgi bulamadım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.
  12. x64 yazıyor ama 2 GB Ram ile 64 bit kullanmak sağlıklı olur mu?
  13. Sizce 32 bit mi 64 bit mi yüklemem gerekiyor? 4 GB Ram altına 32 bit diye biliyorum ama teyit etmek istedim.
×
×
  • Create New...