Jump to content

Semih5555

Üye
  • Posts

    151
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Semih5555

  1. İndirme adresi kaldırılmış sanırım arşive ulaşılmıyor
  2. Aralarından birkaçını kullandım, ilaç gibi geldi. Teşekkürler
  3. Halihazırda yüklü olan Windows'u ben yüklemedim, fabrika çıkışı yüklü gelen Windows var içerisinde. Şu an Windows ISO'sunu USB'ye atıyorum, birazdan denemiş olurum. Hocam çok teşekkür ediyorum, evet şimdi Boot etmeyi başardım. Ancak x64 UEFI bulunamadı diye bir hata aldım, bilgisayarda 2 GB Ram olduğu için 32 bit bir sistem yüklemeyi denemiştim. Sanırım bilgisayar kabul etmedi, bunu tam olarak anlayabilmiş değilim, aynı sorunu yaşayanlardan 32 bit yüklenemediğini yazanlar olmuştu. Emin olamadım açıkçası. Şimdi 64 bit bir sistem indirip deneyeceğim, sanırım bu sefer olacak.
  4. Ventoy'u indirip, USB'yi seçip Install yaptıktan sonra direkt ISO dosyasını mı atıyoruz USB'ye?
  5. Hocam USB'den daha önce defalarca belki de yüzlerce kez boot yaptım, Windows yükledim. O konuda problem yok, her şeyi gayet düzgün yaptığıma da eminim.
  6. Bios'taki tüm seçenekler bunlar. Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın sanırım şarjı az olduğu için ekranı parlaklığı düşüktü ama sanırım belli oluyor.
  7. Bir üst menüdeki ayarları açman gerekiyor derken hocam, nasıl yapıyorum bunu?
  8. Bios'ta Legacy seçeneği yok. Zaten seçenekler de çok kısıtlı. Bios'u en güncel sürüme güncellememe rağmen bu seçenekler bende gözükmüyor.
  9. Hiç başlayamıyorum. Boot edemeden bu hatayı alıyorum.
  10. Bios ayarlarında Usb Boot Disabled diye bir ayar yok hocam. Tüm Bios'u kontrol ettim. F9'a basıp boot ayarlarına geldiğimde USB'ye ve içindeki dosyalara ulaşabiliyorum. Ulaştığımda bootmsgr.efi (isim yanlış olabilir) seçtiğimde yine aynı hatayı alıyorum. F9'a basıp boot ayarlarına geldiğimde USB'ye ve içindeki dosyalara ulaşabiliyorum. Ulaştığımda bootmsgr.efi (isim yanlış olabilir) seçtiğimde yine aynı hatayı alıyorum. Bu noktada aygıt bulunuyor olabilir mi?
  11. Merhaba. HP Pavilion x2 laptopum var, bir süredir kenarda duruyordu. Format atıp arada birkaç iş için kullanayım dedim ama ne denediysem deneyeyim sürekli aynı hatayı aldım. Bios güncelledim, Farklı USB'ler denedim. Farklı Windows sürümleri denedim, Rufus'tan MBR ve GPT olarak Windows oluşturup denedim, Bios'tan Secure Boot özelliğini kapatıp denedim. (Bios menüsünde Legacy Boot seçeneği yok.) Ne yapabilirim? İnternette net bilgi bulamadım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.
  12. x64 yazıyor ama 2 GB Ram ile 64 bit kullanmak sağlıklı olur mu?
  13. Sizce 32 bit mi 64 bit mi yüklemem gerekiyor? 4 GB Ram altına 32 bit diye biliyorum ama teyit etmek istedim.
  14. Selam. Elimde Intel Atom x5-Z8300 1.44 GHz işlemci ve 2 GB Ram'a sahip ufak bir tablet laptop var ve cihaza format atmak istiyorum. Bilgisayara uygun bir Lite Windows ve tercihen Windows 10 arıyorum. Ofis araçlarını çalıştırabilecek ve internette gezebileceğim bir Windows kâfi, geri kalan tüm özellikler olmasa da olur. Ne kadar yüksüz bir Windows olursa benim için o kadar iyi. Önerileri bekliyorum. İyi akşamlar.
  15. Ayrıntılı açıklama için teşekkürler. Bilgisayarı bugün hemen yola çıksın diye kargoladım hocam. Öğleye kadar kargoya vereyim ki Pazartesi ellerine geçsin diye açıkçası çok uğraşamadım. Secure Boot özelliği kapalı idi onu kontrol ettim. Teknik destek ekibi de donanımsal arıza olabileceğini söyleyince pek üstüne düşmedim. 10 yıllık Toshiba laptopun desteklediğini bu bilgisayar desteklemiyorsa şaşırırım vallahi. Toshiba’da sıkıntı olmadan çalıştı çünkü. Eğer tek parça arızası ise parçanın yenilenip tarafıma gönderilmesini isteyeceğim. Çünkü Monster ön sipariş usulü çalışıyor. Sipariş ettiğinizde birkaç günlük tedarik sürecinden sonda sistemi toplayıp hazırlayıp gönderiyorlar. Kapalı kutu gelen ürünü göndermiyorlar yani. Tek parça değişse de yeni bilgisayar da istesem yine bir montaj evresi olacak ki zaten modelin normal sürümünde 8 GB RAM var, ben üstüne 8 daha ekleyeceğim. Her halükarda alttaki vidaları sökecekler 😄 Yanlış mı düşünüyorum acaba, siz ne dersiniz? Spectre olayına gelirsek, ben bilgisayarı oyun ve bazen de ofis/Photoshop harici kullanmıyorum bana bomboş bir Windows verseler de açıkçası pek anladığım bir şey değil. Bu sistemi kullanmadaki amacım benim ihtiyacım olmayan çoğu şey kaldırılmış, kalabalık yapmıyor. Ama başka işletim sistemi öneriniz varsa öğrenmek isterim.
  16. Laptop henüz bugün geldi ve açtığımda başka hiçbir işlem yapmadan format atmayı denedim. Isınma ihtimali yok diye düşünüyorum, belki direkt işlemci arızalı olarak gelmiştir. Ben en iyisi yarın teknik servise göndereyim, umarım sorunu tek seferde çözerler de problem yaşamam.
  17. Başka bir Windows kurduğumda problemsiz kurabiliyor olursam bu yine de bir problem olduğu anlamına gelmez mi? Bilmediğim için soruyorum.
  18. İyi forumlar. Yeni aldığım FreeDOS laptopa USB üzerinden format atmayı denediğimde, boot ekranı geçip kuruluma gireceği esnada mavi ekran hatası alıyorum. Yüklemeye çalıştığım Ghost Spectre'nin 21H1 Windows sürümü. Ancak kuruluma geçemediğim için sorun Windows'la alakalı mıdır değil midir bilmiyorum. Hata kodu: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. USB'yi başka laptopa taktığımda herhangi bir hata almadan kuruluma başlayabiliyorum. Bu durum sizce yazılımsal mıdır, donanımsal mı? Teknik servise gönderip 1 hafta daha beklemek istemiyorum. Yapabileceğim bir şeyse veya benden kaynaklı olma ihtimali var ise kendim düzeltmek istiyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  19. Google drive yedeklemesi apple'da çalışmıyor. Birkaç gün uğraştık yapamadık, silmek zorunda kaldık.
  20. İyi forumlar. Başlıkta belirttiğim gibi android'den ios'a whatsapp konuşmalarımı taşımak istiyorum. Nasıl yapacağımı bilemediğim için internette biraz araştırdım ve Backuptrans Android iPhone Transfer Plus diye bir program gördüm. Programı güvenebileceğim bi sitede full versiyon olarak bulamadım, yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca başka bir yolu varsa önerilere açığım. Teşekkürler.
  21. Sipariş veriyorum hemen hocam, deneyeceğim. Teşekkürler.
  22. Aynı kulaklıkları laptoplara taktığımızda çalışıyor ama? Mikrofonu kullanmak için ayriyetten mikrofon mu satın almam gerekiyor?
  23. Merhaba arkadaşlar. Windows 7 x64 kullanıyorum. Realtek HD Audio driver'ını yükledim. Güncel. Bilgisayarımın ön panelinde kulaklık ve mikrofon girişi var. Kulaklık girişine bildiğimiz telefon kulaklığı taktığımda kulaklık çalışıyor ama mikrofonu çalışmıyor. Başka bilgisayar ve telefonda çalışıyor. Realtekten ayarları yaptım, ses ayarlarından da mikrofonu varsayılan aygıt yaptım ama sorunu çözemiyorum. Kafayı yemek üzereyim. Yardımcı olabilecek var mı? Not: Konu güncel...
×
×
  • Create New...