Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Cd - Dvd - Usb - Hdd ... Için Multiboot Hazırlamak


 Share

Recommended Posts

@ByChilavert

Usb belleğe grub4dosu kurduktan sonra, win7 iso içindeki dosyaları çıkartırsan, win7 kur sorunsuz çalışacaktır.
Windows XPlere gelirsek, ben iso dan kurulum yöntemini kullanıyorum. Ilgili anlatım aşağıdaki konuda mevcut.
http://www.tnctr.com/topic/173188-iso-dosyasyndan-xp2003-kurulum-projesi/

Ayriyeten şuan biraz boş vaktim var, pm atıyorum...

Link to comment
Share on other sites

[b]blue_life [/b] arkadaşım güzel çalışmaların ve paylaşımların için çok teşekür ediyorum.
bende epeydir çalışmalarınız talip etmekteyim. Sizin gösterdiğiniz yöntemler ile yaptığım çalışmayı aslında paylaşmak isterdim ancak bu linux işletim sistemlerinde sıkıntı çekince ekleme gereği duymadım sonuçta çalışmada tüm eksikliklerin giderilmiş halini paylaşmak isterdim. slax ve ubuntu konusunda verdiğin grup4dos komutları çalışmadı yani eror sorunu yine var. slax ve ubuntuyu daha önce kullandığım için onları da ekleyeyim dedim. ubuntunun eski sürümleride çalıştırdım ama son aşama olan masaüstünün geldiği noktada maalesef kilitlenme söz konusu oluyor. yeni sürümlerde maalesef hiç işlem yapmıyor. bir kaç yabancı sitelerde de bu çalışmaları gördüm ancak ubuntularda hep sıkıntı olduğunu gözlemledim. bu konuyu biraz daha araştırmaya devem edeyim bakalım inşalah bu linux lara çözüm bulurum.

Ultimate Boot CD V5.0.2 sürümünde sıkıntı yok iken Ultimate Boot CD V5.1.1 de sıkıntı oluyor.Gerçi aşağıdaki kodu kullanmadım ama bakalım ilk fırsatta deneyip sonucu yazarım.

[code]title Ultimate Boot CD
map (hd0,0)/ubcd511.iso (hd32)
map --hook
chainloader (hd32)
boot[/code]

Link to comment
Share on other sites

@oktay x

Ubuntu ve slax işletim sistemini kendi bilgisayarımda denemiştim ve herangi bir sıkıntı çıkmamıştı. Senin sorun yaşaman, belki ilgili işletim sistemlerinin, büyük ihtimal senin usb dosnanımını düzgün yükleyememesi olabilir. Bunun için yapacak bir şey yok gibi. Bu sorunu sistemi geliştiriciler çözebilir.

Ayrıca bazı bilgisayarlar usbde seçebiliyor.
Misal dün bir dizüstü bilgisayarı usbden başlatıp xp kuracaktık. Lakin grub4dos ile hazırladığımız usb flash diski önyüklemeyi başaramadık. Sonra diğer flash diski takıp denediğimizde sistem ilgili flash diski algılayıp direkt başlattı. Kısaca farklı donanımlarda bu tip sorunlar malesef her zaman çıkabilir...

Tabi senin yaşadığın sorun, kesin yukarıdaki yazdıklarım nedeniyle olmuştur diyemem. Bu yazdıklarım sadece düşüncelerimdir.
Umarım ilgili sorunları çözebilirsin, kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Merhabalar öncelikle yapmış oldugun paylaşım için teşekkürler çok işime yaradı ancak avira rescue cd ile hiren boot cd nasıl eklenir kodları yazmamışssın ,internette grup4dos komutları aradım ama yapamadım,bluelife multiboot usb programında avira rescue cd hiren boot cd nasıl eklenir yazabilirmisin,ilg,lenirsen sevinirim,şimdiden teşekkürler

Edited by ysyhan
Link to comment
Share on other sites

4.0.3 versıyonu kurdum bazı rarlardan dosyalar cıkarıp bır klasorde ustune kopyaladım sonra rarları sıldım
elımde bır dosya kalmadı baslanıcta 3 adet grub4 dos olustu
sımdı ındırdıgım yerı bulamıyorum
baska bır sılme yolu var mı

buyuk ıhtımal senın lınkı kullandım ama resımlı degıldı bu once :)

Link to comment
Share on other sites

@collosus

Hangi programla kurulum yaptın! Hangi programla kurulum yaptığını bilemeden, seni yönlendirmem malesef!
Aşağıdaki programla mı kurulum yaptın?

[img]http://i624.photobucket.com/albums/tt321/Blue_Life/WinBootMenu_2-1.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

@collosus

Ilgili program windows boot menüsüne grub4dos ekler. Usb için olan program başka!
Işletim sistemin nedir?

Eğer XP ve benzerini kullanmıyorsan, önyükleme sürücündeki boot.ini dosyasıyle program kopyaladığı dosyaları silersen, sorunun çözülmüş olur.
Ilgili programla kurulum y aptığında, arayüzdeki kaldır butonu aktif oluyordu. Onun ilede kaldırma işlemi yapabilirsin.
Veyahut ordaki boot süresini 0 yaparsanda ekranda boot menüsü görünmez...

Link to comment
Share on other sites

@collosus

Hayır cmd ile işin yok. Dediğim gibi ilgili programı tekrar indir ve kaldırma tuşuna basarak kaldır. Manuel silmek istersen, boot sürücüsündeki boot.ini dosyasıyla GRUBMENU vs. gibi programın kopyaladığı dosyaları sil. Hepsi bu kadar!

Link to comment
Share on other sites

@ozhan3030

Grub4dos konfigurasyon (menu) dosyasındaki [b]title [/b]ile başlayan satır, bizim menüdeki başlıklarımızı belirlediğimiz satırdır. Yani [b]title Selam Millet[/b] şeklindeki bir satırda, Selam Millet menüde görünecektir. Yardım dosyasını biraz incele. Bu konuları yazdımıştım...

Link to comment
Share on other sites

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla NTFS formatlanmış bir flaşla XP çalıştıramıyoruz doğru mudur? Diğer taraftan işletim sistemim win7 ve xp.iso'yu oluşturamıyorum sanırım imdisk sürücüsü win7 için değil, doğru mudur? Hocam cevaplarsanız memnun olurum, kolay gelsin . . .


Bunu da hallettim başka bir konudan . . .

Edited by serhadocak
Link to comment
Share on other sites

[quote name='blue_life' date='26 March 2012 - 09:35 ' timestamp='1332754541' post='1175572']
@ozhan3030

Grub4dos konfigurasyon (menu) dosyasındaki [b]title [/b]ile başlayan satır, bizim menüdeki başlıklarımızı belirlediğimiz satırdır. Yani [b]title Selam Millet[/b] şeklindeki bir satırda, Selam Millet menüde görünecektir. Yardım dosyasını biraz incele. Bu konuları yazdımıştım...
[/quote]
Hocam herşeyi tamamladım DVD attım çalıştır.
Herşey için çok tşk ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

Hocam diğer problemlerimi sayende hallettim, şuan ki problemim ise Hiren's Boot CD 15.1 ile ilgili. Kendi sitelerinden zip arivlisini indirdim. Arşivin içerisinden .ISO dahil birtaım klasör ve dosyalar çıktı. Şimdi benim bu HBCD versiyonunu ISO şeklinde multiboot menüme eklemek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor,yoksa ISO'yu açıp HBCD klasörüne mi atmalıyım? Yardımcı olabilir misin? Teşekkürler, iyi çalışmalar . . .

Edited by serhadocak
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bu aralar biraz rahatsız olduğumdan, bilgisayara (haliyle foruma) ayırdığım zamanı azaltmak zorunda olduğumdan, sorularınıza geç yanıt verebilirim.
Şimdiden kusura bakmayın... Çözülmemiş sorulara gelirsek;

@pafta23

Grub4dosu cd/dvd veyahut usb içinmi kullanmak istiyorsun? Soru sormadan önce bu detayı belirtmelisiniz!
Konuya gelirsek;

Aşağıdaki çalışma vasıtasıyla, usbden istediğiniz kadar vista-win7 çalıştırabilirsin. Win8 de nt6 olduğundan herangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum ama haliyle eminde değilim. Unutmadan konudaki ilgili program bazı win7lerde sorun çıkarttı. Heralde kodlamasında bir noktayı gözümden kaçırdım. Sorun yaşarsanız farklı bir sistemde denemenizi tavsiye ederim.

http://www.tnctr.com/topic/159142-iso-dosyasyndan-windows-vista-windows7-kurulumu/

@serhadocak

HBCD klasörünü usb sürücüsünün anadizinine eklersen, Hiren's BootCD çalışacaktır. Lakin ilgili Hiren's BootCD versiyonunu indirip bakmadım. Belki Hiren bir şeyleri değiştirmiştir.
Neyse NTFS dosya sistemini kullanıyorsan, haliyle dos programları hata verebilir. Hata verirse, us bölümündeki Hiren's BootCD anlatımındaki disk imajını kullanabilirsiniz. Kısacası sorduğun soruların cevapları zaten yardım dosyasında mevcuttu :)

Başarılar dilerim arkadaşlar, kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle geçmiş olsun, HBCD'deki problemde dosyalarla alakalı zaten, sizin paylaştığınız dosyalardan birtanesi indirirken sürekli hata alıyorum o yüzden bende yeni versiyonu indirmek durumunda kaldım onuda zip şeklinde indirdim haliyle ve direk ISO'ya dönüştürmek istiyorum, soruyuda bu yüzden sordum zaten,

Link to comment
Share on other sites

@serhadocak

Hangi dosyayı indirirken hata alıyorsun? Linkini verebilirmisin?
Konuya gelirsek, iso dosyasını rame yükleyerek dos programlarını çalıştıramazsın. Yardım dosyasında anlatılan yöntemi uygulayacaksın.
Yani dos programlarını ultraiso veyahut winimage ile indirdiğin imaj içine ekleyip kullanacaksın. Indirdiğin disk imajına ait dosyada gerekli anlatım vardı!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...