Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Cd - Dvd - Usb - Hdd ... Için Multiboot Hazırlamak


 Share

Recommended Posts

blue_life yardımların için teşekkürler yalnız benim sorunuma da bi çözüm bulabilirsen çok sevinirim ben multiboot usb içine hiren's bootcd 15.1 tr'yi eklemek istiyorum yalnız normal .iso dosyası olarak çalıştıramıyorum içinde mini xp ve mini win 7 'de var ben hiren's cd içerisindeki her programı sorunsuz bir şekilde çalıştırmak istiyorum (çokmu şey istedim :D) yardımların sayesinde yapabileceğime inanıyorum teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

@hur_82

Flash diskini fat32 dosya biçiminde formatlayıp, ilgili iso içeriğini usb sürücüne çıkartıp çalıştırabilirsin. hbcd içindeki menu.lst içinde gerekli komutlar zaten yazılıydı. Ntfs dosya biçimini kullanmak istersen, disk imajı kullanmalısın. Gereki bilgi ve dosyalar daha önce paylaşılmıştı.

Sen nerde takıldın? Gerekli anlatım daha önce yapılmıştı!

Link to comment
Share on other sites

takıldığım yer şurası blue_life benim usb belleğim ntfs formatlı ve vermiş olduğun "http://www.4shared.com/dir/EEpRv_Q0/DISK_IMAGE.html
" linkindeki hiren15.dsk dosyasını indirdim ve "Beni Oku" dosyasını okuyarak işe başlayayım dedim yalnız işlemin uygulanışı kısmında 2. adım yani "Daha önce indirdiğiniz Hiren's BootCD 15 iso dosyasınıdaki HBCD klasöründen Boot, Programs ile XP klasörülerini siliniz."
şimdi benim anladığım kadarıyla bu kısımları silersem xp çalışmayacak değilmi?birde hiren boot cd 15.1'de mini win 7'de var onu da silecekmiyim?
İşte benim sorum tam burada başlıyor ben bunları silmeden hiren boot cd'nin içeriğinin tamamını kullanmak istiyorum böyle bir imkan varmı yoksa usb belleği sadece fat32'i formatlayarak mı yapabiliriz?Teşekkürler :D

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

Hiren boot cd iso içerisindeki HBCD klasörünü usb nin ana dizinine cıkart usb deki menü lst dosyana asagıdaki satırları ekle ayrıca hiren bootcd icerisinde hatırladığım kadarı ile win7pe yok fakat kodlar içerisinde win7pe kurulumu var

[codebox]title Hiren's Boot CD
find --set-root /HBCD/menu.lst
configfile /HBCD/menu.lst[/codebox]

Link to comment
Share on other sites

@hur_82

Hiren's BootCD deki dos araçları ntfs sürücüden çalışmıyordu. Yani diğer xp vs. gibi araçlar,sistemler sorunsuz çalışıyordu. Sen disk imajını sadece dos programları için kullanacaksın ntfs sürücüde. Diğerlerini hbcd klasöründeki menu.lst dosyası vasıtasıyla çalıştırabilirsin. \USBMENu\USBMENU.LST dosyasında gereki örnekler mevcuttu!

[code]title Hiren's BootCD
# www.hiren.info
set MENUFILE=/HBCD/MENU.LST
if exist %MENUFILE% || find --set-root --ignore-floppies %MENUFILE% || echo -> %MENUFILE% bulunamadi!
configfile %MENUFILE% || pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...[/code]

Link to comment
Share on other sites

@manyakisko

Ilgili bilgisyarlarda windowsXP kurulumunu başlatıp, onarım özelliğinden komut istemine geçerek chkdsk parametresini verebilirsin. Parametreler hakkında bilgi almak için [b]chkdsk /?[/b] kullanırsın. Şuan parametrelerini hatırlamıyorum!

[quote name='mendenn']
grub4dos kullanarak Windows 7 ile Windows XP yi (EasyBCD kullanmadan) Bootmenüsünden geçiş yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misin?
Bir Bilgisayarımda iki farklı HDD kullanıyorum birinde Windows7 diğerinde Windows Xp kurulu.
Diğer bilgisayarımda ise tek hdd ve iki işletim sistemi Windows Xp çöktüğünde sorun oluyor. Dualboot yapıyorum. [/quote]

Öncelikle sorunlarınızı ilgili konulardan sormalısınız!

Önyükleme dosyayaları aynı bölüm (disk) üzerinden mi çalışıyor? Yani xpnin başlangıç dosyaları win7nin başlantıç dosyalarının bulunduğu kısımda mı?
Kısaca ilgili boot menüsüne grub4dos ekleyip, ilgili bootmgr, ve ntldr dosyalarını grub4dos ile önyükleme yapman kafi.
Windows xp için konuda winboot paketi yayınlamıştı. Onun ile grub4dos kurabilirsiniz xp üzerine. Win7 içinde denerseniz. Sorun olursa burdan yardımcı olamaya çalışırım.

Ayrıca ilgili pakette heralde bunun için örnek kodlar olacaktı!

Link to comment
Share on other sites

@blue_life Sayende harika işler başardım imkansızı başardım desem yeridir. Tam istediğim gibi bir flash belleğe sahip oldum. Benim 3 sorum olacak usb takılıyken win 7 yükleme seçeneğini seçince kurulum başlıyor yüklenecek win7 versiyonunu ekranı gelmeden önce bana win7.iso dosyasının bulunduğu yeri soruyor (iso dosyasını 2011_12_20_Nt6IsoSetup.zip ile hazırladım) yerini elle gösteriyorum yüklemeyi tam hatasız yapıyor fakat bu iso dosyasının yerini kendisi bulacak şekilde nasıl yapabilirim?
2. Usb takılıyken menü boot menüsü geliyor 30 sn sayıyor sonra siyah ekranda kalıyor bunu süre bitince işletim sisteminin yüklü olduğu diskten kendisini başlatacak şekilde nasıl ayarlayabilirim?
3. Slax son versiyonunu dedin şekilde yaptım çalışıyor masa üstü geliyor fakat işlem yaparken örgenin bilgisayarımı tıklayınca sürücüleri göstermesi için 2 dk civarı bekliyorum bu tüm işlemler için aynı felaket yavaş nasıl çözebilirim? 32gb Hp flash disk kullanmaktayım. Tşkler saygılar.

Link to comment
Share on other sites

@exalted55

Yapmak istediklerini başarmana sevindim. Sorularını kısaca yanıtlayalım.
Cevap1:Usb belekten iso vasıtasıyla Win7 kurulum projesinde, gerekli dosyaları hazırlarken kullandığın Nt6IsoSetup.exe programında, iso dosyasının konumunun yazdığı bir kutu vardır. Sen orda belirlediğin konuma ilgili iso dosaysını usb belleğine eklersen, ilgili ekran çıkmaz.

[img]http://i624.photobucket.com/albums/tt321/Blue_Life/04_Nt6IsoSetup.png[/img]

Misal yukarıdaki resimdeki gibi işlemleri yaparsak, senin win7 iso dosyan, NT6\WIN7.ISO konumunda olmalı! Konum değiştirerek sürücü boyutuna bağlı istediğin kadar farklı çalışma ekleyebilirsin.

Cevap2: USBMENU\USBMENU.LST dosyasında zaten hdd başlamak için ilgili komut mevcuttu. USBMENU\USBMENU.LST dosyasın bir yere yükleyip link verebilirmisin?
USBMENU.LST dosyasında yazılı olan, hdden başlatma komutumuz aşağıdakiydi;

[b]title Sistemi Diskten Baslat
if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook
chainloader (hd0)+1 || chainloader ()+1
boot[/b]

Cevap3: Slaxı kullanmayalı uzun bir zaman geçti. Çalıştırdığımız kodlara bakayım... Sen slaxı usb sürücüsünden çalıştırdığın için, usbnin pc ile iletişim hızı önemlidir. Senin pc ile usbnin iletişimi biraz yavaş olabilir. Anlatımdaki birinci yöntemdeki ikinci komutta ramdisk oluşturuyorduk. Ilgili ikinci komut sorunu çözebilir. Biraz kurcala...

Link to comment
Share on other sites

@blue_life öncelikle yardımlarından ötürü çok tşkler. Yukarıda anlattıklarını uyguladım fakat bir sonuç alamadım 1 ve 2 ci sorunlarım hala devam etmekte. Iso dosyam flash içinde USBMENU\WIN7\ içinde olmasına rağmen dediğin ayarlarıda yapmış olmama rağmen kurulumda halen NT6/WIN7.ISO nun yerini istiyor benden. Sabit diskten başlatma seçeneğim ise benim yolladığım usbmenu.lst siyah ekranda kalıyor senin yolladığın yedi kodu uyguladığımda ise yine sitem diski başlamak yerine flash disk menüsünü baştan açılıyor?

[img]http://www.uokings.gen.tr/USB.JPG[/img]


http://www.uokings.gen.tr/USBMENU.rar

Merhaba sabit diskten başlatma olayına söyle bir çözüm buldum çalışıyor paylaşmak istedim.

title Sistemi Sabit Diskten Baslat
find --set-root /bootmgr
chainloader /bootmgr

Fakat NT6\WIN7.ISO sorunum devam etmekte yardımcı olursanız usb diskim bitmiş olacak.
" çok ilginçtir ki USBMENU\WIN7\WIN7.ISO olarak defalarca aldığım ve istedigim gibi çalışmayan iso USBMENU\W7\SETUP.ISO olarak alnca sorunsuzca çalıştı..

Edited by exalted55
Link to comment
Share on other sites

@exalted55

Cevap1 = Ilgili iso dosyalarını hazırlarken girdiğin konuma, win7 iso dosyasını koymalısın. Kısaca[b] NT6/WIN7.ISO dosyası bulunamadı![/b] hatası alıyorsan, sürücünün anadizininde (USBMENU klasörünün yanında) NT6 adında klasör oluştur ve WIN7.ISO dosyasını içine at. NT6/WIN7.ISO dosyası sürücünde olacak.
Ayrıca iso dosyasının konumunda türkçe karakter kullanırsan, bunlar siliniyordu galiba.

Cevap2 = Testlerini Qemudan yapıyorsan, haliyle qemude ikinci disk olmadığı için birinci diskten tekrar önyükleme yapar. Sen normal sistemde denemelisin. Qemu basit kontroller ve menü tasarımı için eklenmiştir. bootmgr dosyasını önyükleme yapmak, haliyle nt6 sistemler (vista/win7/win8 vs.) içindir. Farklı bir sistemde ilgili komut işe yaramaz.

Ben sana bir kaç örnek komut vereyim.

[b]title Sistemi Diskten Baslat
if %@root:~1,3%==hd0 && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook
chainloader (hd0)+1 || chainloader ()+1
boot

title Sistemi Diskten Baslat
map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook
chainloader (hd0)+1 || chainloader ()+1
boot

title Sistemi Diskten Baslat
chainloader (hd0)+1 || chainloader ()+1
boot

title Sistemi Diskten Baslat
map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook
chainloader (hd0,0)+1 || chainloader ()+1
boot[/b]

Siyah ekranda takılma sorunu, mbr bilgisindeki bir hatadan kaynaklanabilir...

Link to comment
Share on other sites

Herşey tamam sorunsuz çalısıyorda menu.lst dosyasına

title C surucusune otomatik Chkdsk Uygular
pause --wait=0 Chkdsk Imaji rame yuklenirken lutfen bekleyiniz...
pause --wait=0 Diskinizin hizina bagli olarak rame yuklenme suresi uzun surebilir...
pause --wait=0
ls /USBMENU/IMAGES/CHKDSK.DSK || find --set-root --ignore-floppies /USBMENU/IMAGES/CHKDSK.DSK
map --mem /USBMENU/IMAGES/CHKDSK.DSK (fd0)
map --hook
chainloader (fd0)+1
rootnoverify (fd0)
map --floppies=1
boot

Ekliyemedim Gözüm açık gidecem :) Bir çözebilsem şu sorunu .DSK dosyasını hazırlıyabilsem :)

Şuan uğraştığım proje sadece volkov yüklü bir .dsk oluşturup onunla chkdsk yapmak olacak...

Edited by exalted55
Link to comment
Share on other sites

@exalted55

Dsk uzantısı benim salladığım bir uzantıdır. Aslen içerik bir disk imajı. Ne kadar büyüklükte bir imaja ihtiyacın bulunmakta! Winimage programı ile ayarlıyorduk bunu. Şuan ayarlarını hatırlamıyorum. Ihtiyacın olan disk imajının boyutunu verirsen, bir ara bakıp upload etmeye çalışırım. Chkdsk ilgili dos ortamından büyük ihtimal çalışmayabilir!

Link to comment
Share on other sites

@blue_life

üstat aşağıdaki programı usb menüye nasıl eklerim bi arkadaş burda eklemiş yardımcı olabilir misiniz usb den çalışıyor ama iso yapıp grub4dosla çağıramadım bi türlü

TMGS Computer Diagnostics

http://www.testmygeekstuff.com/our-tools/tmgs-computer-diagnostics

edit : img olarak çağırdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum


[img]http://666kb.com/i/c67vfv6prri4loxfv.gif[/img]

Edited by oguzhan43
Link to comment
Share on other sites

@oguzhan43

Az önce kısaca baktım ve çalıştırdım... Deneyip sonucu yazarsın, kolay gelsin...
[notice]TMGS Computer Diagnostics v1.0
[img]http://i.imgur.com/woPfy.png[/img]

Gerekli dosya ve komutlar aşağıdaki linkte bulunan dosya içindedir.
[u]https://www.dropbox.com/sh/ppxfj0cnou9v7en/QKYZqjRY8v[/u]

Hazırladığım grub4dos komutu ise;

[codebox]title TMGS Computer Diagnostics v1.0
# http://www.testmygeekstuff.com/our-tools/tmgs-computer-diagnostics
set IMGFILE=/USBMENU/IMAGES/TMGS_CD1.GZ
if exist %IMGFILE% || find --set-root --ignore-floppies %IMGFILE% || echo -> %IMGFILE% bulunamadi!
if exist %IMGFILE% && set EXIST=1
geometry (hd0) && set HDIRIVE=(hd1
geometry (hd1) && set HDIRIVE=(hd2
geometry (hd2) && set HDIRIVE=(hd3
geometry (hd3) && set HDIRIVE=(hd4
geometry (hd4) && set HDIRIVE=(hd5
geometry (hd5) && set HDIRIVE=(hd6
geometry (hd6) && set HDIRIVE=(hd7
geometry (hd7) && set HDIRIVE=(hd8
geometry (hd8) && set HDIRIVE=(hd9
clear && echo %HDIRIVE%)
if %EXIST%==1 && echo TMGS Computer Diagnostics Disk Imaji rame yuklenirken lutfen bekleyiniz...
if %EXIST%==1 && echo Diskinizin hizina bagli olarak rame yuklenme suresi uzun surebilir... && echo
if %EXIST%==1 && map --mem %IMGFILE% %HDIRIVE%)
if %EXIST%==1 && map --rehook && chainloader %HDIRIVE%,0)+1 && rootnoverify %HDIRIVE%,0) && boot
boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...[/codebox]
[/notice]

Link to comment
Share on other sites

blue_life hocam dos altından ntfs disklere ulaşıp chkdsk yapabileceğimiz bir uygulama buldum. Hem disket imajını denedim hem de isodan denedim ama flashdisk multibootta sağlıklı çalıştıramadım. Aşağıda disket imajı ve iso olarak paylaştım. İnceleyip hangi kodlarla çalıştırabileceiğimizi yazarsanız diğer arkadaşlar da faydalanabilir.

Ntfs4dos disket imajı
http://www.mediafire.com/?71nrlc8kaq6fdm8

Ntfs4Dos iso
http://www.mediafire.com/?wlwnt2xn6na7dox

Link to comment
Share on other sites

Disket imajını çalıştırdığımız kodlar ile, ilgili disket imajını çalıştırabilirsin. Aşağıdaki örnek komutta [b]set IMGFILE=/IMAGES/NTFS4DOS.IMA[/b] satırını dosyanın konumuna göre düzenlersin.

[codebox]title Ntfs4dos
set IMGFILE=/IMAGES/NTFS4DOS.IMA
if exist %IMGFILE% || find --set-root --ignore-floppies %IMGFILE% || echo -> %IMGFILE% bulunamadi!
if exist %IMGFILE% && map --mem %IMGFILE% (fd0)
if exist %IMGFILE% && map --hook && chainloader (fd0)+1 && rootnoverify (fd0) && map --floppies=1
boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...[/codebox]

Link to comment
Share on other sites

Hocam verdiğiniz kodlarla zaten denemiştim ama program düzgün çalışmadı. Bana sanki fat32 bir ortamda çalışması gerekli gibi geldi. Belki bir çözümü vardır, siz inceleyip bir çözüm bulabilirsiniz diye upload ettim.

Link to comment
Share on other sites

@manyakisko

Program düzgün çalışıyor! Aldığın hata nedir? Program diskleri kontrol etmek için, sürücülerde autochk.exe dosyasını arıyor. Sürücülerde bu dosya yoksa haliyle disk kontrol etme işlemi başlamayacaktır. Aşağıdaki disket kalıbına ilgili dosyayı ekleyip, freedos dosyalarını güncelledim. Sistemde ilgili dosya bulunursa, sistemdeki autochk.exe dosyasını seçersin.

:download1:
[color="#0000FF"][u]http://www.mediafire.com/download.php?u8i6pdlk1hpxo4e [/u][/color]

Link to comment
Share on other sites

Sizin verdiğiniz autochk.exe dosyasından deneyince çalıştı. Denediğim bilgisayarda 64 bit işletim sistemi kurulu olduğu için autochk.exe dosyası sorun çıkarmış olabilir belki. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

[size="3"]Üstat elimde multiboot 10 programının kendime göre dilini düzenlediğim hali var ve bu sadece winXP de çalışmaktadır.
Ne yaptıysam win7 de çalıştıramadım.İçeriğine bakıp bi ayar çekme şansın var mı ?
Ya da neden win7 de çalışmamakta bilgilendirirsen minnettar kalırım.[/size]

[code]http://www.mediafire.com/?4rmky5ie94z5ko9[/code]

[size="3"]Saygılarımla...[/size]

Edited by digitall
Link to comment
Share on other sites

ben bır turlu multıboot usb hazırlayamadım yapmak ıstedıgım şu windows 7 32 ve 64 bit birde el degmemıs xp orjınal vede bır tane gorsel xp tabı bırazda olmazsa olmaz wpı katılımsız proğram bunları nasıl hazırlarım yardımcı olanlara sımdıden tesekkurler veya bana yapıp hazır lınk veren olursa duacı olurum saygılar ıyı çalısmalar

Link to comment
Share on other sites

@digitall

Ben XP kullanıyorum. Sanal Win7de bakacaktım ama cmd dosyası ve bağlantılı dosyalardaki bilgi çok fazla.
Malesef bu inceleme için yeterli zaman ayıramam. Belki programın kullandığı bir program veyahut dosya win7de sorun çıkartıyordur...

@mgulec

Win7 32 ve 64 biti birleştirirsin. Heralde 32 bitteki install.wim dosyasına, 64 bitteki install.wim içeriğindeki imajları gimagex programıyla export ediyorduk. Şuan tam hatırlamıyorum. Işte birleştirme işleminden sonra Win7 içieriğindeki dosyaları USB_ROOT klasörüne ekleyeceksin. Gereki komutlar zaten yazılıydı.

Windows xp için ise, istediğin wpi vs. olan bir iso dosyası oluşturuyorsun ve isodan xp kurulumu porjesini inceliyorsun... Gerekli anlatımlar daha önce yapılmıştı.
Gerekli dosyaları USB_ROOT klasörüne ekledikten sonrada, MB_USB.exe programıyla herangi bir usb diske kurulum yapıyordun...

Forumda hazırlayıp paylaşan arkadaşlar vardı. Bunlardan bir tanesi -> [u]http://www.tnctr.com/topic/202654-[/u]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...