Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Cd - Dvd - Usb - Hdd ... Için Multiboot Hazırlamak


 Share

Recommended Posts

Sevgili hocam smartdisk 1tb taşınabilir hdd dem var boot menüyü düzenliyeyim dedim boot mgreydi herhalde uzantısına bakmadım bir kaç şey sildim şimdi sizin çalışmayı eklemeye çalışınca dosyaları kopyalamıyor ve disk other key to boot previous mbr diye bir hata veriyor ne yapabilirim harddisk çalışıyor fakat boot olmuyor.

Link to comment
Share on other sites

_kalelibilişim
[quote]
Uzun zamandır blue_life ın çalışmalarını izlerim
upload ettiği dosyaları indiririm virüs taraması falan da yapmam.
Antivirüs uyarı verirse antivirüsten şüphe ederim blue_life den şüphe etmem.
Selametle...[/quote]

Altına imzamı atıyorum.[img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/smile.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

@turkey2008abc

Hata yapmaıdğına inanıyorsan, yaptığım proje ile alakalı test yaptığın pcde sorun çıkmıştır. Açıkçası ilgili iso dosyasından vista/win7 kurulum için hazırladığım programda bazı sorunlar mevcut. Tahminime göre senin usb aygıtının sürücüsünü sistem geç algılıyorsa, haliyle iso dosyası bulunamaz.
İstersen gün içinde senin dosyalara bir bakalım... Pm atarım birazdan...

@korasoglu

Antivirüs yazılımın varsa engelleme yapıyor olabilir. Kapatıp tekrar dene. USB_ROOT klasörü içindeki dosyaları kapyalanamazsa ilgili hatayı veriyordu.
USBDR dosyası boot yapmak için en önemli dosya sayılır. Kısacası diske dosya kopyalanıyorken ve açılış (boot) bilgisi yazılırken sorun çıkıyordur.

@ginzu

Sonuçta hepimiz insanız ve insanlar malesef hata yapabilir. Ben paylaştığım dosyalarda virüs olduğunu tabi düşünmüyorum. Konuyu biraz açarsak, benim paylaştığım paketlerde autoit ile hazırlanmış programlar mevcuttu. Autoit çalışmalarında uygulama dosyası sabit oluyor ve bizim yazdığımız kodlar bu sabit uygulama dosyasının sonuna ekleniyor. Kısacası ilgili autoit versiyonu ile birisi zararlı bir yazılım hazırlarsa ve antivirüs firmaları bu zararlı için güncelleme çıkartırsa bizim autoit ile hazırladığımız programlarımız da malesef bundan nasibini alabiliyor :(
Ben bir program hazırlayınca genelde virüs kontrolü yaparım. Elimden geldiği kadar virüs uyarılarını minimum düzeye indirmeye çalışırım. Lakn belli bir süre sonra yeni virüs uyarıları ilgili durum nedeniyle çıkabiliyor...

Nayse çalışmalarınızda başarılar dilerim arkadaşlar. Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='ginzu' timestamp='1350352062' post='1248149']
_kalelibilişim


Altına imzamı atıyorum.[img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/smile.png[/img]
[/quote]
Bir imzada ben atıyorum (:

@blue_life hocam uzun zamandır başlığa uğramıyorum ama sizin çalışmalarınız 7x24 yanımda.Allah sizden razı olsun.Bilgisayarcıyım ve tüm işlerimi sizin paylaşımlarınız sayesinde flash bellek üzerinden hallediyorum.Size bir sorum olacaktı.Windows 8 i .iso dosyasından çalıştırabilir miyiz?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Merhaba hocam ben multiboot usb 1.9 ile multiboot menu oluşturdum. win7 yi Nt6IsoSetup ile iso oluşturdum. nt6 klasörü oluşturdu ve çalıştı. Aynı mantıkla windows 8 oluşturdum klasörünü nt8 yaptım kurmaya çalışırken yüklenecek aygit bulunamadı. bu konuda bana yardımcı olursanız. sevinirim

Link to comment
Share on other sites

@ibocan06

Konudaki mesajlarda bulunan linkleri tek tek kontrol etmem malesef mümkün deyil. Konudaki önemli dosyaları dropbox linkinden indirebilirsiniz. Paylaştığım gfx menüler güncel paketlerin içinde mevcuttur!

@kurtasd

Ilgili program vista & win7 için hazırlanmıştı ve bazı sistemlerde (nadir çıkan bir sorun) bir takım sorunlar verebilmekte. Kısaca programı hazırlarken win8 üzerinde herangi bir deneme yapmamıştım. Yeterli zamanım olmadığı için win8 i kurup programdaki sorunları çözmem şu an için mümkün deyil.

Uygun bir zamanda ilgili sorunlar için programa bakmaya çalışacağım ama şu sıralar bakma şansım yok...

Çalışmalarınızda başarılar dilerim, kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Sn Blue Life bu komut doğrumu aşağıda kırmızı ile işaretlediğim hatayı alıyorum error:60 diyor..Dosya yolu doğru hatta yolu değiştirip denedim yine aynı iso dosyasına defrag yaptım düzelmedi.


title Windows 8 Kurulumu - ISO\n Iso dosyasindan onyukleme yapar
if [email="%@root:~1,3%==hd0"]%@root:~1,3%==hd0[/email] && geometry (hd1) && map --unhook && map (hd0) (hd1) && map (hd1) (hd0) && map --hook && set [email="PART=%@root:~5,1%"]PART=%@root:~5,1%[/email] && root (hd1,%PART%) || echo !!!
clear
set ISOFILE=/WIN8/WIN8AIO.ISO
set BOOTFILE=/BOOTMGR
if exist %ISOFILE% || find --set-root --ignore-floppies %ISOFILE% || echo -> %ISOFILE% bulunamadi!
[color=#FF0000]if exist %ISOFILE% && map %ISOFILE% (0xFF)[/color]
if exist %ISOFILE% && map --hook && root (0xFF) && chainloader (0xFF)%BOOTFILE% || chainloader () && boot
boot || echo -> Onyukleme basarisiz! && echo && pause --wait=5 <<< Klasik Menuye Don ...

Edited by C@NgO
Link to comment
Share on other sites

@C@NgO

WIN8AIO.ISO dosyası fazla büyük olduğu için ilgili hatayı alıyorsundur. Önyükleme için ufak boyutlu bir iso ([color=#ff0000]benim anlatım yaptığım konudaki NT6BOOT.ISO dosyası oluyor[/color]) kullanmalısın.
Ayrıca ilgili sorunu çözmek için ilgli sürücüyü birleştirme ([color=#ff0000]defrag[/color]) yapıp, deneyebilirsin...

Kısaca yaşadığın sorun ([color=#ff0000][i]ERROR 60[/i]: File for drive emulation must be in one contiguous disk area[/color]) iso dosyan ile alakalı diyebilirim...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Anarchosa

Malesef minxplerin farklı versiyonları mevcuttur. Elindeki dosyalar hakkında malumatım olmadığı için net bir yanıt vermem mümkün deyil.
Mini Wİn7 nt6 tabanlı olduğu için ilgili isoyu ilgili sürücüye çıkartıp bootmgr dosyasını önyüklemen kafi. Gerekli komutlar win7 kurulum komutlarıyla aynıdır.

Benzer konular geçmiş mesaylarda daha önce sorulmuştu. Ilgili mesajları da inceleyebilirsin...

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar [b]drweb-livecd-600 [/b]bir türlü USB Diskten çalıştıramadım

[b]drweb-livecd-600.iso 'yu[/b] klasöre çıkarınca içinde aşağıdaki dosyalar var
[img]http://e1211.hizliresim.com/13/5/fngv9.jpg[/img]
[b]isolinux d[/b]osyasının içindekiler
[img]http://e1211.hizliresim.com/13/5/fngwh.jpg[/img]
[b]module[/b] dosyasının içindekiler
[img]http://e1211.hizliresim.com/13/5/fngxg.jpg[/img]

[b]DrWeb'i USB Diskte çalıştıran varsa bu konuda yardımcı olurlarsa memnun olurum[/b]
[b]Bir sürü grup4dos komutunu (internetten bulduğum) denedim ama çalışmadı[/b]

Edited by hakarakurt
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar Easyboot ile yaptığım multiboot iso dosyasının boyutu 4 gb ı aşıtığı zaman xp kurulumu yaparken,
inf dosyasının 1 nci satırı bozuk harası vererek kur devam etmiyor. iso boyutu 4 gb ın altında olduğu zaman kur sorunsuz gerçekleşiyor.
Dosya çıkartamdan bu sorunu çözmenin bir yolu varmı? misal iso oluşturmayı değişik yöntemlerle yapmak gibi

Link to comment
Share on other sites

Merhabalar benim sorunum kendi modifiye xp CD im ve windows 7 ve windows 8 cd ve son olarakda cdden çalışan xp iso var onuda eklemek istiyorum ama tam karıştırdım galiba bir türlü başramadım nasıl oluyor biri detaylı anlatabilirse minnettar olurum. Ayrıca Çok mükemmel bir çalışma elinize sağlık.

Link to comment
Share on other sites

Sayın blue_life çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Sizden bir ricam olacak. Vermiş olduğunuz linkten Hiren's boot cd disk imajlarını indirdim, Hiren15.dsk yı kullanarak Hiren's boot cd 15.0 içindeki HBCD klasörünü anlattığınız şekilde eklediğimde bazı programlar çalışmıyor. Bunun sebebinin ise o programların bazı dosyalarının olmamasından kaynaklandığını fark ettim örneğin "Norton Ghost", "Acronis disk direktör", "HDDregenaratör" bunların HBCD/Dos klasörü içinde olmamaları çalışmalrını engelliyor. Bende yeniden düzenlenmiş fakat versiyonu farklı (Hiren's boot cd 15.1) e Sizin verdiğiniz Hiren15.dsk imajını kullanmaya çalıştım ama Ultaiso nun içine HBCD klasörünü atmaya kalktığımda disk dolu diyor. Bunun çeşitli sebepleri olabilir ama bunu kökten aşmak için acaba .dsk imajlarını nasıl oluşturabileceğimizi bize anlatabilir misiniz? Eğer sorunumun çözümüne olumlu bakarsanız memnun olurum. Saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='StackByte' timestamp='1352631902' post='1255034']
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]ben win7 pe yi entegre edemiyorum çalışmıyor bir türlü ya nasıl çalıştıracağım köylü nün yaptığı çalışmayı[/font][/color]
[/quote]

linki paylaş bi bakayım bende win7 pe olarak kullandığım bir tane var farklı sürümlerde dosya boyutuna göre işler değişebiliyor

Link to comment
Share on other sites

Bu aralar kişisel nedenlerden dolayı foruma fazla zaman ayıramadığım için beni ilgilendiren konulara cevap yazamıyor veyahut geç cevap yazabiliyorum. Kusura bakmayın arkadaşlar...

@hakarakurt

Öncelikle googlede detaylı bir arama yapıp çözüm bulamazsan yardım dosyasındaki slax anlatımını incelemelisin. Benzer bir yöntemle çalışabilir diye düşünüyorum.
Yeterli vaktim olmadığı için malesef indirip kesin bir çözüm yazabilmem şuan için mümkün deyil

@kamuran731

Iso dosyasının içindeki dosya sayısı çok fazla olur ise xp kur bu tip sorunlar verebiliyordu diye hatırlıyorum. Heralde bu sorunu çözmek için xpnin kurulum yolunu 01XP\SETUPLDR.BIN şeklinde değiştiriyorduk.

@akinerdem

Ben henüz win8 indirip deneme fırsatı bulamadım. Lakin normal yöntemlerle kurulum dosyaları aynı olduğu için win7 veyahut win8 den birisini tercih etmelisin. Winxp tabanlı live sistemine gelirsek, ilgili sistemin çalışma düzenini (dosyalarını vs.) bilmeden net bir şey söylemek mümkün deyil. Kısaca senin live sistem iso dosyasından veyahut wim, img dosyasından çalışmayı destekliyor mu? Bu konuda benzeri sorular sorulmuş ve bunlar için örnek grub4dos komutları verilmişti diye hatırlıyoru.

@bermuda

Wintoflash programı hakkında detaylı bilgim yok lakin benim kullandığım yöntemi (iso dosyasından xp kurulum yöntemini) deneyebilirsin. Gerekli anlatım daha önce yapılmıştı!
http://www.tnctr.com/topic/173188-

@hasangur

Hiren uzun süre önce çalışmasından izinsiz dağıttığı (illegal) programları çıkartmıştı. Bu yüzden ilgili uygulamalar ait dosyalar HBCD klasöründe bulunmamaktadır. Ben dsk (ima) dosyalarını hazırlarken standart dağıtılan hbcd ye göre boyut ayarlaması yapmıştım. Kısaca boyutu arttırarak ilgili dosyaları eklemen mümkün

Dsk (ima,img vs.) dosyası hazırlamak için ise winimage programından faydalanıyordum. WinImage programıyla ilgili dsk (ima,img vs.) dosyasını açıp, dosya menüsünden image -> Change Format -> Select Custom Image Format -> Ok (Tamam) tuşuna basıp gerekli ayar yapacaksın. Tabi ordaki ayarlar biraz karışık sayılabilir. Ordaki ayarları kurcalarsın. Boyut total number of sector kutusundan ayarlanıyordu.
Gerekli ayarları yaptıktan sonra Ok (Tamam) tuşuyla ayarları uygular ve save ile dosyanı ima uzantılı olarak kayıt yaparsın. Kullanırken dosya uzantısını dsk vs. de yapabilirsin. Kısaca grub4dos ile kullanırken dosya uzantısını fazla bir önemi yoktu.

Yapamazsan bana kullanmak istediğin boyutu söylersin ve senin için bakmaya çalışırım. Benim için (bu konuda tecrübeli olduğum i çin) kısa sürecektir.

@StackByte

Bu konular daha önce defalarca yazılmıştır ve gerekli komutlar da lst dosyasında bulunmaktadır. Kısaca gerekli dosyaları ilgili konuma eklemen yeterli. Komutlara gelirsek vista & win7 kurulum komutlarını bu çalışmaları çalıştırmak için kullanıyoruz.

Ayrıca igili çalışma hakkında detaylı bilgim olmadığı için çalışmanın paylaşıldığı konudan yardım istemen bence daha doğru.

Neyse aradaşlar çalışmalarınızda başarılar dilerim, kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...