Jump to content

Dünyanýn en büyük derbisi


mehmetgngr

Recommended Posts

Türk futbolunun iki büyük kulübü Fenerbahçe ile Galatasaray arasýndaki rekabet dünya futbol literatürüne girerken, dünyadaki derbi karþýlaþmalarýný inceleyen bir internet sitesi Fenerbahçe-Galatasaray maçýna en yüksek puaný vererek, dünyanýn en büyük derbisi ilan etti.

''Footballderbies.com'' adlý internet sitesi, dünyanýn en ünlü þehir derbilerini sýraladýðý listede, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini 8.5 puanla ilk sýrada gösterdi.

Dünyanýn çeþitli ülkelerinden 98 derbi sýralayan internet sitesi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardýndan 2. sýraya Arjantin'den Boca Juniors-River Plate maçlarýný alýrken, 3. sýrada Ýskoç Ligi'nin iki tarihi kulübü Celtic ile Glasgow Rangers arasýndaki mücadeleye yer verdi.

Türkiye'den Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ilk sýrada yer aldýðý listede, Beþiktaþ-Fenerbahçe arasýndaki rekabet ise dünyanýn en önemli 12. derbisi seçildi.

KARÞIYAKA-GÖZTEPE DERBÝSÝ 23. SIRADA

Galatasaray-Beþiktaþ derbisinin 21. sýrayý aldýðý derbiler listesinde, 23. sýrayý ise halen Lig B'de yer alan Karþýyaka ile bu sezon Üçüncü Lig'de mücadele eden Göztepe arasýndaki derbi aldý.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasýndaki tarihi rekabete dikkat çeken internet sitesi, Fenerbahçe'nin iþçi sýnýfý tarafýndan Ýstanbul'un Asya yakasýnda kurulduðunu yazarken, Sarý-kýrmýzýlý kulübün ise Galatasaray Lisesi öðrencileri tarafýndan oluþturulduðunu ve aristokrat takýmý olmasýyla ünlendiðini yazdý. Galatasaray'ýn genelde zenginler tarafýndan desteklendiðini ifade eden site, son zamanlarda Fenerbahçe'ye ekonomik destek veren zengin taraftarlarýn da çýktýðýný söyledi.

Dünyanýn en büyük 10 þehir derbisi þöyle:

Sýra Takým Ülke Puan

1 Fenerbahçe-Galatasaray: Türkiye 8.5

2 Boca Juniors-River Plate Arjantin 8.3

3 Celtic-Glasgow Rangers Ýskoçya 8.3

4 Palmeiras-Cornithians Brezilya 8.3

5 Genoa-Sampdoria Ýtalya 8.3

6 Olimpiakos-Panathinaikos Yunanistan 8.1

7 Wyad-Raja Fas 8

8 Kýzýlyýldýz-Partizan Sýrbistan 8

9 Roma-Lazio Ýtalya 7.9

10 Benfica-Sporting Lizbon Portekiz 7.9

Kaynak: Haber Türk

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...