Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Konu Başlıkları Hakkında Hatırlatma !


CentilBoy

Recommended Posts

Sayın Üyelerimiz;

Forum içinde en çok yapılan hatalardan biri de yanlış başlıklardır. Hatta, moderatörlerin günlük işlerinden en fazlalarından biri de yanlış başlık uyarılardır. Forum kuralları kısmında da değinilen bu konuyu biraz daha ayrıntılı açıklamak istiyorum. Öncelikle forum düzeni, araştırmalarda pratiklik ve arama sonuçlarının sağlıklı yapılabilmesi için açacağınız konuların başlıklarında şunlara dikkat etmelisiniz:

A-) Öncelikle en genel ifadeyle; Başlıklarınız kısa, öz, açıklayıcı ve konu içeriğini yansıtıcı olmalıdır.

B-) İçinde "lütfen", "lütfen yardım", "acil", "lütfen dikkat", "harika", "muhteşem", "yardım abiler" gibi kelimeler içeren başlıklar kesinlikle açılmamalıdır.

C-) Konunun içeriğinin ne olduğunu belli etmeyen başlıklardan uzak durulmalı, konun içine girmeden bile sadece başlığı okuyarak konuda ne anlatıldığı yada sorunun ne olduğu hakkında fikir sahibi olunabilmelidir.

D-) Çok sık yapılan bir hatada; eğer bir program paylaşımı yapılacaksa başlıkta programın ne işe yaradığı değil, sadece programın adı ve varsa sürüm numarası yazılmalıdır.

E-) Her ne kadar sistem tarafından otomatik değiştirilsede, tamamı büyük harflerden oluşan başlıklar açılmamalıdır. Sistemin değiştiremediği ÖÇŞĞÜİ gibi Türkçe karakterler çirkin görüntüye sebep olmaktadır.

F-) Özetle; başlıkların mümkün mertebe bir fikri yansıtan, Türkçenin anlam bilgisine uygun kısa ama tam bir cümleden oluşmasına çalışılmalıdır.

Tnc-Tr Takımı

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...