Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Sahibinden.com 11 Yıllık üyeliğimi Durdurdu Ve üyeliğimi Iptal Etmiyor


NAMIKABI
 Share

Recommended Posts

Değerli TNCTR üyeleri, yakın zamanda Sahibinden.Com sitesinde yaşadığım bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim. Belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımız olmuştur. Aynı veya benzer konuda yorum yapmak isteyen arkadaşlarımız olabilir.

Sahibinden.Com sitesine 11 yılı aşkın bir süredir üyeyim. 24.09.2021 tarihinde satılması için 999.-TL'ye bir bilgisayar yazıcısı ilanı verdim, yayımlandı. Hemen arkasından üyeliğim geçici olarak durduruldu. E-mail adresime gönderilen açıklamada sebebi olarak "Olağan dışı hareketler tespit edildiğinden, üyeliğiniz güvenliğiniz için geçici olarak durdurulmuştur" denilmekte. Ayrıca; “Üyeliğinizin aktif hale gelmesi için Ad-Soyad bilgisini doğrulamamız gerekmektedir" denilmekte. Benden "Kimlik ve fatura (elk, su, tel vb...) örneğinin adreslerine mail yolu ile gönderilmesi" istenilmekte.

Buraya kadar sanki her şey normalmiş gibi gözüküyor. Oysa;

1-) Kullanıcı adı, telefon numarası, e-mail adresimi 11 yıldır hiç değiştirmedim.

2-) İkamet adresim (kargo adresim) ve Banka bilgim 5 yıldır değişmedi.

3-) 11 yıl boyunca ev – araba – yat – hava taşıtı vs. gibi bir ilan vermedim.

4-) İlanlarım genelde 1.000.-TL altında fiyatı olan ve şahsıma ait ürünlerdir.

5-) Son bir ay içerisinde “Param Güvende” ile bir adet satış işlemi yaptım ve satış bedeli (Sahibinden.Com vasıtasıyla) kayıtlı banka bilgime aktarıldı.

6-) Son  iki ay içerisinde beş adet “Param Güvende” ile alış işlemi yaptım ve Sahibinden.Com da kayıtlı adıma ve adresime kargo ile eşyalar gönderildi teslim aldım ve yine Sahibinden.Com da kayıtlı Banka bilgimden bu alış işlemine ait ücretler alınarak ilgilisine aktarıldı.

7-) 2020 yılında ücretsiz ilan kontenjanı sayısını aşmam nedeni ile sanırım 5-6 defa ücretli ikinci el satış ilanı verdim. İlan ücretleri yine yukarıda belirttiğim banka bilgimden alınarak Sahibinden.Com sitesine aktarıldı.

Demem o ki; benim açımdan en ufak bir kusur söz konusu değildi.

O halde bana gönderilen e-mail deki “Olağan dışı hareketler neydi” ve “neden üyeliğim durdurulmuştu”.

25.09.2021 tarihinde saat 11.15 sıralarında Sahibinden.Com Sitesini 0850 222 44 44 numaralı telefonlarından aradım ve Müşteri Temsilcisi ile bir görüşme yaptım. Bana e-mail geldiğini, üyeliğimin geçici olarak durdurulduğunu ve bu nedenle mağdur olduğumu söyledim. Müşteri temsilcisi öncelikle üyelik için kullandığım telefon numarası ile mi aradığımı sordu. Ben de evet dedim. (Yani kısaca hem e-mail adresimi hem de telefon numaramı doğrulamış oldular.) Müşteri temscilcisi bana; "Erken uyarı sistemlerinin zaman zaman böyle uyarı verdiğini, yapacak bir şey olmadığını, istenilen belgelerin gönderilmesi gerektiğini, aksi halde üyeliğimin açılamayacağını söyledi".

Bende ertesi gün yani 26.09.2021 tarihinde Şikayetvar.Com sitesine konu ile ilgili şikayette bulundum.

Bunun üzerine aynı gün beni Sahibinden.Com da kayıtlı telefonumdan Sahibinden.Com müşteri temsilcisi aradı ve daha önce diğer müşteri temsilcisi ile aramda geçen konuşmalardan farklı olarak şunu söyledim. “Kullanıcı adımı ve adresimi Sahibinden.Com da üyeliği bulunan Eşim ve iki kardeşimin hesapları üzerinden (onların sitede kayıtlı telefon ve e-mail adresleri üzerinden doğrulayabilirsiniz” dedim. Bana ısrarla "Erken uyarı sistemlerinin uyarı verdiğini, yapacak bir şey olmadığını, istenilen belgelerin gönderilmesi gerektiğini, aksi halde üyeliğimin açılamayacağını söyledi".

Bunun üzerine bende; 28.09.2021 tarihinde Sahibinden.Com a e-mail göndererek “Üyeliğimin iptal edilmesi” talebinde bulundum. Hemen ertesi gün (29.09.2021) Sahibinden.Com bana e-mail ile cevap verdi. Verilen cevapta "Üyeliğimin iptal edilmesi için Kimlik ve fatura örneği göndermem gerektiği" belirtilmekte.

Kısaca; Sahibinden.Com akıl tutulması yaşıyor. Üyeliğimin durdurulması için geçerli bir açıklama yapmıyor, üyeliğimi aktive etmem veya iptel etmem için Kimlik ve fatura örneği istiyor. Halbuki üye olurken kimlik ve fatura örneği istenmemişti. Bildiğim kadarıyla şimdi de istenmiyor.

Kimlik ve fatura örneği göndermeme konusunda niye bu kadar katı olduğum hususuna kısa bir açıklama yapayım. Herkesin kendine göre prensipleri vardır. Banka-Cep Tel-Elektrik-Doğalgaz v.s. gibi  Kamu görevi yapan şirketler haricinde Sahibinden.Com ve benzeri özel şirketlere kimlik ve adres belirten fatura örneği verilmesini doğru bulmuyorum. Ayrıca bu tür özel şirketlerin kimlik ve fatura bilgisi istemesini de hukuki olmadığını düşünüyorum.

Son söz; Sahibinden.Com üyeliğim askıda duruyor. Ne aktive ediyorlar ne de iptal ediyorlar.

NOT : Bu konuda gelişme olursa buradan belirtirim.

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Merhaba.sahibinden.com dan beklenen bir davranış.ben bir ürün alıyordum.satıcı bana parayı gönder öyle gönderirim dedi.siteden mesaj yazdı açık açık.ben müşteri hizmetlerine bildirdim.ben parayı göndersem bu ürünü bana göndermezse ne olacak dedim.site hiç bir şey yapmadı.Bir akıl tutulmasıda ben yaşadım.gittigidiyoru tercih ediyorum.şu ana kadar sorun yaşamadım.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bir kac yil onceye kadar yurtdisindan sahibinden com. adresine rahatlikla girilebiliyor iken simdi yurt disina tamamen kapatilmis gorunuyor ben giremiyorum uyelik istiyor uyelikdede sorun oluyor.

Dolayisiyla sahibinden com benim icin bitmistir. Sahibinin olsun!!!!!🤣

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...