Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

çip Krizi Alman Otomotiv Endüstrisinde Ilk Iflasa Neden Oldu


kadetti
 Share

Recommended Posts

https://winfuture.de/news,125788.html

Çip krizi şimdi Alman otomotiv endüstrisindeki ilk kurbanlarını veriyor : Genel merkezi Krefeld'de bulunan tedarikçi grubu PWK Automotive, iflas başvurusunda bulundu.Şirketin açıkladığı gibi, kendi başlarına iflas başvurusunda bulundular. Yönetime dışarıdan bir uzman sağlandı ve alacaklı koruması sayesinde şu an için günlük işleri sürdürmek için biraz daha fazla hareket alanı kaldı.

PWK Grubu temelde sektörde üçüncü sırada yer alıyor. Şirket, daha sonra bunları şasi, fren veya direksiyon sistemleri gibi komple araç parçaları üretmek için kullanan Bosch veya ZF gibi büyük tedarikçilere teslim edilen metal parçalar üretiyor. Bunlar daha sonra gerçek otomobil üreticilerinin fabrikalarına gelir ve burada  araca monte edilirler.
 

Müşteriler operasyonları durdurdu

Şimdi sorun, tedarik zincirlerinin yukarıdan durmasıdır. Otomotiv şirketleri ve ilk sıradaki tedarikçiler yeterli çip alamadıkları için, artık PWK gibi tedarikçilerden genellikle yaptıkları kadar çok sayıda başka bileşen satın almıyorlar.Bu şirketler, temelde iki güçlü olduğu için bu durumdan özellikle sert şekilde etkileniyorlar. endüstriyel aşamalar, fiyatlar üzerinde önceden baskı altındadır ve bu nedenle, nispeten küçük finansal yastıklarla daha uzun süreli zayıflık dönemleri arasında bir köprü oluşturma olasılığı neredeyse yoktur.

PWK yüz yılı aşkın bir süredir var. Başlangıçta demiryolu endüstrisi için bir tedarikçi olarak başladı ve esas olarak cıvata ve somun tedarik etti. Daha sonra, şirketin en son üç haneli milyon ciro elde ettiği otomotiv endüstrisine artan bir geçiş oldu. Şu anda Krefeld'de dört lokasyon ve Gelenau, Schönbrunn ve Zittau olmak üzere üç Sakson kasabası var. Üreticinin yaklaşık 700 çalışanı var.

  • Like 3
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

10 yıl daha kendine gelemez Dünya desenize ( tabi küresel başka bi felaket pandemi yada kriz olmadığı sürece küresel ısınma ve artan Dünya nüfusu ,su krizi gıda krizi vs.  yaşanmazsa ).
Kabul etseniz de etmeseniz de Dünya artık küresel bir köy ( Teknoloji sayesinde artık Amerika veya Japonya çok uzaklarda değil bir kaç saniye iletişim kurması ) Süveyş kanalında yan Dönen gemi bile Dünya ekonomisini etkiliyor he Dünya da yaşamıyorsanız bilemem , bananeci tayfaya ithafen.
Umarım tam tersi olur Dünya çok daha güzel olur.
Düzenleme zorunluluğu insan gerçekten hayret ediyor 😁
Geçen seneki Yaz sıcaklarıyla, bu seneki yaz sıcakları ve bir sonra gelecek yaz sıcaklarını karşılaştırın. 
Erezyon verimli toprak azalması çölleşme su kaynaklarının kirletilmesi azalması, artan nüfus ve talebin git gide artmasına rağmen kaynakların azalması vs.
Bilime yalan deyip de bilimin sağladığı sonuçlarla hayata tutunanlarda ne bileyim baya ironik.! Şuna buna inanmayın neden ben öyle inanıyorum 😄 Kanıtın ney neden inanmayalım.? Bilim yalan söyler WOW 🤣 Kötüye kullanıldığı durumlar var dese neyse diyicem. 😄 Birisi de çıkar boş muhabbet uzay yalan,küresel ısınma yalan bunlar hep Ameriganın oyunları vs. yine yazar. En geç 50 yıl çekmez uzay gerçekmiş lan Dünya da düz değilmiş demeye başlarlar sonra. 🤣 Gerçi yine inanmayabilirler pek ümitli değilim.

Edited by neskali
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kardeşler küresel ısınma yer çekimi uzaya  aya çıkış bunların ve benzerlerinin hepsi bir yalandan ibaret malesef bize bilim diye yutturulan palavralardan başka birşey değil hepsini kendileri yapıyorlar.Ve malesef öyle bir toplum yarattılar ki kimse araştırmıyor sorgulamıyor medya güya bilim ne derse ona büsbütün inanılıyor.Bir kaç örnek vermek gerekirsem araştırın derim abd acil numarası neden 911 national geographic amblemi neden pencere şeklinde bir işletim sistemimin ismi neden anlam olarak pencereye denk geliyor(windows) iphonenin amblemi neden ısırılmış elma 69 da güya aya çıkıldıysa neden nasa yetkilisi 2014 yılında dünyanın dışındaki aşırı radyadyonlu katman olan van ellen kuşağını halen geçmeyi başaramadık diyor zar neden 6 ile bitiyor www nun ibranicede karşılığı neden 666 ya denk geliyor neden dünya genelinde büyük etki yaratan olaylar ayın 6 11 ine genelde denk geliyor vb.....araştırın derim

Link to comment
Share on other sites

Bunlar iyi günlerimiz dünya nasıl 11 eylülden sonra bambaşka dünya olduysa covid ten sonrsda çok daha başka olacak malesefki bu gidişle komik gelecek ama yarımız robot yarımız insan olma yoluna doğru gidiyorum 2011 yapımı in time(zamana karlı filmi) da yalanan günlere doğru yaklaşıyoruz sanki tüm ekonomileri tüm dengeleri bozacaklar nesli zaten bozdular daha da beter yapacaklar aile kavramını yok ettiler daha da beteri covidle beraber insanları yankızlaştırdılar ve bizlerde bir kobay olarak ekmeklerine yağ çalıyoruz

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...