Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Çin'in Güneş Enerjisi Hızla Ucuzluyor ( Kömür Fiyatı Noktasında )


kadetti
 Share

Recommended Posts

Kaynak : https://winfuture.de/news,125781.html

Çin'in güneş enerjisi hızla ucuzluyor - kömür fiyatı noktasına ulaşıldı

Çin, büyüklüğü ve ekonomik durumu nedeniyle, enerji üretimi sorunu da dahil olmak üzere birçok alanda özel bir konuma sahiptir . Kömür ve güneş enerjisi arasında artık fiyat paritesine ulaşılması önemli bir kilometre taşıdır.Enerji geçişinin uygulanması hakkında devam eden sayısız tartışmalarda, Çin, bu ülkede mümkün olduğunca az değişiklik yapılması gerektiği konusunda defalarca bir argüman olarak kullanılıyor. Ancak, Uzak Doğu'daki ülkeye atıfta bulunulması, yerel ekonominin çok dinamik gelişimini tanımakta defalarca başarısız oluyor. Bu, kömürden elektrik üretimi konusundaki anlaşmazlıkta da görülebilir.

Yeni bir çalışma için Çinli araştırmacılar, güneş enerjisinin genişlemesiyle kapsamlı bir şekilde ilgilendiler. Mevcut gelişme göz önüne alındığında, sonuca varıyorlar.ülkenin enerji ihtiyacının neredeyse yarısını güneş enerjisi sistemleri ile karşılamanın mümkün olduğunu ifade etti. Bölgedeki mevcut büyüme hızına ek olarak, arzdaki dalgalanmaları azaltmak için altyapıya daha fazla depolama eklemek gerekecektir. Ve ulaşım ağlarının da değiştirilmesi gerekecekti.

İkincisi, araştırmacıların son altı yılın uydu görüntülerini kullanarak güneşlenme sürelerini hesapladıkları bir verimlilik çalışmasının sonucudur. Sonuç olarak, en yüksek tüketim güneydoğuda kaydedilirken, güneş sistemlerinde en yüksek verimlilik Çin'in seyrek nüfuslu kuzeybatı bölgesinde elde edilebilirdi. Burada daha iyi ulaşım yollarına ihtiyaç duyulacaktır.
 

Gittikçe ucuzluyor

Aksi takdirde, büyük ölçüde güneş enerjisine güvenmeye karşı söylenecek çok az şey vardır. Ve bu zaten oluyor. Kurulu kapasite açısından Çin, 2013'te ABD'yi çoktan geçmişti, 2015'te Almanya'yı geçti ve şu anda ülkenin güneş enerjisi sistemleri 250 gigawatt kapasiteye sahip, Almanya'da ise 54 gigawatt civarında (Çin, elbette, önemli ölçüde daha fazla olmasına rağmen). alan ve Sakinler).

Yakın gelecekte kurulu güç miktarının hızla artmaya devam edeceği varsayılabilir. Bu, esas olarak güneş enerjisi kullanımı için fiyatlardaki büyük düşüşten kaynaklanmaktadır. Güneş enerjisi, Çin'de kömürle çalışan elektrikle aynı fiyata zaten mevcut - ve bu, insanların sağlığı ve çevre üzerinde önemli ölçüde daha düşük olumsuz etkiye sahip. Kömür sektöründe üretim maliyetlerinin artması muhtemel iken, güneş enerjisi daha da düşüyor: Araştırmacıların verilerine göre, fiyat şu anda megavat saat başına 49.30 dolarda. Zaten 2030'da kişi sadece 13 dolar bekliyor ve 2060'ta megawatt saat başına 3 dolara ulaşması bekleniyor.

Çin geçtiğimiz günlerde kömürle çalışan elektrik santrallerine yabancı yatırımı durduracağını açıkladı. Mevcut veriler göz önüne alındığında, eski teknolojiye güvenmeye devam etme motivasyonunun ülkenin kendisinde bile hızla azalması muhtemeldir. Özellikle güneş pili üretiminde zaten dünya pazarı lideri olduklarından ve bu umut verici ekonomik sektörü iç pazarda uygun çerçeve koşullarıyla güçlendirmeye ilgi duyduklarından.
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@kadetti üstad Çin son 20 yılda çin oldu hepimizin bildiği gibi , batıdan üretim için gelen teknoloji ucuz işçi gücü vesilesiyle  o zamanlar geleceği gördü kominist parti o yönde atılımlar yaptılar sonucunuda aldılar. Daha da çok gelişecekler diğer ülkeler çökerken.
Lakin Dünya nın yeni Amerika sı olmasını da istemem Amerika yı mumla arar Dünya. ( Amerika yı sevmiyorum beynini kullanmayı reddedenler için zorunlu parantez )

Edited by neskali
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

asil111, 5 saat önce yazdı:

Ancak bu kadar güzel özetlenebilir :)

Teşekkür ederim. Sürekli ve kaliteli , kitap okumak, araştırmak ,sorgulamak, öğrenmek , insanın ufkunu da açıyormuş gerçekten her şeyini etkiliyor. Pandemi nin başında olduğum insanla bugün ki ben arasında gerçekten dağlar kadar fark var.

Edited by neskali
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...