Jump to content

Satranç Temel Eğitimi


D21B500K
 Share

Recommended Posts

Temel satranç eğitimi ve beyaz piyon alabilmek için Türkiye Satranç Federasyonunun ilgili sayfası

Nasıl Kullanılır?  


Yapmanız gereken öncelikle aşağıdaki üye ol linkini kullanarak üyelik yolunda ilk adımı atmanızdır.

Bunun üzerine e-posta adresine bir aktivasyon kodu gelecektir. Ona tıkladığınızda, üyelik işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Ardından ders içeriklerine girebilirsiniz.

İsterseniz, satranç bilginize güveniyorsanız, doğrudan muafiyet sınavına girebilirsiniz. Bu durumda size büyük bir soru bankasından seçilen 50 soru gelecektir. Bu sorular herkes için değişecektir. Bu soruları yanıtlayıp geçer puan aldığınız takdirde doğrudan 1nci adımı bitirip ulusal kuvvet derecesi ve diploma hakkını kazanırsınız.

Eğer seviye tespit sınavı (muafiyet sınavı) istemeyip doğrudan derslere girerseniz, arada size sorulan sorular ile düzeyiniz tespit edilecek ve mezun olana kadar puan toplamaya devam edeceksiniz.

1.nci adım bittiğinde UKD'nizi alacak ve diplomaya hak kazanacaksınız.

 

 

Kimler Üye Olabilir?

Satranç akademisine herkes üye olabilir. Hiç bir bedel, ücret istenmez. Üyelik sürecinde sadece kimlik bilgileriniz sorulur. İsterseniz gerçek kimliğinizi de saklayabilirsiniz. Ancak, o zaman diploma alacağınızda sorun olabilir. O yüzden önerimiz, gerçek kimlik bilgilerinizi kullanmanızdır.

Bir ücret ödeyecek miyim?

Hayır hiç bir ücret ödemeyeceksiniz. üye olup satrancı tamamen ücretsiz öğreneceksiniz. Ama 2nci Adıma geçtiğinizde, ya da gerçek diploma almak istediğinizde sizden ücret ödemeniz istenecektir.

1nci adımın sonunda eğer diploma isterseniz, federasyondan lisans çıkartmanız istenecektir.

 

 

Bu eğitimde  alacağımız dersler  3 kategori şeklinde ayrılmıştır

 

Beyaz Piyon 

Türkiye Satranç Akademisi’nin internet ortamında verdiği derslerden birinci bölümü başarıyla tamamlayan sporcularımız, eğer isterlerse, TSF Başkanı Gülkız Tulay  imzalı, “Beyaz Piyon” unvanı ile 1000 UKD derecesine ulaştıklarını gösteren özel diplomalarını alabilecekler.

Gümüş At

 

Satranç Akademisi’nin ikinci bölümünü başarıyla tamamlayarak 1100 UKD derecesine ulaşan sporcularımız ise, eğer isterlerse, “Gümüş At” unvanını taşıyan özel diplomalarını yine TSF Başkanı Gülkız Tulay'ın imzası ile alabilecekler.

Gümüş fil şeklinde 

 

Türkiye Satranç Akademisi’nin üçüncü bölümünü başarıyla tamamlayan sporcular da 1200 UKD derecesine ulaştıklarını ve bundan böyle “Gümüş Fil” unvanı taşımaya hak kazandıklarını gösteren özel diplomalarını yine TSF Başkanı Gülkız Tulay'ın imzası ile birlikte alabilecekler eğer isterlerse.

 

Not: Bu sayfada java kullanılmaktadır Şuan tavsiye edeceğim tarayıcı   https://www.palemoon.org/

 

image.thumb.png.5cf6c5a2d8468319dbe30626f21ebfea.png

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...