Jump to content

İnternet üzerinden İşlenen Suçlar Hakkında...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Cümleten Selamun Aleyküm Arkadaşlar...

Bugün, daha önce de şahsıma özel mesajlar yoluyla hakaret edilmesinden dolayı "İnternet Üzerinden İşlenen Suçlar" konusunda bilgi paylaşmak istedim. Şunu bilin ki, öyle yuvarlak cümleler kullanarak kimse işin içinden sıyrılamaz. Daha önce deepweb denilen mecraalar da da kendisini gizli sanan, bulunamayacağını sanan ve bu vasıtayla EGM' yi küçük düşürmek amaçlı ICQ kullanarak, Tor Browser v.b tarayıcılarla benzer işler yapan kişiler hakkında EGM gerekli işlemleri yaptı. Emin olun, ne Tor Browser ne de deepweb platformları kurtaramaz. Enin de sonunda bulunuyorsunuz...

Konuya gelirsek, bugün hakaret içerikli mesaj aldım. Şahıs değerlerime hakaret etti. Daha önce de yoğun olduğumu belirtmiştim. Yine de forumdaki arkadaşlar da bilgilensin diye bilgi paylaşmak istedim. Tüm yaptığım anlaşmaları bu ahlaksız mesaj nedeniyle durdurdum. Bu anlaşmaları yaptığım kişiler de şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacaklar. Daha önce şahsıma küfür edildiği için alttan almıştım. Maddi manevi ne varsa şahsın yaşı cezai işlemler için yetersiz bile olsa yasal vasileri hakkında dava açabilirsiniz. Ki, bu şahsın ben yaşının küçük olduğunu sanmıyorum. Hesap yanlış hatırlamıyorsam 2010 yılında açılmış. 

Bu konuyu bilgilendirme amaçlı açıyorum. Size hakaret eden kim olursa olsun siz doğru şekilde başvuru yaparsanız cezasını buluyor. Yıllar önce daha hafif bir suçtan dolayı kendisini emniyet müdürünün çocuğu olarak tanıtan birden fazla şahsa dava açtım. O dönem kişi başı 36,500 TL devlete ödeme yaptılar. Muhtemelen hala ödeme yapıyorlardır. Daha önce bu şahıslar aynı suçu işlemişlerse ceza katlanarak artıyor. 

Bu konu da hem bilgilendirme amaçlı hem de bu şahıs özelinde neler yapılması gerekir, anlattım. Dediğim gibi sizi bu şekilde mağdur edip, manevi olarak sorunlara neden olup, maddi olarak zarara uğratıyorsa bunların hepsini tahsil edebilirsiniz. Ben bu şahıs hakkında 100 Bin TL' lik maddi manevi tazminat davası açacağım. Tek kuruşuna dokunmadan, hayır kurumlarına bağışlayacağım. (anlaşmalarımdan doğan zararlar hariç) Yok daha neler demeyin. Hakaret ettiği her bir aile bireyim için ayrı ayrı yüklü tazminat davaları açacağım. Yurtdışında da olsa, Mars' ta da olsa kaçamaz.

BÖYLE TİPLERE MÜSAADE ETMEYİN. Uğraşmak istemiyorsanız bile gerekli dökümanları hazırlayıp EGM üzerinden suç duyurusunda bulunup, hiç uğraşmadan ceza aldırabilirsiniz. Hatta bir avukata gidin. Net suç delili varsa avukatlar göbek ata ata kabul edecek ve dava üstüne dava açarak yaptığına pişman edecektir.

Şunu da ekleyeyim. Bu tip konuları çok gördüğüm için, hakaret eden şahsın açık adresi, TC kimliği, Adı soyadı dava açan kişiye dava aşamasında gönderiliyor. Yani siz dava açtığınız da size tüm bilgileri gönderiliyor. Ve bu bilgiler güncel oluyor. Bu tip suçlar işleyip kaçacağını kimse sanmasın.

Bu hakaretlerden dolayı da psikolojik olarak çalışma şansım olmadığı ve yetişmesi gereken işler yetişmediği, dolayısıyla 3. şahıslar da mağdur olduğu için bu şahıs hakkında mağdur olan müşterilerim de davacı olacaklar. 

Hatta şunu yazabilirim. Öyle ettiysen dedim diyerek kurtulamaz. Cümlelerinde varsa karını benzeri bir ibare kullanıyor. Denk gelirseniz bu tip bir saldırı durumunda karınız varsa hakaret edildiği için karınız, nişanlınız varsa olası eş adayınız olduğu için nişanlınız hatta sevgiliniz bile kendisine hakaret edildiği için dava açabilir...

Birçok avukat yok daha neler diyebilir. İşte yok değil...

Konu internet üzerinden işlenen suçlarla alakalıdır. Admin arkadaşların da gereken tüm yardımı yapacaklarına eminim. Şu an gergin olduğum için sakin kafayla daha geniş şekilde avukat arkadaşla düşünerek kapsamı genişleteceğiz. Emin olun, bu tip işler sonrası sert kayaya denk gelirseniz hayatınızın hatasını yaparsınız...

  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...