Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Kara Delikte Yıldız ölümü, Kozmik Similasyonu.


kadetti
 Share

Recommended Posts

Haber

 https://winfuture.de/videos/Internet/Sternentod-durch-schwarzes-Loch-Kosmische-Simulation-beeindruckt-23364.html

Kara delikte yıldız ölümü, kozmik similasyonu :

Sayfadan smilasyonu izleyin.

Kara deliklerin bilim için büyülü bir parlaklığı vardır. Şimdi, karmaşık bir simülasyon serisiyle, bir ekip yıldızlar bu kozmik girdaplara girdiğinde ne olacağı sorusunu ele aldı. Çalışma etkileyici görüntüler sağlar.

Kozmik öğütücü muhteşem yıldız ölümü sağlar

Kara delikler fikrimiz bilim kurgu hikayelerinden ve Hollywood filmlerinden güçlü bir şekilde etkilenmiştir, bu yüzden herkesin kafasında gizemli kozmik girdapların kendine özgü bir görüntüsü vardır. Son yıllarda, yeni bulgulara ek olarak, bilim nihayet bu fikri gerçeklikle karşılaştıran ilk görüntüleri sağlayabildi. Bir dizi karmaşık simülasyon ve bir çalışma ile, bir ekip şimdi kara deliklerin anlaşılması için başka bir yapı taşı sağlıyor. NASA'nın raporunda yazdığı gibi, Garching'deki Max Planck Astrofizik Enstitüsü'nde (MPA) araştırmacı olan Taeho Ryu ve ekibi böylece ilk kez karmaşık kozmik mekaniklere bir göz atıyor: Yıldızlar süper kütleli bir kara deliğe çok yaklaştığında ne olur?

Özel özellik: MPA'ya göre, simülasyonlarda ilk kez "Einstein'ın genel görelilik teorisinin fiziksel etkileri gerçekçi yıldız yoğunluğu modelleriyle bir araya geliyor".
Süper Bilgisayar Simülasyonları: Kara Delik ve Yıldız Karşılaştırması

Kara delik ve gezegen arasındaki karşılaşma hiç bu kadar doğru simüle olmamıştı.

NASA tarafından sağlanan simülasyonun etkileyici bir videosunda görüldüğü gibi, süper bilgisayardaki bilim adamları Güneş'in 1 milyon katı kütleye sahip bir kara delikte toplam sekiz yıldız çekiyorlar. Öte yandan sanal yıldızlar, Güneş'in kütlesinin onda biri ila on katı ağırlığındadır. "Yaklaştıkça, hepsi kara deliğin yerçekimi tarafından gerilir ve deforme edilir. Bazıları tamamen uzun bir gaz akışına bölündü." dedi.
Farklı kütle yapılandırmalarından, mesafelerden, yıldız yoğunluğundan ve diğer faktörlerden, ekip daha sonra farklı yıldız kaderlerinin nedenleri hakkında sonuçlar çıkarabildi: "Tamamen çürüyen
yıldızlar ile hayatta kalanlar arasındaki ayrım sadece kütleye bağlı değildir. Bunun yerine, hayatta kalmak daha çok yıldızın yoğunluğuna bağlıdır."

Edited by kadetti
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...