Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Kadir Geceniz Mübarek Olsun


muhtar

Recommended Posts

Kadir Gecesinde Neler Yapmaliyiz? 

Kadir gecesini, namaz kilarak, Kur’an-i Kerim okuyarak, tövbe, istigfar ederek ve dua yaparak degerlendirmeliyiz. 

Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazi kilmadan önce hiç degilse bes vakit kaza namazi kilmalari daha faziletlidir. Kazasi yoksa nafile kilar. 

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istigfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demistir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313). 

Hz. Aise (r.ah) söyle anlatiyor: “Ey Allah’in Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasil dua edeyim? diye sordum. Resulüllah (s.a.v): 

“Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî (Allah’im sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet)” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314). 

Bu gecenin öyle bir ani vardir ki o anda yapilan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli ani yakalamak için gecenin bütününü tövbe ve istigfar ile geçirmek gerekir. Bu da kisinin imanini tazeler. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azindan teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler. 

Bu, bin aydan hayirli oldugu bildirilen gecede insanlik alemini huzura kavusturmak için gerekli olan esaslar indirilmistir. Namaz, zikir, tesbih, Kur’an okumak gibi bedeni ibadetlerimiz yaninda düsünce ile ibadet olarak isimlendirdigimiz tefekkürü insanligin amaci nedir? olgun insan olma mertebesine nasil ulasabiliriz? Nasil insanliga daha iyi hizmet edip, daha çok sevgi sunabiliriz? seklindeki odak noktalari ile güçlendirelim. 

Unutmayalim ki; özellikle bu gecede Tevvab olan Allah tövbelerimizi kabul edecektir. Bizlere bir ikram olarak sunulan bu kutsal Kadir gecesinde dualarimizdan insanligin huzuru, sevgi ve kardesligin saglanmasi ve devami için bizlere daha fazla güç, iman vermesi için yakaralim. Yalniz kendi sevdigimiz insanlarin degil, bütün insanlarin sevgiye layik oldugunu animsayarak sevgide saglam ve cömert bir ruha sahip olmak için de yardim dileyelim. Rahman ve Rahim Allah’in adiyla, hepimize hayirli kandiller diliyoruz. 

Kadir Gecesi Yapılacak Duâ 

"Allahumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbul afve fa'fu annî." 

Anlamı

"Allah'ım, şüphesiz sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni affet."

Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır: 

"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar." (Kadir Suresi ) 

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:

"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır." 

"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır." 

Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor : 

-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu: 

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.) 

Bu mübarek gecede dua sünnettir. O icabet vakitlerinden birisidir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek, namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur'ân okuyup da dua ederse güzel olur. 

İbnü Hacer Heytemî Tuhfetü'l-Muhtâc'da der ki: 

"Kadir gecesini görene, saklaması sünnettir. Onun kemâliyle faziletine ancak Allah Teâlâ'nın bildirdiği kimseler nail olur."

mgkdr.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi. Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Kadir Gecemiz Mübarek Olsun.

Link to comment
Share on other sites

Cenabı hak bu gecenin fazileti hatırına ve Rehberimiz MUHAMMED MUSTAFA S.A.S yüzü nuru hürmetine günahlarımızı bağışlar affeder inş,dualarımızı dünyanın herhangi bir yerinde açlıklla,yoksullukla,savaş içinde yaşamını sürdüren ümitdini kesmiş mucize bekleyen diğer din kardeşlerimiz için insanlık için de çok görmeyelim,tüm inananların kadir gecesi kutlu olsun
Link to comment
Share on other sites

Allah tüm herkesin dualarını kabul eylesin. Yüce rabbim tüm müslümanlarımızı affeylesin.

ALLAH'ın selâmı ve rahmeti üzerinizde olsun.

HACET*DİLEK diye bir dua var. İsa [a.s] bu dua ile ölü diriltirmiş. Kimki Sabah namazının farzını kıldıktan sonra 100 defa bu duayı okursa o kişinin duası kabul olurmuş. HEMDE Kadir gecesine denk gelmesi [bugün için] kesinlikle davet ederim...

Yüce rabbim bu kadir gecesini bilerek ramazan ayının içersinde gizlemiştir. Gizlemiştirki hem bu mübarek ayda oruç tutarken hemde 5 vakit namazı kılarken daha çok sevap kazanalım...

Kurban olduğum Allah'ım sen affedensin affetmeyi seversin benide | bizleride affeyle yarabbî!

Hastalara acil şifalar ver babamın mekânını cennet eyle yarabbî!

:rolleyes2::D:p:rolleyes::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Kadir gecesinin insanların dürüstlüğüne vesile olması dileklerimle...

Link to comment
Share on other sites

Bu özel gecenin en azından bir kaç saatini tv, internet gibi şeylerden ayrı manevi duygular içinde ve dua ile geçirmek gerekir inancındayım. Allah dualarınızı ve ibadetlerinizi kabul etsin ve bu geceye özel kat ve kat ecrinizi de versin inşallah.

Güzel bir de parça:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...