Jump to content

İş Güzergahı


D21B500K
 Share

Recommended Posts

İyi akşamlar arkadaşlar  bir konuda sohbet etmek ve varsa fikirlerinizi almak için her gün işe gidip geldiğim güzergah ile ilgili konu açmak istedim bu konu daha çok  İstanbul'da oturan kişilerin bilgi sahibi olduğu bir konu. Ayrıca trafik durumunu ve toplu taşıma hizmet ağını da konuşabiliriz. Bu arada güzergahın  uzunluğu size eziyet gibi gelebilir :)  ayrıca %63 engel oranından dolayı toplu taşımayı  ücretsiz kullanıyorum.

Ev : Pendik Yenişehir de 

İş Bağcılar İstoç oto market 

İşe giderken: Genelde kullandığım güzergah; Sabah Km27 veya Km25 ile Pendik metro ordan Ayrılık çeşmesi marmaray durağına ordan marmaray ile yenikapı istasyonuna ordan da metro ile koca tepe metroya ordan da ht6 ya binip batışehirde inip 8 dakika yürüyüp işe varıyorum

Genelde kullandığım ikinci güzergah; Sabah Km27 veya Km25 ile Pendik metro ordan Ayrılık çeşmesi marmaray durağına ordan marmaray ile yenikapı istasyonuna ordan da metro ile kirazlıya ordan da mahmutbey metro durağına aktarma yaparak tekrar 144m ve ya ht10 otobüsüne binip otomarket durağında inip 5 dakika yürüyerek işe varmış oluyorum.

Alternatif 1 güzergah: Sabiha gökçenden kalkan E 11 ile Acıbadem metro ordan ayrılık çeşmesi marmaray durağında ordan da yenikapıya geriye kalan kısmı bütün güzergahlarda aynı

Alternatif 2 güzergah: Sabiha gökçenden kalkan E 3 ile 4 levent metro ordan mecidiyeköy durağına ve şuan tekrar aktif olan mecidiye köy mahmutbey metrosi ile mahmutbeye ordan da 144m veya denk gelirse ht10 ile otomarket durağına ordan tekrar 5 dakika işe yürüyorum .

Yolculuk saatlerim:  işe giderken saat 6 gibi çıkıp 9 gibi iş yerinde oluyorum   

                               Eve giderken de saat akşam 5 gibi çıkıp 8 civarı evde oluyorum.

Okuması bile eziyet  :) olabilir yaklaşık 7 aydır bu şekilde işe gidip geliyorum yazın sıkıntı yoktu ama kışın biraz soğuktan giydiğim şeyler ağır gelmeye başladı.

En sıkıcı kısmı bazen 1 kaç sa niye veya dakika ile  bineceğim aracı kaçırırsam kelebek etkisi gibi bana 1 saate kadar gecikmeye mal olabiliyor...

şuan başta yazdığım genel güzergahlar en tercih ettiklerim ve gittiğim güzergahtan dönüyorum. Araştırma amaçlı 7 ayda  yüzlerce farklı güzergah denedim (gezmeyi sevdiğim için) istanbulu dolaşa dolaşa bazen vapur yolculukları bile yaparak işe gidip geldim :) ...

 

İşimden memnunum yolculuktan da memnunum ama kış şartlarında  bedenim yorulmaya başladı.

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

İş güzelse seviliyorsa ve mali açıdanda tatmin ediyorsa eğer yol çekilir. Güzergah alternatifi yok olsa zaten bir şekilde tespit edilirdi. İleride belki yakın güzergahlarda iş bulabilirsiniz bunun tek çözümü bu olacaktır. Çalışırken iş bulmak daha kolaydır bilindiği üzere. Bir abimiz vardı emekli olmasına rağmen çalışıyordu yine bizlerle hadımköyden, taksim/şişhaneye her gün gider gelirdi bir gün olsun yol uzak veya sıkıntılı demezdi bende hayretler içerisinde bu adam nasıl çekiyor onca yolu diye düşünürdüm hep. Aklıma bir atasözü geldi hemen," "Azmin elinden ne kurtulmuş ki." diye düşünmeden edemedim. :) 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Konuyu okuyunca derinden hissettim gerçekten :D 6-7 senedir Pendik'ten Davutpaşa YTÜ kampüsüne benzer bir güzergah ile gidiyorum. Psikolojim, beden sağlığım her şeyim tepetaklak oldu. Bu yaşımda kolumu kaldıracak halim bile yok. Hazır işe başlayalı 7 ay olmuş sizin, imkanınız varsa Bağcılar'a yakın bir yere taşınmayı düşünün derim (Yenişehir'deki refahı kaliteyi asla bulamazsınız tabii oralarda ama) çekilecek dert değil cidden... 

Edited by Cem01
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

@register navigasyonu aktif olarak kullanıyorum. Yardımcı pilot gibi. 

 

@Cem01 Çözüm cezeri olabilir seri üretime geçtiğinde birer tane almak lazım o vakte kadar harab olmazsak.

@avis en güzel senin yaptığın ama bu bende şuan göbek büyütme sebebi 😀 birde müdürler beni çok özlediklerinden hergün sabah 9 / 5 te işyerinde görmek istiyorlar şuan cumartesi pazarları çalışmıyorum hafta içi bir gün daha istirahat alabilsem güzel olur.

 

 

 

 

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By mogokce
      Merhabalar arkadaşlar. İETT yine bir güncelleme fiyaskosuyla karşımıza çıktı. Her güncellemeden önce bir önceki sürümünü aratan MobIETT uygulaması bu hafta 2.5.1 sürümünden tamamen farklı bir arayüze sahip olan 3.0.0-3.0.1 sürümüne güncellendi. Esasen yeni sorunlar doğuracak köklü bir güncellemeden ziyade eski sürümdeki eksikliklerin giderilmesi hedeflenseydi daha makbule geçerdi.
      Ben her halükarda güncellemeden önce eski sürümü yedeklemiştim belki yeni sürümde problemler olur diye. İyiki de öyle yapmışım. Ve şimdi yeni sürüm kararlı hale gelene kadar kullanmak üzere eski sürümü tekrar yükledim. Belki başkaları da yüklemek ister diye .apk dosyasını buradan paylaşmak istiyorum. Buyrun ekteki veya aşağıdaki linkteki dosyayı telefonunuza indirip kurabilirsiniz...
      https://yadi.sk/d/LfC0AxAR3JCdt4
      com.verisun.mobiett-1.apk
    • By kara-okyanus
      Merhaba arkadaşlar, şehirler arası otobüs yolculuğu için 4 kişinin (aile olarak) oturacağı en iyi koltuklar hangisi olur sizce? Bu arada yolculuk gece ve otobüs-Seç turizm 2+1 koltuklu, önerilerinize göre klasik 2+2 koltukludan da bilet alabilirim. Birde söylediğiniz yerin dolu olma ihtimaline karşı genel önerilerde de bulunabilir misiniz; mesela otobüsün ön tarafındaki mi yoksa arka tarafındaki koltuklar mı tercih edilmeli gibi.


    • By HalilYanar
      METRO – Katılımsız Program Kurucu;
       
      Metro, günlük hayatta veya bilgisayar kurulumlarından sonra program kurulum ihtiyacının en seri şekilde kurulumunu sağlaması için geliştirildi. Windows 8’den esinlenilen yandan açılan menüsü ile işleri dahada pratikleştiriyor.
      Yeni bir özellikte arkadaşlar Antivirüslerimizi “Antivirüs” klasörüne atıyoruz. Kurulumdan önce Antivirüs kurmak isteyip istemediğimizi soruyor.
       
      Versiyon : 1012
       
      Arkadaşlar bir önceki sürümlerdeki güncelleme devre dışıdır. Bu sürümün indirmesi gerekiyor.
       

       
      Son Değişiklikler;
      #T1 = Arayüz yeni tasarımına kavuştu. #T2 = Güncelleme dahada pratikleştirildi. #T3 = Başlangıçtaki gereksiz kontroller kaldırıldı. #T3 = Ana sayfadaki  Araçlar Kutusu Seçenekler bölümüne taşındı. #T4 = UAC ayar kontrolü eklendi ve uyarısı ile düzeltme seçeneği konuldu. #T5 = Gelişmiş Ayarlar bölümü Eklendi. #T6 = Program ve Araç Ekle/Sil Bölümleri eklendi sadeleştirildi. #T7 = Ana sayfadaki progress barlar değiştirildi. Daha güzelleri eklendi. #T8 = Soru Cevap Paneli olan sohbet bölümü kullanımdan kaldırıldı. #T9 = Yandan açılan menüde Kapat ve Hakkında bölümleri kaldırıldı. #T10 = Kurulum sonrası Antivirüs kurulumu için soru eklendi. Paket İçeriği ;
      1 - Eset NOD32 Antivirüs 6 Katılımsız 2 – Aimp 3.10 Katılımsız 3 – Windows 7 Aktivasyon 4 – Windows 8 Aktivasyon Boyut : 86,7 MB (91.010.812 bayt)
       
      Sıkıştırma : WinRAR (.rar)
       
      Parola : tnctr
       
      İndirme Linki : https://copy.com/d4PXTBIyIErq
       
      Görüntüler :
      [spoiler]







      [/spoiler]
       
      NOT : Norton Metro.exe'yi virüs olarak görüyor.
    • By ahmet_2626
      Merhaba arkadaşlar,
      W8 64 bit kullanıyorum. Google chrome ve internet explorer yüklü olmasına rağmen metro arayüzünde bunları kullanamıyorum. İlk format attığım zamanlarda kullandığımı hatırlıyorum fakat ne olduysa artık kullanamıyorum. Metro daki internet explorer ve chrome a tıkladığımz aman direk masaüstüne geçiyor ve masaüstünden açıyor. 
      Chrome'yi silip yükledim, ama sonuç değişmedi. Ekstra olarak metro da internet explorer e ihtiyaç duyduğum noktalarda ie hiç açılmıyor. Buda diğer uygulamalardada sorun çıkartıyor.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...