Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Kmspico Nun , Tehlikeli Kötü Amaçlı Yazılımlar Barındırdığı Doğru Mu?


HARBİKIZ
 Share

Recommended Posts

Korsan Windows Etkinleştirme Aracı KMSpico'nun Gerçek Yüzü Ortaya Çıktı: Kullanırsanız Ne Olacağını Açıkladık

Eğer ürün anahtarına ya da dijital lisansa sahip olmayan bir Windows işletim sistemi kullanıyorsanız etkinleştirmek için KMSpico gibi bir araç kullanmışsınız demektir. Korsan Windows kullanıcılarının favorisi KMSpico, aslında içinde oldukça tehlikeli olan kötü amaçlı yazılımlar barındırıyor.

Günümüzde en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows, en yaygın kullanılan Office yazılım paketi ise Microsoft Office’dir. Microsoft tarafından geliştirilen bu yazılımları satın alacağınız ürün anahtarı ya da dijital lisans ile etkinleştirmelisiniz. Ancak para ödemek istemeyen kullanıcılar KMSpico gibi araçlar kullanarak yasadışı bir şekilde korsan Windows ve Office kullanıyorlar.

Öncelikle belirtelim; korsan yazılım kullanmak ayıplanacak bir şeyden daha fazlasıdır, cezai yaptırımı olan bir suçtur. Üstelik KMSpico gibi araçlar hiç de göründüğü kadar masum değildir. Red Canary tarafından yapılan bir araştırmaya göre KMSpico gibi etkinleştirme araçları, sonunda kripto para cüzdanınızı çalacak ve bilgisayarınızda kripto para madenciliği yapacak pek çok kötü amaçlı yazılım barındırıyor.

Haberin devamı için

https://www.webtekno.com/kmspico-bitcoin-dolandiriciligi-h119715.html

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Doğruluk payı var gerçekten doğru bilgi kmspico için. Geçenlerde 8 tlye ürün anahtarı vardı indirime girmişti hem ofis hemde windows aldım bende kaçırmadım.

Sadece bu hwid olayını tam bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla donanımsal olarak lisanslama yapıyor.Doğru mu acaba aşğıdaki bilgi varsa mantıklı bence.

Parası olmayanlar için ideal bir durum olur.

image.png.ffacd32fc1cfcdc41a658724bc08e33e.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

slma
 
sayfasındaki Hack_4_Career_-_2019.pdf içindeki sayfa 112 yazılanlar aşağıdadır

http://xfl[.]mooo.com web adresi ve çözdüğü ip adresleri
özelinde arama yaptığımda ise ip adreslerinden indirilen srim2
dosyası dikkatimi çekti. Dosyayı indirip 7-Zip aracı ile açıp
config.json dosyasına baktığımda Monero dijital para madeni
yapan bir yazılım olduğu ortaya çıktı

https://www.tnctr.com/topic/1097871-bilgisayar-g%C3%BCvenli%C4%9Fi-ad%C4%B1na-yerli-kaynak/
evet arkadaşlar satın alabileni tebrik ediyoruz
 
Windows 10 Pro (İndirme)
3.899,00 TL


 
Microsoft 365 Family
739,99 TL /yıl

zamanında satın aldığımız pclerde gelen windows göçmeseydi bizde yenisini kurmak zorunda kalmazdık
microsoft ofis, özelde ve kamuda kullanılmasa ücretsiz olanlara yönlendirilse daha iyi olur
okul ve işyerlerinde libreoffice, openoffice ve wps office kullanılabilir


aslında en güzeli yerli milli işletim sistemi (en ince detayına kadar)

Please register to see this content.
 
yerli milli uygulama mağazası
gelenek ve göreneklere göre uygulama tasarımı
misal telefon aramada ne var aç kapa
3. buton olsa "kapat tekrar ara" anne babalar, çoçukları aradıklarında kullanabilsin
yerli milli donanım kabası tv tablet telefon
yerli milli donanım incesi işlemci, rem, kamera, mikrofon, kırılmaz cam
misal kağıdı üretmek için elimizde herşey olsa dışardan satın alasak olur mu
 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Daha önce Sysprep'le alakalı bulduğum açıkta yazmıştım. Sistem hazırlarken KMS ile aktivasyon yapıp kaldırsa bile yeni açılan hesaplar da ve administrator hesabında arkaplanda çalışıyor. Ancak gizlenmiş olduğu için ancak aranırsa ve kullandığım teknikteki gibi 3. parti yazılımlarla bu tespit edilebiliyor. Ve biz gizlenmiş olarak göremesekte KMS'ye ait veriler Windows kurulum raporu içeriğinde yer alıyor. Yani Microsoft bu durumdan habersiz değil. Örnek; benim incelediğim çalışmalardan birisinde KMS injection olarak rapor içeriğinde bulunuyordu. Ben bu açığı bulduktan sonra KMS' yi hiçbir şekilde kullanmıyorum. Açtığınız konu çok yararlı ancak bu forum doğru yer değil. Günde 3 öğün format atmaktan öteye kimse gidemiyor. Adamın önüne belgeleriyle koyuyorsun. Muhatabını sorgulamıyor. KMS sisteme bu şekilde sülük gibi yapışıp kaldırılmış olmasına rağmen yeni açılan hesaplar da bile aktif olabiliyorsa burada çok yanlış birşeyler var demektir. Ben araştırmamdan şunu anladım. KMS tamamen Microsoft için çok kullanışlı bir kaçış yolu. Sebebi de, Windows kaynaklı bir sorundan dolayı güvenliğiniz tehdit edilse hazır bahane olur. Bilgisayarında KMS kullanmışsın. Sisteminden kaynaklı tüm sorumluluklarını tek bir cümleyle boşa çıkarabilir. Araştırmam üzerinden + olarak şunu ekleyeyim. Ben KMS' nin sadece bitcoin, zombileştirerek belli saldırılar da pclerin kullanılmasından da öte garip hareketleri var. İncelediğim şahıs aklınca çok bildiği için komik bir uygulamayla açık var mı diye bakmış :) KMS İnject adıyla bağırıyor ben buradayım diye :)Tamamen kişisel fikrimi yazıyorum. KMS' nin altından öyle şeyler çıkacak ki bütün dünyanın ağzı açık kalacak. Muhtemelen de sadece biz de birşey olmamış gibi kullanılmaya devam edilir. Çok meşhur olmuş bir söz var. Bir ürün için bedel ödemiyorsanız ürün sizsiniz. 

KMS uygulamasını geliştirenlerin de çok büyük paralar götürdüklerini duymuştum. Herneyse konuyu uzattım. Tnctr kaldığınız yerden 3 öğün format atmaya devam edebilirsiniz... :) 

Birşeyler sadece yazdığınız yada okuduğunuz şeylerle olmuyor. Biz de okudum biliyorum anlayışı var. Yanına araştırma, deneme, emek v.s eklenmediğinde dünyanın en iyi yazılımcısı bile olsa bir anlamı yok. Bir arkadaş özelden, bildiklerini kendine saklamak en iyisi yazmıştı. Öyle olunca Amerikalı Windows' u, Mac'i, Alman Linux' u yine Amerikalı Android'i, İOS' u, ChromeBook, Çinli Harmony' i, Amerikalı Twitter, Facebook, Whattsapp, Youtube... yapsa da kullansak diye bekler dururuz. Kısaca son cümlemi yazayım. KMS'nin altından düşünülenden çok daha fazlası çıkacak. Fikirleriniz, projeleriniz, devlet sırlarınız, şirket sırlarınız... hepsi çalınacak...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Eyvah biri ortaya taş atmış 40 akıllı çıkarabilirse iyi. KMSPico "gibi" denmiş haberde (!) Ortada bir kanıt yok yani KMSPico yazılımında açık olduğuna dair. İnternetten eğitim videoları indirirken bile bu ihtimaller vardır. Lisanssız yazılımda her zaman açık bulunur diye bir şey yok, buna tezat lisanslı yazılımlarda da pek çok açık karşımıza çıkabiliyor, bağımsız bir durum. Arada böyle yazılım firmalarının para kazanma isteği sonucu ya da paranoyak kişiler tarafından lisanssız kullanırsanız açık olur, güncelleme alamazsınız, takip edilirsiniz falan diye haberler yayılıyor. Bu tamamen kıran kişinin niyetine ve daha sonra niyeti iyi/kötü de olsa yazılımdaki kod değişikliğine bağlı bir durum. Kodlar insan gibidir, iyi kodlar da vardır kötü kodlar da, nihayetinde hepsi bir bilgisayar yazılımıdır. Burada karar verirken sağ duyumuz büyük rol oynuyor. Örneğin forumlarda bu yazılımla ilgili bir açık olduğuna dair bir şey var mı? Warez dünyasının kullanıcıları acımasızdır, öyle bir şey olduğu anda yakalanır pek çok forumdan mimlenirsiniz. Yazılımda bazen öyle açıklar vardır ki, karşıdaki kişi tarafından aktif hale getirilince ortaya çıkar. O an sniff yazılımıyla takip ettiğinizde belki açık bir port bulamayabilirsiniz. Bunlar 0. gün açığıdır, 0. gün denmesinin sebebi aktif hale getirilinceye kadar hiçbir belirti vermemesidir. Windows ta ve Linux ta emin olun bu şekilde yüzlerce açık var. Bu tür açıklardan korunmanın en iyi yolu firewall kullanmak, mümkünse genel internet ağından ayrı özel bir ağ oluşturmaktır. İşte bu sebeple devlet kurumlarında internet erişimi ya olmaz ya da birkaç internet sitesi dışında kısıtlanmıştır.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Geç kalınmış bir konu 7 yıl önce açılması gereken bir konuydu yani win 8 ve üstü ilk çıktığı yıllarda populerdi Kmspico.. Artık kullanan hacklenmistir bu saatten sonra açılmasinin manası yok.. 

Şuan kullanan elbet vardır ama eskiye nazaran çok az kesim kullanıyordur.. Şuan en günceli mephistooo2 nin çalışması temiz ve virüssuz 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

HARBİKIZ, 11 saat önce yazdı:

 

Öncelikle belirtelim; korsan yazılım kullanmak ayıplanacak bir şeyden daha fazlasıdır, cezai yaptırımı olan bir suçtur.

Şu sitede hatta siteyi bırak ülkede bilgisayarı olup da korsan yazılım kullanmayan insan sayısı 1 milyonda 1'dir. O yüzden bu kısmı yazan Webtekno yazarını ayıplıyorum.

 

Bununla birlikte Kmspico hem zararlı hem de bilgisayara fazladan yük oluşturuyor. Bunun yerine hem daha sağlam hem de işlemciye yük olmayacak aktivasyon yöntemleri mevcut. Fakat herkes tüm bunları bilemez. Acemi bir bilgisayar kullanıcısı Google'ye Windows Lisanslama yazdığında karşısına bizim yerli indirme sitelerinde ikna edici bir şekilde KmPico'nun linki çıkıyor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...