Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Windows/system32 Klasöründeki Dosya Için Izin


eray_

Recommended Posts

Windows 7 kullanıyorum arkadaşlar

Windows'un normal notepad'ini sevmiyorum o yüzden notepad 2 yi yükleyecem ancak bunun için windows ve system32 klasöründen birşey değiştirmem gerek buraya kadar tamam ama değiştirmeye kalktığımda "bu eylemi gerçekleştirmek için izne gereksiniminiz var " diye bir uyarı geliyor :S Bilgisayarın en yetkilisi benim diye biliyodum ;) Benden dahada yetkili olan kim acaba benim pcde :nea::D:D

Başka Bir Soru

Herhangi bir Klasördeki dosyaların yerini kendi isteğime göre dizmek istiyorum ancak windows 7 buna izin vermiyo :o İsim sırasına göre kendi diziyo :) Bunu eminim daha önce soran olmuştur; daha önce çok araştırmıştım ancak bir sonuç alamamıştım, acaba bu sorunun bir çözümü bulundu mu ?

Link to comment
Share on other sites

Windows Vista'da ve windows7 de bir sistem dosyasını silmek veya sistem dosyasının üzerine yazmak isterseniz, yönetici (administrator) düzeyinde olsanız da bunu gerçekleştiremezsiniz. Çünkü bu dosyalar TrustedInstaller servisinin kullanımındadır. Windows File Protection (WFP) ise dosyaların üzerine yazılmasını engellemektedir. Bunları aşmak için dosyaların kullanım yetkisini ve silme/değiştirme izinlerini almanız gerekir.

Komut penceresini yönetici düzeyinde açmak için Başlat menüsünün arama kutucuğuna cmd yazın ve Tamam butonuna basın.

Dosyanın kullanım yetkisini almak için takeown komutunu kullanın. Örneğin:

takeown /f C:\Windows\System32\en-US\winload.exe.mui

Yetkiyi aldınız ancak hala dosyayı silme izniniz yok. Dosyanın tüm kontrol izinleri için cacls komutunu çalıştırın.

cacls C:\Windows\System32\en-US\winload.exe.mui /G pclabs:F

Sizden E/H İLE ONAY İSYECEK E harfine bas.Ve Enter butonuna bas.

Komutta pclabs yazan yere kendi kullanıcı adınızı yazın.

Artık dosyayı silebiliyor olmalısınız. Hala silemiyorsanız bilgisayarı yeniden başlatıp güvenli kipte açın ve yeniden deneyin.

UYARI: Ne yaptığınızdan emin değilseniz kesinlikle sistem dosyalarını silmeye/değiştirmeye çalışmayın! Sistem kararlılığı bozulabileceği gibi sistemi tümden kaybetmenize de neden olabilir.

en-US\winload.exe.mui yerine siz dosyanızın adıyla birlikte uzantısını yazacaksınız.(dosyanın adresini unutma tabiiki)

Size kendi yaptığım bat dosyasını vereyim.Bunu indir ve not defteri ile yeniden düzenle.

Düzenleyeceğiniz yerler

1.Kullanıcı adı yazan yer.Bende YAGMUR.Siz kendi kullanıcı adıızı girin.

2.Dosyanın adı ve adresi kısmı:Hangi dosyayı kendi üzerinize almak istiyorsanız onun adresini ve dosya adıyla birlikte uzantısını yazın.Bat dosyası içeriği size bir örnektir.İnceleyin.İşlemlerinizi yaptıktan sonra farklı kaydet deyip tüm dosyaları seçin ve shell32.bat..vs gibi neyi düzenliyorsanız onun adıyla bat uzantılı olarak kaydedin.Saygılarımla

Bir arkadaşımdan alıntıdır.Saygılarımla

Please register to see this content.

bat dosyasının içeriği(bu yazının altındaki kısmı olduğı gibi kopyala ve not defterine kaydet.)

takeown /f C:\Windows\explorer.exe

cacls C:\Windows\explorer.exe /G YAGMUR:F

Link to comment
Share on other sites

Sayın moderatörümüzün yazdıkları üzerine laf söylemek istemem ama daha basit bir yolu var bu işin. Aşağıdaki registry dosyasını indir

Çift tıklayıp kayıt defterine ekle. Değiştirmek istediğin dosyanın üzerine sağ tıkladığında "Dosya yönetimini al" şeklinde yeni bir alt menü göreceksin. Bunu tıkladıktan sonra istediğin dosyayı gönlünce silebilir ya da değiştirebilirsin. Eğer bu alt menüyü kaldırmak istersen aşağıdaki dosyayı indirip kayıt defterine eklemen yeterlidir:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

en güzeli sen değişiklik yapmak istediğin dosyanın bulunduğu klasöre sağ tıkla ve güvenlik>gelişmiş>sahip>düzenle>izini istenilen kullanıcı adını seç>alttaki kutucuğu işaretle ve tamam de>daha sonra>etkili izin>seç>gelişmiş>şimdi bul>izni istenilen kullanıcıyı seç>tamam>tamam>Buradan Tam denetim şeçili değil ise hepsini seç>Uygula>denetimler>senden izni istenen kullanıcı adı haricindekileri kaldır>istenilen kullanıcı adı yok ise alttaki kutucugu her seferinde işaretlemeyi unutmadan ekle ve uygulayıp çık bukadar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...