Jump to content

Microsoft Yöneticileri Bile Işlemci Gereksinimleriyle Sorun Yaşıyor


Maxhes
 Share

Recommended Posts

Microsoft yöneticilerinin bile, Windows 11'in işlemci gereksinimleriyle sorun yaşadığı ortaya çıktı

Windows 11 hakkında bir web yayını sırasında ortaya çıkan şaşırtan gerçek: Microsoft yöneticileri bile, Windows 11'in işlemci gereksinimlerine uymakta zorluk yaşıyor.

Nisan ayındaki son Windows Insider Web Yayını sırasında, web yayınının ana bilgisayarlarından birinin sunum sırasında desteklenmeyen bir CPU kullandığının görülmesi ile beraber, Microsoft'un bile Windows 11'in katı CPU gereksinimlerine ayak uyduramadığı ortaya çıktı.

Microsoft'ta Program Yöneticisi olan Claton Hendricks, yakın gelecekte Windows 11'in Görev Yöneticisine gelecek yeni özellikleri web yayınının izleyicilerine gösterirken, gösterilenlere odaklanmamış bazı izleyiciler, Microsoft için çalışmasına rağmen Hendricks'in aslında Windows 11 tarafından resmi olarak desteklenmeyen bir CPU çalıştırdığını fark etmeye başladılar: Intel Core i7-7660U.

Windows 11, kullanıcıların yalnızca 2017'de CPU'lara tanıtılan bir bileşen olan Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0'a sahip bir CPU'ya sahip olmasını gerektiriyor. Başka bir deyişle, yalnızca Intel 8. Nesil Coffee Lake veya AMD Zen+ ve Zen 2 veya daha yeni CPU'lar resmi olarak Windows 11 tarafından destekleniyor.

Ne yazık ki Hendricks ve resmi olarak yükseltme seçeneği olmadan Windows 10'da takılıp kalan sayısız kullanıcı için, Intel Core i7-7660 desteklenen donanım için belirlenen bu aralığın hemen dışında kalıyor. Yani, birçok kullanıcı gibi, Hendricks’in de Windows 11'i desteklenmeyen donanıma yüklemek için bir miktar uğraşması gerekmiş olmalı...

KAYNAK:CHİP ONLİNE

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

İşlemci sattırmaktan başka bir amacı yok sözde stabilite sorunu yaşanmaması için ama gereksinimler atlanarak kurulum yapıldığında pratikte eski işlemcilerde bir sorun yaşandığını görmedim. Tabii isterlerse kernela gömülü bir kodla da kurulumu engelleyebilirlerdi Intel'in sözünden çıkamadıkları gibi kullanıcıları da karşılarına almaya cesaretleri yok hem ayranım dökülmesin hem su testisi kırılmasın. Yakında masaüstüne de uyarı koyacaklar işlemciniz desteklemiyor diye. Sadece psikolojik anlamda bir baskı söz konusu. Android uygulamaları için gerekli deniyor ama Android uygulamaları Windows 11 le siz açmadan aktif gelmiyor bile. Yani normal kullanımda sıkıntı yaratacak bir durum yok.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...