Jump to content

Asus Laptop Logoda Takılı Kalıyor


***rober***

Recommended Posts

Arkadaşlar siszden acil yardım beklediğim bir problemi var. Şöyleki;

Asus Z53F model Laptoba Win7 yüklüyordum dosyaların genişletilme bölümünde formatı yanlış çektiğimi farkedip pc 'kapadım. Pc yi tekrar açtığımda asus logosu geldiği ilk bölümde takılı kaldı ve burdan hiç ileriye gitmedi. Ardından yaptığım denemeler ise Dvd yi çıkarıp denemem, pili çıkarıp 1-2 saat beklemem, başka dvd ile denemem ve biosu açmamdada bir yere kadar takılıp kalmaya devam etti, yani sonuç vermedi. Bu bölümü geçme konusunda yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Link to comment
Share on other sites

Sorun harddiskte olsa o ekrandan bir sonraki ekrana geçmesi gerekirdi. Format sırasında yapmaman gerekeni yaptığından harddiskten de şüpheleniyorum.

PRI MASTER 15.05R15 WDC WD 1200JB-32EVA

ULTRA DMA MODE - 5, SMART CAPABLE AND STATUS O

PRI SLAVE 3.17 ST 330630

ULTRA DMA MODE - 4, SMART CAPABLE AND STATUS O

uyarısından sonra

SEC MASTER DVD-ROM NEC-1300A uyarısı geliyor mu peki?

Link to comment
Share on other sites

kesinlikle Katılıyorum Sana Tabiki Öyle Ama Konu Yedek Parça Olunca Buradan Yedek Parça Sağlayamayacagımıza Göre Sorununa Bir Çözüm Bulamıyoruz Ne Yazıkki..Tabiki Sorunun Kesin Olarak Yedek Parça Sorunu Olmaya Bilir Ama Konu İle Söylediklerine Bakınca Buna Kanaat Geiriyorum ..

Link to comment
Share on other sites

Ultr dma Mode-5, S.M.A.R.T Capable and Status OK

Bu uyarıdan sonra başka birşey gelmiyor. Burada takılı kalıyor. Bu arada ilgilendiğiniz için sağolun.

BIOS reset yapılsa sanki düzelecek gibime geliyor. Ama tehliklei bir işlem. Uygun vesiyonu bulman gerek.

Teknik servise versen bios pilini çıkarıp takacaklar aslında işlem bu kadar basitte olabilir.

Şahsen ben yerinde olsa kendim halletmeye çalışırdım. Teknik servisle uğraşmazdım. Hem 1 ay laptoptan uzak kalacaksam kendi yöntemlerimle çözmeye çalışırdım çözemesemde iyice bozup verirdim.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar problemimi çözdüm. Konuyla ilgilenen DeCoYs ve shortfinger teşekkürler. Zaten başka kimsede yardımcı olmadı (yardım gelir diye beklemiştim ama gelmedi, üzüldüm). Neyse en azından çözümü yazayımda eğer böyle bir problemle karşılaşırsanız çözebilesiniz diye. Önce laptobun arkasındaki vidalara uyacak büyüklükte yıldız tornavida aldım. Bios pilinin olduğu yeri açtım pili çıkarıp biraz beklettim. Takıp tekrar denedim sonuç çıkmadı. Bu seferde hard diskin bulunduğu bölümü açtım. Diski masaüstü pc nin kasasına bağlayıp verileri ordaki hdd ye aktardım. Tam biçimlendirme yapıp c ve d yi birleştirip tekrar parçaladım. Laptoba tekrar taktım artık pc açılıyordu ve Win7 32 biti kurdum. Servise gerek kalmadı...

Link to comment
Share on other sites

sana tavsiye.. hdd yi sök. makinayı aç eger biosa girebiliorsan sorun hdd boot bozulmuş. eger giremezsen anakartın arızalı..

girdigini varsayarsak.. hdd'ni masaüstü bir bilgisayara tak ve biçimlendir sorun gideckedir.. emin ol işini görecek :) hp türkiye*

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...