Jump to content

Beyaz şapkalı Hackerlar Toplanıyor


kavas0606

Recommended Posts

IstSec 09 İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı kapsamında Türkiye'deki tüm "faydalı" hackerlar bir araya gelecek

manset_ic_192015.jpg

12-13 Aralıkta düzenlenecek ve siber güvenlik, siber savaş, internet bankacılık suçları, kimlik hırsızlığı gibi siber suçların tartışılacağı toplantılarda ayrıca en iyi hacker yarışması yapılacak.

Özellikle 2009 yılında dünyaya damgası vuran ve önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve ülkelerin buna ayırdıkları hatırı sayılır bütçeler, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenli açısından kritik öneme kavuşturdu.

Bu konularda tartışma ve iletişim platformu oluşturan IstSec 2009, Türkiyede bilgi güvenliği ve açılımları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefliyor. Yılda iki defa yapılan bir konferansın açılışını bu yıl Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım yapacak.

İyi niyetli bilgisayar korsanlarını bir araya toplayacak olan konferansta bu yıl iki günlük bir program dizayn edilmiş. 12 Aralıkta web güvenliği, iPhone Güvenliği, hackerların bakış açısıyla bilgi güvenliği konularında spesifik sunumlar ve tartışmalar organize edilmiş. Bilgi güvenliğinin açılımları niteliğindeki konular ise panel formatında, alanında uzman teknik, kolluk kuvveti yetkilileri ve hukukçular tarafından irdelenecek.

13 Aralık 2009 tarihindeyse bilgi güvenliğinin hukuk alanında karşılığını teşkil eden veri koruması konusu, bilgi güvenliği ile olan ilişkisi ve tıbbi istihbarat, cloud computing, yeni nesil iletişim teknolojileri, uluslar arası düzenlemeler ve uygulamalar ışığında değerlendirilecek.

NE OLACAK BU 5651İN HALİ?

Kayıtlı elektronik posta, bilişim suçları, 5651 Sayılı Kanun ve bilgi güvenliği açısından durum tespiti farklı panellerde ele alınacak.

Ayrıca tüm beyaz şapkalı hackerların davetli olduğu Capture The Flag yarışması da 13 Aralık tarihinde yapılacak.

IstSec 2009 bilgi güvenliği uzmanlarının, hackerların, bilgi güvenliğine meraklı olan herkesin, bilişim teknolojisi hukukçuları başta olmak üzere tüm hukukçuların, güvenlik güçlerinin ve bireylerin katılması gereken bir etkinlik.

Konferans 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde; İstanbul Bilgi Üniversitesi Silahtarağa Kampusunde gerçekleştirilecek. Konferansa katılım ücretsiz ancak www.istsec.org adresinden kayıt yapılması zorunlu.

Link to comment
Share on other sites

Bunların sağı solu belli olmaz iyi hacker cağırırlar sonra biz suçlu oluruz

beyaz şapkalıların çoğu zaten hack olaylarını bıraktı aksine güvenlik firmalarından hack olahylarına karşı çözümler üretiyorlar en iyiside o zaten adamlar daha önceden zaten saldırı falan yapmışlardı onların çözümlerinin yapıp güvenlik firmalarına satıyorlar veya orda çalışıyorlar

Link to comment
Share on other sites

iyi iş valla ilk önce boz sonra toparlamak için para al

bilgisayar güvenlikler antivirüs programları vs vs. zaten bunları saglayanlar bilgisayarlara zarar veren dosyaları virüsleri scriptleri yazanda onlar satış politikası adamlar durmadan virüs cıkarıyor sonra virüs programlarını güncelliyorlar hop bir açıklama bizim programın güncel sürümü bunu temizliyor sonra herkez alıyor sonra yine başka virüs yapıyorlar bilgisayarı zarara ugratanda aynı kişiler düzeltcek programları yapanda aynı kişiler :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...