Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Windows 10 Sistemimde Uygulama Başlatılamadı Hatası 0xc0000005


Evolutionn
 Share

Recommended Posts

DISM Aracıyla Windows 10 Onarma Rehberi

Windows 10’da karşılaştığınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC’nin işini yapmasını sağlayabilirsiniz.
Windows 10, Deployment Image Servicing and Management (DISM) adında kullanışlı bir komut satırı aracına sahip. Vista SP1’den beri bu araç var olsa da, Windows 10 ve Windows 8.1 ile birlikte varsayılan olarak yüklü geliyor.

Aracı kullanarak Windows imajlarını hazırlayıp onarmak mümkün. Windows Recorvery Environment’i, Windows Yükleyicisi’ni ve Windows PE ön kurulum ortamını da onarmak mümkün. Ayrıca DISM, işletim sistemi yüklemesi sırasında kurtarma imajını düzeltmek ve hatta sanal sabit disk hizmeti vermek için de kullanılıyor.

Eğer bilgisayarınız yavaşlamaya başladıysa, açılışta sorunlar yaşıyorsanız, çok sık hata ile karşılaşmaya başladıysanız, SFC (System File Checker) komut satırı uygulamasını kullanmak isteyebilirsiniz. “sfc /scannow” komutunu kullanarak çalıştırılan bu araç ile korunan sistem dosyalarının bütünlüğü kontrol ediliyor ve eksik ya da bozuk dosyalar değiştiriliyor.

Ancak bazen SFC sorunu çözmekte başarısız olabilir. Eğer gerekli dosyaların elde edileceği Windows imajı bozuksa böyle bir sonuçla karşılaşabiliyorsunuz. Bu durumda DISM aracını kullanarak Windows imajını (.wim) onarmak ve SFC’nin Windows 10 yüklemesi ile ilgili herhangi bir sorunu çözmesine olanak sağlamak mümkün.

Bu rehberimizde, komut satırı üzerinden yürütülen DISM uygulamasını kullanarak sisteminizi eski sorunsuz günlerine nasıl döndürebileceğinizi anlatacağız.

Ön Hazırlık
Bilgisayarınız üzerinde yapacağınız değişikliklerden önce sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı ya da bilgisayarınızın tam yedeğini almanızı tavsiye ederiz. Böylelikle herhangi bir adım yolunda gitmezse değişiklikleri geri almanız mümkün olur. Windows 10 İçin Kurtarma Seçenekleri rehberimizi kullanabilirsiniz.

DISM ile birlikte Windows imajını onarmak için kullanabileceğiniz üç yöntem mevcut. CheckHealth, ScanHealth, RestoreHealth bu yöntemlerin isimleridir ve bu sırayla birlikte aracı kullanmanız önerilir.

DISM Uygulamasını CheckHealth Seçeneğiyle Kullanmak
DISM komutunu /CheckHealth seçeneğiyle birlikte kullanarak herhangi bir hatanın tespit edilip edilmediğini doğrulayabilirsiniz. Bu seçenek sadece bir bozukluğun olup olmadığını tespit eder, herhangi bir onarım yapmaz.

WIN + X tuş kombinasyonuyla kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp “yönetici olarak çalıştır” seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.


DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth


İşlem hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Eğer herhangi bir bozukluk tespit edilmezse “No component store corruption detected.” yazan bir sonuç karşınıza gelecek.

DISM Uygulamasını ScanHealth Seçeneğiyle Kullanmak
DISM aracını /ScanHealth seçeneği ile kullanarak Windows imaj dosyasında herhangi bir bozukluk olup olmadığını tespit edersiniz. /CheckHealth seçeneğinden farklı olarak bu işlem 10 dakika kadar sürebilir.

WIN + X tuş kombinasyonuyla kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.


DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth


DISM Uygulamasını RestoreHealth Seçeneğiyle Kullanmak
DISM aracını /RestoreHealth seçeneği ile birlikte kullanarak Windows imajında herhangi bir bozukluk olup olmadığını tarayabilir ve sorun tespit edilirse otomatik onarım uygulanmasını sağlayabilirsiniz. /ScanHealth seçeneğinin aksine tamamlanması 20 dakikayı bulabilir.

WIN + X tuş kombinasyonuyla kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.


DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth


NOT : DISM aracını /RestoreHealth ya da /ScanHealth komutu ile birlikte kullandığınız zaman işlem %20 ve %40’da takılı kalıyormuş gibi gözükebilir, ancak bu normaldir. Birkaç dakika sonra işlem beklendiği gibi tamamlanacaktır.

Yukarıdaki üç seçenekle birlikte DISM aracını kullanırsanız, hasarlı dosyaları yerine koymak için Windows Update kullanılacaktır. Eğer sorun Windows Update bileşenlerini de kapsıyorsa, bilinen iyi dosyaları içeren bir kaynak belirtmeniz gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı sonraki adımlarda göreceksiniz.

DISM Uygulamasını RestoreHealth ve Source Seçenekleriyle Kullanmak
Bilinen iyi dosyaların olduğu yeni konumu belirtmek için /RestoreHealth seçeneğinin yanında /Source seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Onarımlara başlamadan önce, install.wim dosyasının bir kopyasını bir başka bilgisayar, Windows 10 yükleme medyası ya da Windows 10 ISO dosyası kullanarak elde etmeniz gerekiyor. Bu dosyayı elde ettiğiniz kaynağın kullanmış olduğunuz işletim sistemiyle aynı sürüme, aynı dile ve edisyona sahip olması gerekiyor. 

Windows 10 ISO dosyasını aşağıdaki adımları takip ederek elde etmeniz mümkün.

Bu bağlantıyı kullanarak Windows 10 indirme sayfasını açın ve “Aracı Şimdi İndirin” seçeneğine tıklayın.
İndirilen Media Creation Tool’a çift tıklayarak çalıştırın. Şu anda sisteminizde bulunan Windows 10 ile aynı sürüm ve edisyondaki ISO dosyasını elde etmek için adımları takip edin.
İşlem tamamlanınca elde ettiğiniz ISO dosyasına çift tıklayın ve ISO dosyasının görüntülendiği sürücü yolunu (örneğin E:) aklınızda tutun.
install.wim dosyasını istediğiniz şekilde elde ettikten sonra WIN + X tuş kombinasyonuyla kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu kaynağınızın bulunduğu konuma göre düzenleyerek girin. Koyu olarak belirtilen kısmı dosyanın bulunduğu konuma göre düzenlemeniz gerekiyor.


DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\install.wim


Windows Update kullanımını sınırlamak için bu komutun sonuna bir boşluk bırakıp /LimitAccess seçeneğini de ekleyebilirsiniz.

Bu komutla birlikte Windows 10 yükleme medyasındaki sağlam dosyaları içeren install.wim dosyası, Windows imajını onarmada kullanılacak.

DISM Uygulamasını install.ESD Dosyasıyla Kullanmak
Alternatif olarak install.wim dosyası yerine install.ESD dosyasını da kullanabilirsiniz. Bu dosya, diğerinden farklı olarak Windows imajının şifreli halidir.

Eğer yakın zamanda Windows 10’a bir önceki sürümden yükseltme yaptıysanız yükleme dosyalarınız halen 😄 sürücüsünde depolanıyor olabilir. Burada yer alan dosyaları da kaynak olarak kullanabilirsiniz. Bunun için WIN + X tuş kombinasyonunu kullanarak kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.


DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\$Windows.~BT\Sources\Install.esd


Windows Update kullanımını sınırlamak için komutu aşağıdaki şekliyle de girebilirsiniz.


DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\$Windows.~BT\Sources\Install.esd /LimitAccess


Eğer başka bir sürücüde yer alan install.esd dosyasını kullanmak istiyorsanız da aşağıdaki komutu kaynağınızın bulunduğu konuma göre düzenleyerek girin. Koyu olarak belirtilen kısmı dosyanın bulunduğu konuma göre düzenlemeniz gerekiyor.


DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\Install.esd


DISM aracının yürütülmesi sırasında tespit edilen ya da düzeltilen hataları görebileceğiniz log dosyasına ulaşmak için WIN + R tuş kombinasyonunu kullanarak Çalıştır’ı açın ve %windir%/Logs/CBS/CBS.log yazıp çalıştırın.

Windows 10 Hatalarını Düzeltmek
Yukarıdaki adımları uygulayarak Windows imaj dosyanızda SFC’nin işini yapmasına engel olan bozukluğu onardınız. Şimdi daha önce alışkın olduğunuz SFC aracını kullanarak sorunları tespit edip düzeltmeyi deneyin.

Bunun için WIN + X tuş kombinasyonunu kullanarak kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.


sfc /scannow


Sorunu çözmek için bu adımı üç kereye kadar tekrarlamanız gerekebilir.

SFC komutu Windows 10 üzerinde bulunan sistem dosyalarını tarayacak ve bir sorun tespit ederse onaracaktır. Bu onarım sırasında da Windows imajındaki bilinen sorunsuz dosyaları kullanacaktır.

 

Kırmızı yazan kodları

Bunun için WIN + X tuş kombinasyonunu kullanarak kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.

Link to comment
Share on other sites

indirdigin iso ları  sil trbay ve diger ustadların buradaki çalışmaları kur sorunun kalkacak bu sorun başka yerden indirdiğin çalışma ile alakalı bende çok uğraştım ve sorunun başka yerden indirdigim isodan kaynaklı çıktı denedim ve şuan o problem kalktı kolay gelsin iyi forumlar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

qxqx arkadasimiz uzun uzun yazmis yada biryerlerden bulup paylasmis, eyvallah sevgili arkadasim da bu yazdiklarini yapabilecek kac kisi var zaten bunlari anlasalar o sorun yasanmaz. Bu uzun yaziyi cozen 2 universite diplomasi alir.

Neyse  ne yapilmasi gerektigini madde madde kisa ve oz anlatim sart.

Link to comment
Share on other sites

ben bu hatayı beki 5-6 değişik windowsta ve aynı uygulamada aldım.

tertemiz kurulum yaptığım halde.

tek yapmadığım harddiski tamamen formatlamadım belki harddiskten olabilir

en sonunda arıza veren uygulamayı kullanmadım.

yani windowsun sonradan arızaya  girmesinden, kirlenmesinden vs değil.

donanım olarak tahmin ediyorum.

 

Link to comment
Share on other sites

recsin, 18 saat önce yazdı:

ben bu hatayı beki 5-6 değişik windowsta ve aynı uygulamada aldım.

tertemiz kurulum yaptığım halde.

tek yapmadığım harddiski tamamen formatlamadım belki harddiskten olabilir

en sonunda arıza veren uygulamayı kullanmadım.

yani windowsun sonradan arızaya  girmesinden, kirlenmesinden vs değil.

donanım olarak tahmin ediyorum.

 

bu forum haricindeki sitelerden indirdiğim çalışmalar da bu sorunu yaşadım 2 ayrı laptopda testleri yaptım kmplayer ve jdowloader rufus gamelopta alıyordum bu forumdaki bütün çalışmaları denedim ve sorun ortadan kalktı başka yerdeki isodan kaynaklı olabilir kolay gelsin iyi forumlar 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

TR_by ustadin onerdigi 

Eset Endpoint Antivirüs + Eset Endpoint Security v9.0.2046.0 kurdum 

uygulama hatasi veren bilgisayarimda olan virusten kaynaklandigi icin virusleri sildi hdd c hdd d olan temiz sistem oldu 

sonra sistem yeni sistem kurmak istersem virus programi kurmak gereklimi 

daha onceden adguard masaustu programini kullandgim icin antiviruse ihtiyac duymuyordum virus gelmiyordu netfx 3 bozuldu[u icin adguard calismadi birbirine baglantili suan hersey yolunda virus yok yardimci olan herkese tesekkur ederim 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Sanırım malware veya virüs bulaşmış, her exe çalıştırdığınızda onun komut parçası çalışmaya başlayacağı için Windows çalışmasına izin vermiyor. Virüs programınız var mı? Bilmiyorum ama. Önerim virüs tanımları güncel herhangi bir antivirüs yazılımıyla tam tarama yapın. Bulduğu herşeyi sildirin. Windows dosyalarının sağlamlığını denetletin. Eğer aynı sorun devam ediyorsa sistem dosyalarına bulaştığı için bu dosyalar silinmiştir. O yüzden windows ayarlarından sistemizi sıfırlatın. Sorun yoksa runtime dosyalarının kurulu olmasına dikkat edin. Yine de çalışmıyorsa Temiz başka bir ISOyla format atın.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, MamLeter said:

I think it is infected with malware or virus, every time you run an exe, its command part will start running, so Windows does not allow it to run. Do you have a virus program? I do not know but. I suggest you run a full scan with any antivirus software with up-to-date virus definitions. Delete everything it finds. Check the integrity of Windows files. If the same problem persists, these files have been deleted because the system files are infected. So reset your system from windows settings. If there is no problem, make sure that the runtime files are installed. If it still doesn't work, format with another clean ISO.

Absolutely correct steps as per i can suggest :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Bu hata ile 2 ay civarında uğraştım. Defalarca format atmama rağmen düzelmedi. Sonra başka bir bilgisayarda hazırladığım Kaspersky tarama CD'si ile tarayınca pek çok dosyama Pioneer.CZ virüsünün bulaşmış olduğunu gördüm. USB windows kurulum dosyalarıma da bulaşmış. Windows DAZ loader dosyasında bile vardı. Böyle olunca format atar atmaz yeni sisteme de bulaşıyormuş tabi. Çok sıkı bir virüs taramasıyla temiz bir usb boot belleği oluşturup sistemi herşeyiyle yeniden kurdum. Temiz bir bilgisayardan indirdiğim aktivasyon programıyla aktive ettim. Bu saçma sorun kalmadı. Ama tam temizlik çok uzun sürdü. Tüm yedeklerime, harici disklerime bulaşmıştı.

Elbette başka nedenlerle de bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Benimki Pioneer.CZ denen virüsmüş. Defender aynı virüsü Foxif gibi bir isimle tanıyor.

Bilginiz olsun.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Şuan bile aktif olarak bir kaç aydır floxit virüsü ile yaşıyorum PC imde😄 birbirimize alıştık iyi anlaşıyoruz. Dosyalara bulaşan bir virüs çeşidi olup PC ye cok büyük zarar vermeyen bir tiptir. 

Gelelim sorunlara işin tuhafıma gelen kısmı ben yıllardır kullandığım katılımsız programları bu kaç aydır virüslü görmesidir . Sonra komple tarattigim program ve HDD lerde virüs görmesi. 

Genelde aktivasyon dosyaların da görüyor. Birde defenger kontrol v2.1 kullanmamla bulaşması oldu. Ondan önce floxit virüsü yoktu. Şimdi çoğu Crack dosyaları ve aktivasyon dosyaları virüs olmayıp ta algılaması komiği.

Mesela ben şuan katılımsız WinRAR taratayım floxit virüsü görüyor ama WinRAR i kurunca yani kurduktan sonra WinRAR klasörünü tariyorum virüs görmüyor benim garibime gitti.

Defenger bile virüs görüyor ama kuruduktan sonra görmemesi saçmalığı.

Şuan garibime giden önceleri virüs görmeyen antiler aynı dosyayı virüslü görmemesi. Benim şahsi görüşüm güvenlik programların kendisi virüslü olduğu için kendisi ile çekişiyor 😀 sağlam anti bir yazılım yok adamakıllı 

Vücudumuz da nasıl virüs varsa artık PC.lerde de virüslü yaşamayı alışacağız

 

Edited by bozart
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...