Jump to content

Cisco: Vista`da Güvenlik Riski Var


chAsEEr

Recommended Posts

Cisco: Vista`da Güvenlik Riski Var

5888.jpg

Dünyadaki internet altyapısının yüzde 90’ının tedarikçisi Cisco, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows Vista’nın güvenlik alanında bazı ciddi sorunlar çıkarabileceği uyarısını yaptı.

Pazar araştırma şirketi Gartner’ın düzenlediği güvenlik konferansında konuşan Cisco CTO’su (Teknoloji Tepe Yöneticisi) Bob Gleichauf, Windows Vista’nın internet altyapıları için aksaklıklara gebe olduğunu ifade etti. Gleichauf, “Vista’nın bazı bölümleri beni korkutuyor, bu kadar karmaşık bir işletim sistemi yeniliklerle birlikte sorunlar da getirebilir” diye konuştu. Cisco CTO’su Gleichauf, Vista’nın birçok güvenlik sorunun ortadan kaldıracağına emin olduğunu, ancak öngörülemeyen yan etkiler beklendiğini dile getirdi.

Gartner uzmanları da Vista’nın kurumsal ağlara yüklenmesinde, bazı sorunlar yaşanabileceği uyarısını yapıyor. Gartner’ın güvenlik ve araştırmadan sorumlu tepe yöneticisi Eric Oullet, “Kurumlar Vista’yı nasıl yükleyecekleri konusunda kararsızlık yaşıyor, her yeni sisteme geçişte sorunlar yaşanması olağan” diye görüş belirtti.

Kaynak :ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...