Editor Popular Post mephistooo2 Posted June 20, 2022 Editor Popular Post Share Posted June 20, 2022 (edited) UYARI: Yazma-Koruma işlemi uygulanan disk sadece koruma işleminin yapıldığı bilgisayarda işe yaramaktadır. Koruması sağlanan diski başka bir bilgisayara taktığınızda korumanın etkinleşmesi için mecburen USBHDD_Protect.bat dosyasının tekrardan çalıştırılması gerekir. Bu betik dosyası ile NTFS/FAT/FAT32/exFAT/REFS bölüm yapısı fark etmeksizin tüm disklerinizi sadece bir kaç tıklama işlemi ile koruyabileceksiniz. Bu betik dosyası hem taşınabilir usb flash ve harici disklerde hem de bilgisayarınızda ana kartınıza direkt bağlı olan yerel disklerde çalışır. USBHDD_Protect_KodlarAçık.bat dosyasını açmak istediğinizde size şifre soracaktır. Şifre varsayılan olarak 1234'tür. Ancak siz kendi şifrenizi belirlemek ve kodları da şifrelemek isterseniz USBHDD_Protect_Create.bat dosyası ile hem kendi şifrenizi belirleyebilir hem de betik dosyası not defteri ile açıldığında kod satırları Çince karakterler görünecek şeklinde şifrelenmiş olur. Oluşturulan Dosya tamamen şifrelidir, not defteri ile açıldığı takdirde sadece Çince karakterler olacaktır ama dosyaya çift tıkladığınızda düzgün bir şekilde çalışacaktır. Şimdi bir senaryo oluşturalım Bu senaryo sizin için bir senaryo olabilir ama benim için maalesef gerçekleşti. Çocuğunuz okuldan geldi, siz de evde yoksunuz ve bilgisayarınızı açtı. Saçma sapan oyun sitelerine girdi ve bilgisayarınıza ransomware tarzı virüs bulaştırdı. Eğer bu betik dosyası ile bilgisayarınızı çocuğunuza teslim etmeden önce tüm disklerinizi salt okunur olarak ayarlasaydınız, ransomware virüsü bilgisayarınıza zarar veremezdi. Bu yazdığım senaryo aynen benim başıma geldi maalesef UYARI: Bu betik dosyası tek başına ransomware tarzı virüslere karşı koruyucu özelliği taşımaz. Lütfen önemli dosyalarınız için kendi güvenlik önlemlerinizi alın. Link: abdullah-erturk/USB-HDD_Protect: USBHDD_Protect (github.com) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sadece USB disklerde çalışan önceki versiyon: Spoiler UYARI: Korumaya alınan disk sadece koruma işleminin yapıldığı bilgisayarda işe yaramaktadır. Koruması sağlanan diski başka bir bilgisayara taktığınızda korumanın etkinleşmesi için mecburen USB_Protect.bat dosyasının tekrardan çalıştırılması gerekiyor. Bu konudaki açıklamam için lütfen şu mesajımı okuyun: Spoiler Bu betik dosyası ile NTFS/FAT/FAT32/exFAT/REFS bölüm yapısı fark etmeksizin tüm taşınabilir disklerinizi sadece bir tık ile koruyabileceksiniz. Bat dosyasını taşınabilir diskiniz içine kopyalayın, hangi bilgisayara takarsanız takın, ister okuma-yazmaya açarsınız, isterseniz de salt okunur durumda bırakırsınız. Böylece yabancı bilgisayarlardan virüs vb. kötü amaçlı yazılımların usb disklerinize erişimini engellemiş olursunuz. Bu dosya sadece taşınabilir usb flash disklerde ve harici disklerde çalışır. Bilgisayarınızda ana kartınıza direkt bağlı olan yerel disklerde çalışmaz. Şifre Dosyası oluşturma işlemi esnasında bilinmesi gereken bazı hususlar komut satırı ekranında görünecektir. Dosya oluşturma işlemi esnasında bu hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Oluşturulan Dosya tamamen şifrelidir, not defteri ile açıldığı takdirde sadece Çince karakterler olacaktır ama dosyaya çift tıkladığınızda düzgün bir şekilde çalışacaktır. Şimdi bir senaryo oluşturalım: UBS_Protect.bat dosyasını harici diskinize kopyaladınız, diski salt okunur olarak ayarladınız ve diski kaybettiniz. Diski bulan kişi o diski biçimlendiremez, içindekileri silemez, yeni bir dosya ekleyemez, salt okunur durumunu kaldıramaz, çünkü disk içindeki UBS_Protect.bat dosyası aracılığıyla salt okunur durumunu kaldırmak istese şifreyi bilemeyecek Elbette her şeyin bir açığı var, korumaya alınan disk, diskpart komutları ile salt okunur durumu kaldırılabilir Ama yine de bence güzel bir özellik oldu Güle güle kullanın... USB Protect Revizyon 1 Değişiklikler: Spoiler Revizyon 1 Şifre oluşturma, HDD etiket ismi girme ve oluşturulan şifreyi şifreleme adımları birleştirilmiştir. Oluşturulan şifre maskelenmiştir, şifre girilirken * karakteri şeklinde görünecektir. USB_Protect Link: USB_Protect_R1.rar RAR Şifre (RAR'dan çıkartmak için Winrar v5x kullanmanız gerekmektedir.) RAR şifresini kopyalamadan yazarak girin. www.tnctr.com @crasadure tarafından yapılan video anlatımı: Edited May 12 by mephistooo2 25 26 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bitsemender Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 sordum uygulaması vardı beraberinde en az 10-15 tane usb stik şifrelemesi kullandım ama kurulumsuz sordum uygulaması dışında hiçbiri başarılı değildi. sordumdaki uygulamanın ise belirli bir süre sonra bazı klasörlere erişimi kısıtladığını fark ettim tabi onda yazma koruması var direk şifreleme yok sonra pek kullanmadım. Bitloker kullnıyorum şimdi bunu denyceğim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor Popular Post mephistooo2 Posted June 20, 2022 Author Editor Popular Post Share Posted June 20, 2022 (edited) @Bitsemender Sordum uygulaması olan NTFS Drive Protection v1.5 yazılımı disklerde oku-yazma kısıtlamalarını izin haklarına göre ayarlar ve sadece NTFS yapısında kullanılabilir... Ama paylaştığım bat dosyası diskpart komutunu kullanarak diskte readonly yada tersi işlem yapıyor ve NTFS/FAT/FAT32/exFAT/REFS bölüm yapılarını destekliyor ... NTFS Drive Protection v1.5 yazılımı ile korunan disk formatlanabilir ama UBS_Protect.bat dosyası ile korunan disk formatlanamaz. İşten anlayan birisi NTFS Drive Protection v1.5 yazılımı ile yapılan disk okuma koruması olan disk üzerinde sağa tıklayarak Güvenlik sekmesinden korumayı kaldırabilir. Ama bat dosyası ile yapılan disk okuma koruması olan diskin korumasının kaldırılması için mecburen diskpart komutları gerek. Edited June 20, 2022 by mephistooo2 7 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asil111 Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 tamamen eski haline getirmek için o zaman şifreyi girdikten sonra verdiğiniz 2 dosyayıda usb den silmek yeterli olacaktır. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor mephistooo2 Posted June 20, 2022 Author Editor Share Posted June 20, 2022 @asil111 USB_Protect.bat dosyasında şifrenizi ve koruma altına almak istediğiniz harici diskinizin adını belirleyeceksiniz. Düzenlemeniz bittikten sonra USB_Protect.bat dosyasını encrypt.bat dosyası aracılığıyla dosyayı koruma altına alacaksınız. Kodları korunan dosyanızı korumak istediğiniz diskin içine kopyalayacaksınız. Artık kullanıma hazır... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emay16 Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 Peki buna çözüm olurmu;?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crasadure Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 (edited) emay16, 21 dakika önce yazdı: Peki buna çözüm olurmu;?? Bahsettiğiniz sorun daha çok usb belleğin kontrolcü devresinde bulunan entegrenin firmware yazılımından kaynaklanır. Haliyle flash belleğinize ait firmware yazılımını bulursaniz ve tekrar yazdırırsanız sorununuz çözülecektir. Her flash belleğin firmware yazılımını bulmak çok zordur. Video of Transcend JetFlash 500 8GB (SM3255AA) Firmware Flash in Windows 7 64-Bit OS. SMI MPTool version used for the USB flash drive: V2.03.47 v2 K0823. Please note that if this version doesn't work then try other versions for SM3255AA/SM3255AB in SM3255XX section. Link: ChipGenius: SMI MPTool: Please register to see this content. Edited June 20, 2022 by crasadure 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
disc2019 Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 4 hours ago, mephistooo2 said: regardless of NTFS/FAT/FAT32/exFAT/REFS partition structure be able to protect all your portable disks with just one click, bat file into your portable disk, no matter which computer you plug it into, you can either open it for read-write or leave it read-only. Thus, viruses, etc. from foreign computers. You prevent malicious software from accessing your usb disks. This file only works on portable usb flash drives and external drives. It does not work on local disks directly connected to your motherboard on your computer. some things that should be known during use in the USB_Protect.bat file as a comment line. You should pay attention to these issues while using it. USB_Protect.bat Link: If you use the USB_Protect.bat file as it is, if you open it with notepad, the password you set will be obvious. Then let's encrypt these file codes completely so that the passwords and codes we have created are not visible. That's why we need a second file. He is also here: Usage like this: We drag and drop the USB_Protect.bat file onto the encrypt.bat file and a new file is created by adding the __ character to the end of the USB_Protect name. Please register to see this content. Now both our code and password are fully encrypted. If this encrypted file is opened with notepad, only Chinese characters will appear, but double-clicking on the file will work fine. Now let's create a scenario: You copied the UBS_Protect.bat file to your external disk, set the disk to read-only and lost the disk. The person who finds the disk cannot format the disk, delete the contents, add a new file, remove the read-only status, because if he wants to remove the read-only status through the UBS_Protect.bat file inside the disk, they will not be able to know the password Of course, everything has a flaw, if the person who finds the disk understands the diskpart commands, it removes the read-only status of the disk from the command line But I still think it's a nice feature. I hope you will be satisfied using it... @crasadure : thanks a lot lot Sir 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiNARY Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 Çok işime yarayacak üstat. Teşekkürler. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilirsinya Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 (edited) Hadi bir açık ben yazayım. Diyelim ki şifreyi unuttunuz. Bilgisayarınıza 1 tane daha flash bellek takın Şifresini unuttuğunuz diskin Etiketini mephistooo2 hocamın verdiği betiğin içinden aynı olacak şekilde değiştirin. (Şifreli Diskin İsmi ile aynı yapın) Sonra şifre bölümünden yeni şifre oluşturun ve crasadure Hocamın anlatımındaki gibi yeni flash belleğimize koruma dosyası oluşturun. Artık çift tıkladığınızda şifre girince eski flash belleğinizin şifresini çözecektir. Please register to see this content. Edited June 20, 2022 by bilirsinya 3 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilirsinya Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 Bu arada emeğinize sağlık mephistooo2 hocam. Anlatım için teşekkürler crasadure hocam 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor mephistooo2 Posted June 20, 2022 Author Editor Share Posted June 20, 2022 (edited) @bilirsinya Disk sahibi için yapılabilir bir şey ama disk kaybedilirse, bulan kişinin elinde konudaki betik dosyalar olmalı. Yoksa ve kafası basmıyorsa yine bir şey yapamaz Edited June 20, 2022 by mephistooo2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdemYakups Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 Uygulama gerçekten ufak ama çok güzel düşünülmüş. bilirsinyanın önerisi acil durumlarda kullanılabilecek püf nokta. Daha önce kendim için klasör şifreleme için yapmıştım bir betik. 7-8 yıldır kullnıyorum tabi sadece klasör şifreliyor neyse. Acaba bu usb betiğine de şifre gizleme yapılabilir mi? Çünkü şifre gözüktükten sonra numarası pek kalmıyor. ------------------ @echo off set "psCommand=powershell -Command "$pword = read-host 'Parola' -AsSecureString ; ^ $BSTR=[System.Runtime.InteropServices.Marshal]::SecureStringToBSTR($pword); ^ [System.Runtime.InteropServices.Marshal]::PtrToStringAuto($BSTR)"" for /f "usebackq delims=" %%p in (`%psCommand%`) do set password=%%p echo %password% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 500GB'lık harici taşınabilir diskim var bunun, 50GB'tını Multiboot için ayırmıştım genelde sistemleri bu diskim üzerinden kurmaktayım. USB_Protect bat dosyasını ayırdığım bölüme atıp kendime göre disk adını ve şifrelerimi belirledikten sonra bat dosyasını çalıştırdım diskin ayrılmış kısmını yapmayıp, tüm diski 500GB olarak salt okunur şekle getirdi. Demem odur ki, taşınabilir alan ayrılmış bölümler için sadece, usb_protect'in çalışmadığını farkettim. Usb flash diskime uyguladım herhangi bir sorun yok. Tek sorun taşınabilir diskte oldu şifreledi salt okunur yaptı yinede güzel ayrı konu. Ancak, ayrı olarak bölümlenmiş alanı yapmamakta. Bunun için bir yol yöntem olabilirmi aklıma şimdilik bunlar geldi. Uygulama harika çalışıyor bu arada ellerine sağlık değerli üstadım. Saygılarımla. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor mephistooo2 Posted June 20, 2022 Author Editor Share Posted June 20, 2022 (edited) AdemYakups, Bir saat önce yazdı: Uygulama gerçekten ufak ama çok güzel düşünülmüş. bilirsinyanın önerisi acil durumlarda kullanılabilecek püf nokta. Daha önce kendim için klasör şifreleme için yapmıştım bir betik. 7-8 yıldır kullnıyorum tabi sadece klasör şifreliyor neyse. Acaba bu usb betiğine de şifre gizleme yapılabilir mi? Çünkü şifre gözüktükten sonra numarası pek kalmıyor. ------------------ @echo off set "psCommand=powershell -Command "$pword = read-host 'Parola' -AsSecureString ; ^ $BSTR=[System.Runtime.InteropServices.Marshal]::SecureStringToBSTR($pword); ^ [System.Runtime.InteropServices.Marshal]::PtrToStringAuto($BSTR)"" for /f "usebackq delims=" %%p in (`%psCommand%`) do set password=%%p echo %password% Dosyanızı konuda paylaştığım encrypt.bat dosyası üzerine sürükleyerek komple kodları şifreleyebilirsiniz. Bu kod sadece maskeleme yapıyor, klasör şifreleme nasıl oluyor? Edited June 20, 2022 by mephistooo2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor mephistooo2 Posted June 20, 2022 Author Editor Share Posted June 20, 2022 (edited) forjest, 26 dakika önce yazdı: ......Bunun için bir yol yöntem olabilirmi... Ever var, diski komple değil de diskte varsa sadece seçilen bölüm readonly yapılabilir. Ama bunun yapılabilmesi için biraz kafa yormak gerekiyor? Söz vermiyorum ama zaten bu bahsettiğiniz durumu yapmak gibi bir niyetim var ama söz vermiyorum Aslında manuel olarak diskpart komutlarıyla sadece 3-4 kod satırıyla yapılabilir ama son kullanıcı için bu uygun olmaz. Betik dosyası tam olarak hazır olmalı ki, kullanıcı sadece readonly yapılacak bölümü seçsin, gerisini betik dosyası halletsin, işte bu kısım için biraz kafa yormak gerekiyor Edited June 20, 2022 by mephistooo2 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 mephistooo2, 3 dakika önce yazdı: Ever var, diski komple değil de diskte varsa sadece seçilen bölüm readonly yapılabilir. Anladığım kadarıyla uygulamanın geliştirme süreci devam edecek belkide, farklı yöntemlerde eklenerek yayımlanacak. Çok iyi düşünülmüş bir proje bunu GUI arayüzü kazandırılarak orn: NTFS Protect tarzında bir arayüze kavuşturulmasıda etkili derli toplu şekilde yapılandırılabilir diye düşünüyorum Nacizhane fikrim. Bu haliylede çok güzel tabiki ellerine sağlık üstadım. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdemYakups Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 mephistooo2, 42 dakika önce yazdı: Dosyanızı konuda paylaştığım encrypt.bat dosyası üzerine sürükleyerek komple kodları şifreleyebilirsiniz. Bu kod sadece maskeleme yapıyor, klasör şifreleme nasıl oluyor? kastettiğim maskeleme idi zaten. Misal birinin yanında açıyoruz tak şifreye bakıyor o zaman sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Klasör şifrelemeden kasıt gizliyor aslında sadece açarken şifre soruyor.pek bir numarası yok. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bitsemender Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 mephistooo2, 23 saat önce yazdı: @Bitsemender Sordum uygulaması olan NTFS Drive Protection v1.5 yazılımı disklerde oku-yazma kısıtlamalarını izin haklarına göre ayarlar ve sadece NTFS yapısında kullanılabilir... Ama paylaştığım bat dosyası diskpart komutunu kullanarak diskte readonly yada tersi işlem yapıyor ve NTFS/FAT/FAT32/exFAT/REFS bölüm yapılarını destekliyor ... NTFS Drive Protection v1.5 yazılımı ile korunan disk formatlanabilir ama UBS_Protect.bat dosyası ile korunan disk formatlanamaz. İşten anlayan birisi NTFS Drive Protection v1.5 yazılımı ile yapılan disk okuma koruması olan disk üzerinde sağa tıklayarak Güvenlik sekmesinden korumayı kaldırabilir. Ama bat dosyası ile yapılan disk okuma koruması olan diskin korumasının kaldırılması için mecburen diskpart komutları gerek. eevt ntfs sürücü korumasında epey sorun yaşamıştık eksikleri çok yazdm siteye ama pek aldırmadılar eksiği yok dediler bu haliyle çalışma çok güzel işime yaradı denedim şimdi. acaba şifre gizleme maskeleme yapılabilir mi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor Popular Post mephistooo2 Posted June 21, 2022 Author Editor Popular Post Share Posted June 21, 2022 (edited) USB Protect Revizyon 1 Değişiklikler: Şifre oluşturma, HDD etiket ismi girme ve oluşturulan şifreyi şifreleme adımları birleştirilmiştir. Oluşturulan şifre maskelenmiştir, şifre girilirken * karakteri şeklinde görünecektir. Edited June 21, 2022 by mephistooo2 5 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post crasadure Posted June 21, 2022 Popular Post Share Posted June 21, 2022 Video1-USB Protect Yazılımı ve Kullanımı Yapılan revizyon sonucu yenilikleri de içeren yeni videoyu çektim. İyi seyirler 8 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 Usb Protect R1 sürümünü denedim oldukça başarılı çalışma olmuş. Çıkan ekrandan şifre ve Usb ve hdd etiketini belirtmemiz daha mantıklı hale getirilmiş. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byhabit Posted June 22, 2022 Share Posted June 22, 2022 ellerinize sağlık çok iyi görünüyor, az önce indirip denedim ventoy ile oluşturduğum bir 16gb bellek vardı onu şifreledim gayet güzeldi ne silme işlemi nede formatlama yapılmıyordu fakat başka bilgisayara taktığımda hiç şifreleme yapılmamış gibiyi başka bilgisayara takınca da belleğin içine attığımız USB_Protect dosyasını çalıştırınca tekrar şifre girip öyle korumaya başlıyor acaba benmi hata yapıyorum emin olamadım. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonyalı42 Posted June 22, 2022 Share Posted June 22, 2022 @byhabit Siz belirttikten sonra ben de denedim.Belirttiğiniz durum aynı şekilde bende de oluştu. Sadece takılı olduğu bilgisayarda koruma yapıyor.Başka bir bilgisayara takıldığında koruma hizmet dışı kalıyor. USB_Protect dosyası çalıştırılmadan koruma yapmıyor. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor mephistooo2 Posted June 22, 2022 Author Editor Share Posted June 22, 2022 Ben hep çalıştığım bilgisayar üzerinde denemelerimi yapmıştım. Bu benim eksikliğim, aslında koruma işlemi yapıldıktan sonra diski başka bir bilgisayarda da denemeliydim. Araştırıyorum, umarım çözüm bulabilirim... 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts