Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Xaomi Telefonlarda şarjın Hızlı Düşmesi Düzeltme


neskali
 Share

Recommended Posts

Merhabalar  Realme 8 alacakken hiçbir yerde stokta bulamayıp Xiaomi Redmi Note 11 aldım geçen haftalarda Mi mağazasından lakin.!

İnternete bağlar bağlamaz 13.04 güncellemesi geldi yaptım tüm herşeyi güncelledim  lakin bekleme modunda bile bir gecede %7 %8 batarya kendi kendine gidiyordu tüm programları pil optimizasyonundan kısıtlamama rağmen bir kaçı hariç whatsapp vs  kulanmaya başladığım anda önemli ölçüde hızla azalıyordu.!
Tabi hemen araştırmalara giriştim en son güncellemeyi indir yaptım aynı sürüm olmasına rağmen tekrar yükledim uzun sürüyor biraz sıfırdan sistemi kuruyor gibi lakin bişeyini gitmiyor.!
Baktım kar etmedi hızla düşüyor hala.!
Sonra eski takitk batarya kalibrasyon deneyeyim dedim her ne kadar eski teknolojili pillerde o işe yarar iddiaları nette havalarda uçuşsa da ;
Telefonu iyice sıfırlanana kadar kullandım komple şarjını bitirdim açılmayacak seviye ye geldi şarjı bittiği için.
Sonra telefonu kapalı halde üzerinde gelen 33w hızlı şarj yerine bir önceki telefonum mia2 lite  ın normal 2w lıktı galiba onla şarj ettim %100 olana kadar 
Dün Şarj bitiğinden bu yana bekleme modunda  16 saatte  sadece %2 gitti.
Birde ben önceki telefonum mia2 lite ı %30 şarjın altına indirmeden %100 e kadar şarj ederdim hep üç buçuk yıl oldu hala 3 gün gidiyor bataryası.!
Bunu da öyle kullanıcam.
Enteresan şekilde hücre bekleme en çok şarjı yiyen redmi note 11 de 😂 Ekran ve diğerlerinin hepsinin toplamından  daha çok.! Yazılımsal olduğu o kadar belliki problemi ulen Xiaomi hala aynısın.!
Xiaomi telefonlarda tavsiyem eğer kutudan çıktığı haliyle stabil sıkıntısız çalışıyorsa telefon memnunsanız otomatik güncellemeleri kesinlikle  kapatıp işletim sistemi güncellememenizdir.!Sadece uygulamaları güncelleyerek yolunuza devam edin.!
Yoksa her yazılımda daha berbat bi hale getirdiğini telefonunuzu Xiaomi nin canlı şahidi olursunuz.!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Güncelleme : Eğer benim gibi batarya geç bitsin derdindeyseniz greenify kullanarak kullanmadığınız uygulamaların arka planda çalışmasını durdurabilir yalnızca gerektiği zaman açabilirsiniz.

Edited by neskali
Link to comment
Share on other sites

Vaktiyle zamanında Xiaomi nin  amiral gemisi tabir edilen Mi 5s plus almıştım.

Bazı programlar da ekranı yana kaydırmak için çekiyorum ekran aşağı kayıyor ya da tam tersi.

Beni deli etmişti. Dişimi sıkıp 6 ay sabrettim. Gelen güncellemelerle de düzelmeyince 1600 TL ye aldığım telefonu 1000 TL ye elden çıkarmıştım.

Bir daha da önünden bile geçmedim.

Android ise Samsung alacaksın. Gerisi hikaye.

Link to comment
Share on other sites

Senkron2, 9 dakika önce yazdı:

Bu dediklerinize ek olarak son sürüm yazılımı indirip kurduktan sonra telefonu hard reset atarak sıfırlamanızı tavsiye ederim. Çok işe yaradığına şahit oldum :) 

Aynen temiz format. Arka Planda Çalışan tüm uygulamalar tek tek >Telefon için Hayati olan yazılımlar hariç diğer > Uygulamalar > da > Arka Planda Pil kullanımı ve Arka Planda > Veri kullanımı kısıtlarsanız da pil ömrünüz bir hayli yükselir. Birde sürekli kullanmadığınız uygulamaları yedekleyip lazım olunca yüklemek daha mantıklı işinizi görünce daha sonra kullanılmayacaksa uygulama telefondan kaldırılmalı. Niye derseniz bir çok uygulama kendini sistem başlatınca tekrar tekrar kendini arka planda çalışmaya atar...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Yeni güncelleme : Çok az bi etkisi olmuş yaptıklarımın xiaomi düzel şu yazılımı artık 4 yılda hiç mi düzelmesin 🗣️
Pixel experience plus romunu kurcam ona da garantiye kıyamıyorum.
Xiaomi Türkiye ye mail attım yazılım nereden geliyorsa kaynağın destek mailini istedim, bir şey olacağından değil de umut işte.

Edited by neskali
Link to comment
Share on other sites

Bunu Kullanabilirsiniz...

 

ShutApp_The_Real_Battery_Saver_Pro_v3.0

APK
CRC32: 005BDE01
MD5: 8D57E28CDCE4D8F27A0F9F53337B5257
SHA-1: CE415422F2009B2EB8D687674BA8A38CB1DD9A9F

ShutApp_The_Real_Battery_Saver_Pro_v3.0

Cracked Info:

PREMIUM features Unlocked

Analytics disabled

Ads Removed

Download Full APK (3.54 MB)

***********************************

Please register to see this content.

***********************************

AÇIKLAMA

 

Açıklaması ShutApp - Gerçek Pil Tasarrufu APK
ShutApp, tüm pil tüketen Uygulamaları öldürür Cihazınızın pil ömründen tasarruf etmek ve uzatmak için CPU'yu en düşük frekansa kilitleyin Güç tüketen ayarları hazırda bekletin.

ShutApp ile ilgili en iyi şey; sadece ekran kapalıyken çalışır.

Çoğu pil tasarrufu uygulamasından farklı olarak, telefonunuzdaki birçok özelliği devre dışı bırakmadan buna değecek kadar fazla güç tasarrufu yapmayın; ShutApp, telefon uyku modundayken görevlerini yerine getirmek için güç tüketen uygulamaları ve ayarları zorla durdurur, yani ekran kapalıdır.; bir akıllı telefon kullanmanın daha fazla gücü ve sorunsuz deneyimi.

ShutApp, üç ayarınız olan tek ekranlı bir uygulamadır: biri Uygulama Kapatma Kilidi, İkincisi CPU Kapatma Kilidi ve üçüncüsü kapatma Kilidi Ayarıdır. Bu ayarlar arasında kolayca gezinebilirsiniz. Bu şekilde, uygulama deneyimini kolaylaştırmak için herhangi bir ayarı aramanıza veya uygulamada gezinmenize gerek kalmaz. Bu güç tasarrufu ayarlarını ayrıntılı olarak öğrenelim.

★ Uygulama Kapatma Kilidi
Bu ayar, görevlerini arka planda yürüten ve aynı zamanda işlem sırasında pil tüketen uygulamaları hazırda bekletir / kapatır / öldürür. Telefonunuzu kullanırken bu uygulamalar çalışıyorsa ve bir akıllı telefon deneyimine sahip olmanız gerekiyorsa sorun olmaz. Ancak telefonunuzu kullanmadığınızda, bu uygulamalar tarafından gereksiz yere pil boşaltılmasını istemezsiniz. Bu ayarın yaptığı şey budur; Pil gücünden tasarruf etmek için bu pil tüketen uygulamaları hazırda bekletin.

★ CPU Kapatma Kilidi
CPU, uygulama widget'larını güncellemek ve yazılım güncellemelerini kontrol etmek gibi birçok zorlu görevi sürekli olarak hesaplayan android'in beynidir. Bu hesaplama görevleri çok fazla pil tüketir. Bu ayar, CPU'yu mümkün olan en düşük frekansa kilitler ve büyük pil tasarrufu ve gelişmiş performans sağlar.

★ Kapatma Kilidini Ayarlama
Bluetooth WİFİ Veri Bağlantısı ve Senkronizasyon gibi ayarlar yeterli miktarda pil kullanır. Bu ayarı kullanarak akıllı telefonunuzda daha fazla güç sağlayabilirsiniz.

Tüm shutapp'ların telefonunuzun ısınmasını engellememesi ve cihazınızın gecikmesini engellemesi, böylece akıllı telefonunuzu daha iyi ve sorunsuz bir şekilde kullanma deneyimine sahip olmanız.

Elinizde daha fazla güce sahip olmak için şimdi shutapp'ı indirin!

Bu uygulamayı beğendiyseniz, lütfen bize oy verin. Uygulama ile ilgili herhangi bir endişeniz varsa, lütfen bize bir e-posta yazın ve deneyiminizi daha iyi hale getirmenize yardımcı olacağız.

Haberler ne
- Reklamlar Azaltıldı
- Basit Kullanıcı Arayüzü
- Sadece Ekran Kapandığında Çalışır
- Güçlü Pil Tasarrufu
- Hata Düzeltmeleri ve performans iyileştirme

**********************************************************************************************

The description of ShutApp - The Real Battery Saver
ShutApp kills all the battery draining Apps Lock down CPU to its lowest frequency hibernate power consuming settings to save and extend battery life of your device.

Best thing about ShutApp is; it only works - When the screen is OFF.

Unlike most battery saving apps don't save that much power to be worth it without disabling a lot of features on your phone; ShutApp forcefully stops power draining apps and settings to execute their tasks when the phone is in sleep mode i.e. screen is off with no interference in your day to day task to provide you; more power and smooth experience of using a smartphone.

ShutApp is a single screen app where you have three settings one is Application Shut Lock Second is CPU Shut Lock and the third is Setting shut Lock. You can easily scroll through these settings. In that way you don’t have to search or navigate throughout the app for any setting; to make app experience easier. Let's know about these power saving settings in detail.

★Application Shut Lock
This setting hibernates/shut down/kill apps which are executing their task in background and also consuming battery in the process. It’s fine if these apps are running when you are using your phone and it’s necessary to have the experience of a smartphone. But when you are not using your phone you don’t want unnecessary battery drainage by these apps. That’s what this setting do; hibernate these battery consuming apps to save battery.

★CPU Shut Lock
CPU is the brain of android constantly computing many demanding tasks like updating apps widgets and checking for software updates. These computing tasks drain lots of battery. This setting locks CPU to the lowest possible frequency ensuring huge battery saving and enhanced performance.

★Setting Shut Lock
Settings like Bluetooth WIFI Data Connection and Sync use ample amount of battery. By using this setting you can ensure more power in your smartphone.

That not all ShutApp also prevent your phone from getting heated and keep your device lagging free so that you can have the experience of using your smartphone in a better and smooth way.

Download ShutApp now to have more power in your hands!

If you like the app please rate us. If you have any concern related to the app please write us a mail we will assist you to make your experience better.

What's news
- Ads Reduced
- Simple User Interface
- Works Only When The Screen Goes Off
- Powerful Battery Saver
- Bug Fixes and performance improvement

Edited by qxqx
Açıklama Eklendi..
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

asd720, 4 saat önce yazdı:

Yükledinmi uygulamayı kardeş

Yok yüklemedim  içinde kullandığım bankacılık ve  önemli uygulamalar var bu riski göze alamam.
Emulator de pc de denedim ama sağlam programa benziyor, Eset,Kaspersky,Avast,Avg ile taradım emulator de bişey bulamadı bu arada. 

Edited by neskali
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 adet Özel meşaj aldığımız için bu başlık altında paylaştık. APK netten bulundu.  nıda paylaştık isteyen güvenen lazım olanlar kullansın diye.

KAYNAKLAR ŞÖYLE:

Please register to see this content.

Buda GOOGLE Araması

https://www.google.com/search?q=ShutApp+The+Real+Battery+Saver+Pro+v3.0&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwjDsrXJpo_5AhVj_SoKHRbbA7EQBSgAegQIARA3&biw=1366&bih=667

HASHLARI da paylaştık farklı yerden indirdiğiniz APK le karşılaştırırsınız diye...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bu arada şarjı neden böyle sömürdüğünü çözdüm.!
Hücre bekleme yiyor yarısından çoğunu  biraz çözüm aradım çözümü yok gibi bişey xiaomi beylere mail attım bilinen tavsiyelerden öteye geçemediler.
Yazlımla düzeltilebilecek bir sorun gibi duruyor bakalım düzelteceklermi.
Her yerden zıplayan saçma sapan xiaomi reklamlarını saymıyorum bile.
2. xiaomi cihazım  yazılım konusunda daha berbat hale gelmişler.

Bir daha xiaomi alırmıyım mecbur kalmadığım sürece asla.!

Link to comment
Share on other sites

şrarskoz, 5 saat önce yazdı:

bende 11 pro almayı düşünüyordum

şimdi ne olacak alayım mı almayayım mı

Son kararı verecek olan sizsiniz, alıp almamak tamamen kendi tasarrufunuzda hattı 4,5 g yi kapadım şuan iyi gibi.
Şimdide internete bağlanır bağlanmaz sağdan soldan zıplayan mi reklamları için çözüm arayacağım.
Benden olsa Realme 8  alacaktım nfc de var diye ram i de 6 +5 gb sanal ram ekleniyor yanlış hatırlamıyorsam  hiçbir yerde bulamadım teşhir ürünleri vardı sadece teknoloji marketlerde tabi alıp kullanamadım kullanmadığım bir telefonu da öneremem.
 

Edited by neskali
Link to comment
Share on other sites

neskali, 19 dakika önce yazdı:

Son kararı verecek olan sizsiniz, alıp almamak tamamen kendi tasarrufunuzda hattı 4,5 g yi kapadım şuan iyi gibi.
Şimdide internete bağlanır bağlanmaz sağdan soldan zıplayan mi reklamları için çözüm arayacağım.
Benden olsa Realme 8  alacaktım nfc de var diye ram i de 6 +5 gb sanal ram ekleniyor yanlış hatırlamıyorsam  hiçbir yerde bulamadım teşhir ürünleri vardı sadece teknoloji marketlerde tabi alıp kullanamadım kullanmadığım bir telefonu da öneremem.
 

Bu reklam için ise uygulamanın ayarlar kısmından gizlilik ve güvenlik kısmından olması lazım sponsorlu içerik diye bir seçenek olması lazım. O seçeneği kapatırsan bir daha reklam çıkmaz.

Edited by akillialtay1995
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

akillialtay1995, 18 dakika önce yazdı:

Bu reklam için ise uygulamanın ayarlar kısmından gizlilik ve güvenlik kısmından olması lazım sponsorlu içerik diye bir seçenek olması lazım. O seçeneği kapatırsan bir daha reklam çıkmaz.

Kontrol ettim kapalı üstad 3-4 yerden daha kapatmıştım reklamla alakalı şeylerini ona rağmen banamısın demiyor. Teşekkür ederim yardımınız için.
Bu arada şarj biraz düzelmiş gibi kendine gelmiş galiba batarya 4 g yi kapatınca.

Edited by neskali
Link to comment
Share on other sites

akillialtay1995, 3 saat önce yazdı:

Reklamlar için sana adguardın mobil uygulamasını tavsiye ederim.

Teşekkürler Hocam  Kennetic modemim de direk destek var Nextdns için, Baya kapsamlı bi Dns miş ona kayıt oluşturdum reklam virüs vs. herşeyi modemde hallediyor dns de Adguard filtreleri de var onları da açtım bi sıkıntı olmazsa daha modem de Dns de çoğu dertten kurtulmuş oluyorum.
tüm ayarlamaları yaptım beğenirsem  yıllık Next dns alıcam.

Edited by neskali
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...