Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Twrp Nedir Ve Nasıl Kurulur


BEHZATC
 Share

Recommended Posts

TWRP , Android cihazlar için genel olarak kurtarma menüsüne verilen isimdir.

Kurtarma menüsü kullanıcıların farklı birçok işlemi bir arada gerçekleştirebildiği ve cihazın neredeyse tüm özelliklerini bir arada görüntülememizi sağlayan menüdür cihaza farkli ROM kurulumu yapmak için kullanılır genelde.

TWRP ile yapılabilecekler ; 

• Cihaza Root ve Rom yüklemek,

• Telefonun depolama , EFS(İMEİ KAYDI), Modem ve benzeri birimlerin yedeğini almamıza yarar,

•  Telefoba format atmaya yarar,

•Telefona Hard Resrt atmaya yarar.

 

 

TWRP KURULUM

TWRP menüsünün kurulumu yapılmadan önce, cihazın BootLoader kilidinin açık olması gereklidir. BootLoader kilidinin açılması için öncelikle akıllı telefonun bir bilgisayara bağlanmış olması gerekir. Bununla birlikte BootLoader kilidinin açılması için gereken sürücüler ve ADB Shell yazılımının da bilgisayarda bulunması gereklidir. BootLoader kilidini açmak için akıllı telefon ve bilgisayarın USB kablosu ile bilgisayara bağlanmasının ardından, cihazın Ayarlar sekmesinde bulunan ‘’USB Hata Ayıklama’’ özelliğinin aktif hale getirilmesi gereklidir. Bu menüye ulaşmak için cihazın Hakkında kısmında yer alan ‘’Yapım Numarası’’ yazısının üzerine birkaç defa dokunmanız yeterlidir. Bunun ardından Android işletim sistemi tarafından geliştirici kilidi açılmakta ve cihazın hata ayıklama bölümü aktif hale getirilebilmektedir. 

Cihazın BootLoader kilidinin açılması için hata ayıklama modu açıldıktan sonra ADB Shell uygulamasına geçiş yapılarak, boş klasör üzerinde Shift tuşuna basılı tutularak boş alana sağ tık ile tıklamanız ve karşınıza çıkan komut satırına ‘’adb reboot bootloader’’ komutunu yazmanız yeterlidir. Bunun ardından cihazın BootLoader kilidi açılacak ve komut satırına sırası ile ‘’Fastboot oem unlock’’ ve ‘’fastboot reboot’’ yazmanız ile cihazın BootLoader kilidi açma işlemi tamamlanacaktır. Bu adımlardan sonra, aşağıdaki yolu izleyerek cihazınıza TWRP kurulumunu tamamlayabilirsiniz:

TWRP kurulumu yapılması için BootLoader kilidi açıldıktan sonra, cihazınızın marka ve modeline uygun TWRP sürümünü bilgisayarınıza yüklemeniz gereklidir. Bunun için TWRP’nin orijinal internet sitesi üzerinden kullanıcılara sunulan farklı sürümleri kontrol ederek cihazınız için en uygun olan sürücüyü tercih edebilirsiniz. Dosyayı bilgisayarınıza yükledikten sonra, dosya ismini twrp.img olarak değiştirmeniz de gereklidir. Tüm dosya yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra, ADB Shell uygulamasına tekrar giriş yaparak kurulum işlemini başlatmak için ‘’y’’ tuşuna basmanız yeterlidir.

ADB Shell uygulamasının kurulumu tamamlandıktan sonra, uygulamanın bilgisayarda yüklendiği klasörün içerisinde adb adında bir klasör oluşturulmaktadır. ADB Shell’in varsayılan kurulum ayarlarında uygulama dosyaları ve adb klasörü genellikle C klasöründe bulunmaktadır. Oluşturulan adb klasörünün içerisine, TWRP’nin orijinal internet sitesi üzerinden yüklediğiniz twrp.img dosyasını attıktan sonra, PowerShell penceresini açmanız gereklidir. PowerShell menüsü açık halde iken USB kablo ile bilgisayarınıza bağlı cihazınızı kapalı duruma getirin ve ses açma ile güç tuşuna aynı anda basılı tutarak cihazı FastBoot moduna getirin.

Bunun ardından bilgisayarda önceden açtığınız PowerShell penceresine ‘’fastboot flash recovery twrp.img’’ kodunu yazmanız ve onaylamanız yeterlidir. Bu işlemin ardından cihazınıza TWRP kurulumu tamamlanmaktadır.

Kurulum tamamlandıktan sonra yine bilgisayarda açık olan PowerShell penceresine ‘’fastboot boot twrp.img’’ kodunu yazarak onaylamanız halinde ise TWRP menüsüne geçiş yapılacaktır. Cihaz yeniden başlatıldıktan sonra otomatik olarak TWRP menüsü karşınıza çıkacaktır.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...