Jump to content

Windows 11/10 üç Tane ücretsiz Taşınabilir Image Editor Adresi


MamLeter
 Share

Recommended Posts

PhotoDemon :

pdm.thumb.jpg.24d831e300e52394b90acd420a136742.jpg

PhotoDemon, birçok farklı resim düzenleme özelliği sunan taşınabilir bir resim düzenleme yazılımıdır. Bu yazılımı kullanarak yeni bir görüntü oluşturabilir veya mevcut olanı düzenleyebilirsiniz. Bu yazılımda birden fazla görseli düzenleme için açabilirsiniz. Her görüntüyü ayrı bir sekmede görüntüler. Bu özellik, aynı anda birden fazla görüntüyü düzenlemenizi sağlar. Bir görüntüyü açmak için Hızlı Başlat menüsünde Görüntüyü aç'ı tıklayın veya “ Dosya > Aç ”a gidin . Panonuza bir görüntü kopyaladıysanız, görüntüyü almak için Panodan Kopyala seçeneğini kullanabilirsiniz.

Ayrıca, görüntüleri bir URL'den içe aktarmanıza olanak tanır. Bunun için “ Dosya > İçe Aktar > Çevrimiçi Görüntü ”ye gidin veya Ctrl + Shift + D tuşlarına basın. Bundan sonra, görüntünün kopyalanan URL'sini girin. En sık kullanılan görüntü düzenleme araçları sol ve sağ bölmelerde bulunur. Tüm resim düzenleme araçlarına Menü Çubuğundan erişebilirsiniz .

 

  • Görüntüleri kırpabilir, yeniden boyutlandırabilir, döndürebilir ve çevirebilirsiniz.
  • Ayarlamalar : Ayarlamalar menüsünde Siyah Beyaz, Parlaklık ve Kontrast, Renk Dengesi, Gölgeler ve Açıklıklar, Titreşim, Beyaz Dengesi vb. gibi farklı görüntü ayarlama seçenekleri mevcuttur. Buna ek olarak Kanallar, Renk, Ters Çevir, Tek Renkli , ve Fotoğraf seçenekleri de Ayarlamalar menüsünde mevcuttur. RGB renkleri ve Parlaklık için Histogramı da görüntüleyebilirsiniz.
  • Efektler : Resminize Sanatsal, Bulanıklaştırma, Bozulma, Pikselleştirme, İşleme, Dönüştürme vb. gibi farklı efektler de uygulayabilirsiniz. Özel bir filtre uygulamak istiyorsanız “ Efektler > Özel filtre ”ye gidin .
  • Makrolar : Makro, bu ücretsiz yazılımın gelişmiş bir özelliğidir. Resimleriniz için makrolar kaydedebilir ve aynı düzenlemeyi diğer resimlerde yapmak için o makroyu oynatabilirsiniz. Araçlar menüsünde makro oynatma veya kaydetme seçeneği mevcuttur .
  • Dışa Aktar : Bir görüntüyü hareketli gif, hareketli PNG ve renk paleti olarak dışa aktarabilirsiniz.

Görüntüleri düzenledikten sonra PNG, BMP, JPG, HDR, ICO, PSD, TIFF vb. dahil olmak üzere birden çok biçimde kaydedebilirsiniz. Ayrıca, birden çok görüntüyü bir biçimden diğerine dönüştürebileceğiniz Toplu Görüntü İşlemcisi vardır.

NPS-Image-Editor   yada  NPS-Image-Editor :

nps.thumb.jpg.4a967fe9db6cbfc91be01c724cb55b76.jpg

NPS Image Editor Portable, VGA (640 x 480), SVGA (800 x 600), UHD (4K0, UHD (8K), Facebook Kapak Fotoğrafı, Twitter Başlık Resmi, Letter, A4, vb. dahil olmak üzere farklı boyutlarda görüntüler oluşturmanıza olanak tanır. Tüm bu seçenekleri görüntülemek için “ Dosya > Yeni ”ye gidin . Mevcut görüntüleri düzenlemek için “ Dosya > Aç ”a gidin veya Ctrl + O tuşlarına basın. Bir seferde yalnızca bir görüntüyü düzenlemenize izin verir. Ancak birden fazla görüntü açmak istiyorsanız, Yeni Pencere simgesine tıklayarak bu yazılımın yeni bir örneğini başlatabilirsiniz.

 

  • Görüntüleri yeniden boyutlandırabilir, kırpabilir, döndürebilir, çevirebilir ve eğebilirsiniz. Tüm bu seçenekler Görüntü menüsünde mevcuttur.
  • Metadata : Bir görüntünün metadatasını doldurma seçeneğine sahiptir. Bunu yapmak için “ Düzenle > Özellikler ”e gidin ve ardından Meta Veri sekmesine geçin. Burada, görsel başlığı, açıklama, yazar adı, kategori, yorumlar vb. gibi görselinizin meta verilerini tanımlayabilirsiniz.
  • Fırçalar : Temel Fırça , Doku Fırçası ve Özel Fırça olmak üzere üç tür fırçası vardır . Resimleriniz için güzel bir arka plan oluşturmak için Doku Fırçasını kullanabilirsiniz. Mevcut dokulardan bazıları Eğreltiotu, Cam, Lav, Okyanus, Tundra vb.'dir. Özel Fırçayı kullanarak, memler (trol, doge, vb.), animasyonlu çimen, RGB üçgeni, geometrik şekiller gibi önceden tanımlanmış bazı şekiller çizebilirsiniz. eski şekiller vb.
  • Filtre : Filtre aracını, büyücünüze parazit eklemek, görüntüyü keskinleştirmek, renkleri tersine çevirmek, görüntüyü aydınlatmak, görüntünüzdeki kırmızı gözü kaldırmak gibi farklı amaçlar için kullanabilirsiniz. Filtre aracını kullanmak için Artı simgesine tıklayın. sol bölmede.
  • Renk Paleti : Arayüzün sağ tarafında varsayılan renk paletini göreceksiniz. NPS Image Editor Portable, 20'den fazla renk paletine sahiptir. Belirli bir renk paletini kullanmak için “ Renk > Paleti Değiştir ”e gidin ve istediğiniz renk paletini seçin. Ayrıca mevcut renk paletini düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz.
  • Renkleri say : Bir görüntüdeki toplam benzersiz renk sayısını görüntüler.

Bir görüntüyü JPG, GIF, PNG, RAW Bitmap vb. dahil olmak üzere farklı biçimlerde kaydedebilirsiniz.

LazPaint  :

lpnt.jpg.f6918fcc32dd90dc44a083de10fb8a51.jpg

LazPaint Portable, bu listedeki bir başka taşınabilir resim düzenleme yazılımıdır. Diğer görüntü düzenleme yazılımları gibi, LazPaint Portable yazılımını kullanarak yeni görüntüler oluşturabilir ve mevcut olanları düzenleyebilirsiniz. Bu yazılımda görüntü açma adımları, bu listedeki diğer taşınabilir görüntü düzenleme yazılımlarından farklıdır. Bir görüntüyü açmak için “ Dosya > Aç ”a gidin . Bu eylem, görüntüleri açmak için varsayılan Resimler klasörünü gösteren yeni bir Görüntülere Gözat penceresi açacaktır. Görüntüleri başka bir klasöre yerleştirdiyseniz, yolunu Dosya Gezgini'nden kopyalayın ve Görüntülere gözat penceresindeki klasör simgesinin yanındaki alana yapıştırın.

En sık kullanılan görüntü düzenleme seçenekleri sol bölmede ve renk paleti sağ bölmede mevcuttur. LazPaint bazı özellikleri :

  • Görüntüyü döndürme, görüntüyü çevirme vb. gibi genel görüntü düzenleme seçenekleri Görüntü menüsünde bulunur.
  • Render menüsü, su, özel renklerde su, kar baskısı, mermer, yuvarlak taş, taş vb. dahil olmak üzere önceden tanımlanmış bazı dokular içerir .
  • Filtre menüsü, pürüzsüz, keskinleştirme, parazit, bulanıklık, gölgeli harita, pikselli vb. dahil olmak üzere farklı filtre türleri içerir.
  • Renk Paleti : 16 renk, 32 renk, 64 renk ve 96 renk paleti olmak üzere farklı renk paletlerine sahiptir. Sağ üst taraftaki açılır menüye tıklayarak bu renk paletlerinden herhangi birini seçebilirsiniz. Özel bir renk paleti oluşturduysanız, bunu yazılıma da yükleyebilirsiniz. Ayrıca, belirli bir renk paletini Paint.net (.txt), GIMP (.gpl), Adobe Swatch Exchange vb. dahil olmak üzere farklı biçimlerde kaydedebilirsiniz.

Bir görüntüyü farklı formatlarda kaydedebilirsiniz. Varsayılan kaydetme biçimi JPG'dir. Bir görüntüyü farklı bir formatta kaydetmek istiyorsanız, Farklı Kaydet seçeneğini seçmeniz gerekir. Çıktı görüntü biçimlerinden bazıları PNG, JPG, BMP, TIFF, GIF, TGA, ICO, vb.'dir. Ayrıca, kaydetmeden önce görüntü kalitesini değiştirmenize olanak tanır. Örneğin, JPG formatında bir görüntünüz varsa, kaydırıcıyı hareket ettirerek kalitesini değiştirebilirsiniz. Veya bir resmi BMP formatında kaydederseniz, 24 bit, 32 bit, 2 renk, 16 renk, 256 renk vb. renk derinliğini değiştirebilirsiniz. Bunun dışında, resminizi farklı formatlarda da dışa aktarabilirsiniz.

Edited by MamLeter
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...