Jump to content

Fotograftan Yazı Kopyalama...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

  • Editor

Birkaç yere göz attım ve Chrome eklentisi dahil 5-6 çözüm buldum;

 

 Eklentiler

Alıntı

 

Blackbox - Select. Copy. Paste & Search

 

Copyfish 🐟 Free OCR Software

 

Selectext - Copy text from videos!

 

OCR - Image Reader

 

Text.ai - Intelligent Text Extractor

 

 

Online işlemler:

Alıntı
1.)  & 

Google’un bu iki hizmeti ile resimden metni ayırmak gayet kolay ve sonuç mükemmele yakın. İlk başta kullanımı biraz zor gibi gelebilir ama öyle değil, alıştığınızda bir dakikanızı bile almıyor.

Öncelikle drive.google.com adresine giderek drive hesabınıza metnin ayırılacağı resmi yüklüyorsunuz. Resim yüklendikten sonra dosyalarınız arasında resmi bulup, sağ tıklayarak Birlikte aç > Google Dökümanlar komutunu veriyorsunuz.

Birkaç saniye sonra resim dosyası Google Docs ile açılıyor ve resmin bir alt sayfasında metninde ayrıştırılmış olduğunu görüyorsunuz. Yani Google bunu siz söylemeden yapıyor.

Ama dikkat edin! Eğer Google Docs’u açıp oradan resmi seçerseniz metin ayırma işlemini yapmıyor.

2.) 

Düşük resim kalitesinde bile iyi sonuç verebilen ikinci seçenek. Örneğin diğer rakipler aynı resimde “metin bulunamadı” hatası verirken, onlineocr, yazıyı %90 başarı ile ayırabiliyor. Ama tabiki Google kadar başarılı değil.

Resmi seçiyorsunuz, Turkish dil seçeneğini seçiyor, çıkış formatını txt veya docx seçiyor, ardından güvenlik doğrulamasını girip Convert butonuna tıklıyorsunuz. (Resimdeki yazılar ne kadar net okunabiliyorsa sonuç o kadar iyi oluyor.)

3.) 

Resim kalitesi kötüyse dönüştürme yapmayı red ediyor ancak, internetteki diğer rakiplerine göre işini iyi yaptığı söylenebilir. Eğer “bazı harf hatalarını kabul ederim, düzeltirim ve üstteki diğer iki seçeneği kullanamam” diyorsanız kullanılabilir.

Resmi seçiyorsunuz, Turkish dil seçeneğini seçiyor, çıkış formatını seçip, ardından güvenlik doğrulamasını geçip Process butonuna tıklıyorsunuz. İşlem tamamlandığında karşınıza gelen bağlantıdan metni görüntüleyebilir ve kopyalayabilirsiniz.

4.) 

Neredeyse yukarıdaki iki rakibi ile aynı başarıyı gösteriyor. Tabiki Türkçe seçmenize rağmen bazı harfleri yanlış algılıyor ama tek tek yazmaktan iyidir. Diğer alternatiflere birşey olması halinde tercih edilebilir.

5.) 

Resimden metin ayıran bir başka online dönüştürücü.. Fakat Türkçe dil desteği yok, bu sebeple de çevirilen metin epey katliama uğruyor. Eğer Türkçe karakterler yer almayan metin çevirecekseniz kullanılabilir.

6.) 

Please register to see this content.

 

Edited by semsibey
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Konuya katkılarınız için teşekkür ediyorum. Video 

Please register to see this content.
 isimli youtube kanalına ait. Konuyu açarken amacım daha önce görmediğim bir konuydu. (Bu güne kadar bu bu tip işleme zorlayacak bir durum olmadı.) Ve yapmaya çalıştığım şey de buydu. Bir konu açıp, daha basit veya çeşitli yöntemleri keşfetmek. Tabiki bunu yaparken işi goy goya çevirmeden yapmak. Herkes bu konu da olduğu gibi +1 katmak için mesajlar atarsa forum goy goy yuvası olmaktan kurtulacaktır. Ayrıca  hiç kimseye bir katkısı olmayacak süreli konular da diğer bilgi içeren konuların önünü kapatmayacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle konuları goy goya çevirip gereksiz ana sayfayı meşgul etmemek adına her mesaja cevap vermiyorum. Katkısı varsa beğeniyorum...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Konu için teşekkür ederim, online ocr ler ile de dogrudan çevirebilirsiniz, yada benim gibi FineReader kullanabilirsiniz. Neden Finereader bana toplu çeviri imkanı sunuyor. Genellikle takip ettiğim dizilerin altyazılarının çıkmasını beklemem dizilerin veya filmlerin altyazılarını texte çevirir ve translate işlemi yapar ardından srt formatında altyazıya dökerim. :) 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...