Jump to content

Oyun Oynarken Kendinizi Hasta Hissediyor Musunuz? Nedenini öğrenin.


MamLeter
 Share

Recommended Posts

Alıntıdır. Burdan Okuyabilirsiniz.

 

Simülatör hastalığı veya yaygın olarak Hareket hastalığı olarak bilinir, gördükleriniz ile beyninizin algıladıkları arasında senkronizasyon eksikliği olduğunda ortaya çıkar. İnsanlar uzun bir yolculuğa çıktığında oldukça yaygındır ve bazı durumlarda kısa mesafeler de bunu tetikleyebilir. Bununla birlikte, hareket hastalığı oyun oynarken de olabilir. 

Hareket Hastalığı Nedir?

Hareket hastalığı, beyniniz gözlerinizden, kulaklarınızdan ve vücudunuzdan aldığı farklı girdilerle karıştırıldığında ortaya çıkar. Kafası karıştığında, hareket hastalığı meydana gelir.

 

Oyunu oynarken birçok oyuncu mide bulandırıcı, baş dönmesi hisseder veya ağır terlemeye başlar. Bu genellikle Hareket Hastalığı adı verilen fenomenden kaynaklanmaktadır. Çevrelerine duyarlı insanlar arasında oldukça yaygındır ve bunu hayatınızda bir kez de hissetmiş olabilirsiniz.

Ne yazık ki, Hareket Hastalığının nedeninin arkasında somut bir bilimsel kanıt yoktur ve uzun süredir devam eden bir tartışma vardır. Bilim adamlarının yarısı, iki duyu organı arasında bir çatışma olduğunda bunun gerçekleştiğine inanıyor. Basit bir deyişle, gördüğünüzün tam tersini hissettiğinizde hastalanma şansınız yüksektir. Örneğin, otobüsteyken telefonunuzda okurken veya oyun oynarken.

Simülatör Hastalığı Nedir?

Simülatör Hastalığı, hareket hastalığına benzer şekilde, VR gibi simüle edilmiş bir ortamla etkileşime girerken veya oyun oynarken karşılaştığınız bir olgudur. Bu sorunu çoğunlukla savaş oyunları veya uçuş simülatörleri gibi simüle edilmiş oyunlar oynarken yaşayacaksınız. Bunlar hareket hastalığına benzer, bu yüzden orada konuştuğumuz her şey bu hastalık için de geçerlidir. Böylece, terleyeceksiniz ve baş ağrısı, huzursuzluk, uyuşukluk ve oryantasyon bozukluğu hissedeceksiniz.

Oyun neden simülatör hastalığına neden oluyor?

Her şeyden önce, tüm oyunlar simülatör hastalığını / hareket hastalığını tetikleyemez ve farklı insanlar için farklı oyunlar sorun olabilir. Örneğin, bazı insanlar birinci oyuncu atış oyunları oynarken hastalanabilirken, diğerleri gerçekçi grafik çerçevelerine sahip oyunlardan etkilenebilir.

Simülatör hastalığı genellikle gözleriniz ve kulaklarınızla ilişkilidir ve bu nedenle iç kulağınız ve gözleriniz tarafından beyne gönderilen farklı tepkiler neden olarak speküle edilir. Söz konusu sorunun arkasındaki bir başka neden de bölünmüş odağınız olabilir. Aynı anda gerçekleşen iki farklı harekete sahip oyunlar, insanların baş dönmesi, uykulu ve bazı durumlarda mide bulantısı hissetmeleri nedeniyle oyuncuların dikkatini böler.

 

Oyun oynarken hareket hastalığı nasıl azaltılır?

Oyunu oynarken bağırsağınızda baş ağrısı veya hasta hissi olan böyle bir kişiyseniz, hareket hastalığını nasıl azaltacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  • Oyun konsolunuzu iyi havalandırmaya ve parlak ışıklara sahip bir yere ayarlamak, oyunu oynarken hareket hastalığını azaltmanın anahtarıdır. Birçok kişi oyunu oynarken loş ışıkları tercih eder, ancak bazen yeri boğabilir. Bu yüzden loş ışıklardan ve dar alanlardan kaçının.
  • Sizinle ekran arasında güvenli bir mesafe olduğundan emin olun. Bunu yapmak sadece gözlerinizi ekran radyasyonundan korumakla kalmaz, aynı zamanda hareket hastalığını da önler.
  • Çok mide bulantısı hissediyorsanız veya baş ağrınız kötüleşiyorsa hemen oyunu oynamayı bırakın. Dışarı çıkın, bir süre dolaşın, ciğerlerinize temiz hava alın ve sonra oyunu oynamayı deneyin.
  • Ayrıca ilaca da gidebilirsiniz, aksi takdirde meditasyon, hareket hastalığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek en iyi alternatiftir.
  • Oyunu kısa bir süre oynamayı deneyin ve ardından oyun sürenizi kademeli olarak artırın. Bu şekilde oyuna alışacaksınız ve dolayısıyla hareket hastalığı olmayacaksınız. Ancak, tüm yöntemler boşuna görünüyorsa, oyunu tamamen oynamaktan kaçının.

Burada belirtilen tüm önlemlere uymanızı tavsiye ederiz. Hepsini takip edemiyorsanız, çoğunu takip etmeyi deneyin. Umarım, oyun nedeniyle kendinizi hasta hissetmezsiniz.

Video oyunları oynamaktan kendinizi hasta hissedebilir misiniz?

Evet, oyununuzu oynarken mide bulantısı, hafif kafa yormuş veya kötü bir baş ağrısı hissedebilirsiniz. Bu fenomen simülatör hastalığı olarak bilinir ve aynı yan etkiyi yaşadığınız için hareket hastalığı değil, ancak çok fazla oturuyorsunuz ve hareket halinde değilsiniz. Bu yüzden saatlerce oyun oynamanız önerilmez. Oyun sürenizde ılımlılık olmalıdır.

Video oyunları oynamak neden başımı ağrıtıyor?

Oyunu oynarken veya genel olarak ekranınızda baş ağrısı çekiyorsanız, gözlerinize çok ihtiyaç duyulan bir göz kapatma verdiğinizden emin olun. Bununla birlikte, dehidrasyon ve hareket hastalığı, oyun oynarken baş ağrısı çekmenizin nedenleri de olabilir. Profesyonel bir oyuncu değilseniz, oyun sürenizi kısaltmayı deneyin. Bir oyuncuysanız, oyun oturumları sırasında mola verin ve aynı zamanda kendinizi sulu tutun. Ayrıca, karanlık bir odada oynamaktan kaçının, monitör ekranınızın parlak mavi ışığı nedeniyle baş ağrısı istemezsiniz.

Video oyunları kaygıya neden olabilir mi?

Oyuncuların oyun oynarken endişeli hissettiklerini kanıtlayan birçok çalışma var. Çoğunlukla bu davranış, yoğun oyunlar oynayan oyuncular tarafından gözlemlenmiştir. Her ne kadar kaygının yoğunluğu kişiden kişiye değişse de. Böyle bir endişe hissediyorsanız, oyun oynamayı bırakın, uzmana gidin ve sorununuzu tartışın. Kaygıya yatkınsanız, korku veya açıkça rekabetçi oyunlar oynamaktan kaçının.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, MamLeter said:

It is a quote.

Please register to see this content.

 

Simulator disease, or commonly known as Motion sickness , occurs when there is a lack of synchronization between what you see and what your brain perceives. It is quite common when people go on a long journey and in some cases short distances can also trigger it. However, motion sickness can also happen while playing games.

What is Motion Sickness?

Motion sickness occurs when your brain is confused by the different inputs it receives from your eyes, ears, and body. When confused, motion sickness occurs.

 

While playing the game, many players feel nauseous, dizzy or begin to sweat heavily. This is often due to the phenomenon called Motion Sickness. It is quite common among people who are sensitive to their environment and you may have felt it once in your life.

Unfortunately, there is no concrete scientific evidence behind the cause of Motion Sickness and there is a longstanding debate. Half of the scientists believe it happens when there is a conflict between the two sense organs. In simple words, you have a good chance of getting sick when you feel the opposite of what you see. For example, reading or playing games on your phone while on the bus.

What is Simulator Disease?

Simulator Sickness, similar to motion sickness, is a phenomenon you encounter when interacting with a simulated environment such as VR or playing a game. You will mostly experience this issue while playing simulated games like war games or flight simulators. These are similar to motion sickness, so everything we talked about there applies to this sickness as well. Thus, you will sweat and feel headaches, restlessness, drowsiness and disorientation.

Why does the game cause simulator sickness?

First of all, not all games can trigger simulator sickness/motion sickness, and different games may be a problem for different people. For example, some people may get sick while playing first player shooting games, while others may be affected by games with realistic graphics frames.

Simulator disease is often associated with your eyes and ears, and so different responses sent to the brain by your inner ear and eyes are speculated as the cause. Another reason behind the said problem could be your split focus. Games with two different actions happening at the same time divide players' attention as people feel dizzy, sleepy and in some cases nauseous.

 

How to reduce motion sickness while gaming?

If you are such a person who has a headache or sick feeling in your gut while playing the game, here's how to reduce motion sickness:

  • Setting up your game console in a location with good ventilation and bright lights is key to reducing motion sickness while playing the game. Many people prefer dim lights when playing the game, but sometimes it can drown out the place. So avoid dim lights and tight spaces.
  • Make sure there is a safe distance between you and the screen. Doing so not only protects your eyes from screen radiation, but also prevents motion sickness.
  • If you feel very nauseous or if your headache is getting worse, stop playing the game immediately. Go outside, walk around for a while, breathe some fresh air into your lungs, and then try playing the game.
  • You can also go for medicine, otherwise meditation is the best alternative that can help cure motion sickness.
  • Try playing the game for a short time and then gradually increase your playing time. This way you will get used to the game and therefore you will not get motion sickness. However, if all the methods seem futile, avoid playing the game altogether.

We recommend that you follow all the precautions outlined here. If you can't follow all of them, try following most of them. I hope you don't feel sick because of the game.

Can you feel sick from playing video games?

Yes, you may feel nauseous, lightheaded, or have a bad headache while playing your game. This phenomenon is known as simulator sickness, and it's not motion sickness because you're experiencing the same side effect, but you're sitting too much and not in motion. So it is not recommended to play games for hours. There should be moderation in your playing time.

Why does playing video games give me a headache?

If you're having a headache while playing the game or your screen in general, be sure to give your eyes a much-needed eye closure. However, dehydration and motion sickness can also be reasons why you get headaches while playing games. If you are not a professional gamer, try shortening your playing time. If you're a gamer, take breaks during gaming sessions and keep yourself hydrated at the same time. Also, avoid playing in a dark room, you don't want a headache due to the bright blue light of your monitor screen.

Can video games cause anxiety?

There are many studies proving that gamers feel anxious while playing games. Mostly this behavior has been observed by gamers playing intense games. Although the intensity of anxiety varies from person to person. If you feel such anxiety, stop playing games, go to the specialist and discuss your problem. If you are prone to anxiety, avoid playing fearful or overtly competitive games.

Great Article . Thanks :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...